Архів новин

02 июня 2020

Сергій Гайдай обговорив заходи безпеки на КПВВ «Станиця Луганська»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся із заступником Представника Управління Верховного Комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців Ноель Калхун.

У рамках зустрічі було обговорено поточну гуманітарну ситуацію в Луганській області, у тому числі протидію поширенню COVID-19.

Із 3 червня заплановано відновити роботу інклюзивно-ресурсних центрів та закладів позашкільної освіти області

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації, голова регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Сергій Гайдай.

Також за умови дотримання протиепідемічних заходів з 10 червня мають розпочати діяльність заклади культури. Зокрема, з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід.

За користування надрами платники податків Луганщини сплатили майже 78 млн гривень

У січні-травні 2020 року до зведеного бюджету України надійшло 77,7 млн гривень рентної плати за користування надрами, повідомляє Головне управління ДПС у Луганській області.

За цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 9,3 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 2,8 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 118,9 тис. гривень.

Україна готується до відкриття перших КПВВ на лінії розмежування в зоні проведення ООС – нарада під головуванням Президента

Адаптивний карантин запроваджений в усіх областях України, окрім трьох: Львівської, Рівненської та Чернівецької, і майже скрізь відбувся перехід до третього етапу пом’якшення обмежувальних заходів. Про це повідомили на традиційній селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу, яка відбулася під головуванням Президента Володимира Зеленського.

На Міловщині будують футбольний майданчик зі штучним покриттям

У Міловському районі розпочато будівництво футбольного майданчику зі штучним покриттям на стадіоні «Будівельник». На реалізацію проєкту в поточному році з районного бюджету виділено 1490,0 тис. гривень.

На цей час ведуться роботи з вирівнювання ландшафту, облаштування основи під дренаж спортивної споруди. Майданчик має параметри: довжина – 42 м, ширина – 22 м. Вид спортивного підлогового покриття – штучна трава висотою 40 мм.

В Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14

28 травня в Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14, яка передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків. У запуску послуги взяли участь Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, голова Державної міграційної служби Максим Соколюк та заступник голови Державної податкової служби Михайло Тітарчук.

Лікарка-педіатр Біловодського району отримала службове житло

Ордер та ключі від майбутнього житла вручили лікарці-педіатру КНП «Біловодський центр первинної медико-санітарної допомоги» Юлії Бакало.

Цю почесну місію виконали селищний голова Едуард Олєйніков та головний лікар КНП «Біловодський ЦПМСД» Зоя Малищенко.

Юлія Бакало народилася у 1987 році в Новопсковському районі. Здобула освіту за спеціальністю «Педіатрія» у Луганському державному медичному університеті.

Наразі працює у КНП «Біловодський ЦПМСД».

В облдержадміністрації обговорили бренд #ЛуганщинаМоя

Також під час апаратної народи Сергій Гайдай заслухав доповідь директора Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин ОДА про використання власного бренду та айдентики Луганської області.

Луганщина готова до проведення ЗНО: цьогоріч тестування пройдуть більше 6 тисяч учасників

Сьогодні, 2 червня, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду.

На порядку денному розглядалося питання щодо організації зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

Спікером виступив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він зазначив, що у зв’язку з введенням карантину пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться 15 червня, а з інших навчальних предметів – 17 червня.

Участь у пробному ЗНО візьмуть 3384 учня.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано

За весь час досліджень в області це захворювання лабораторно підтверджене у 47 осіб.

З них одужали – 40; лікуються – 7 (1 – на стаціонарі у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 6 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, – 0,51 %.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 9:00 2 червня в Україні 24340 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 727 летальних, 10078 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 328 нових випадків.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 20 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 1 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 2,23 га місцевості у Кремінському, Попаснянському районах, містах Рубіжне та Щастя.  

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 20 вибухонебезпечних предмети, а саме: 11 артилерійських снарядів, сім мінометних мін, один підривник й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.