Архів новин

03 июня 2020

Сергій Гайдай передав нове медобладнання Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Рубіжне. Там він ознайомився з роботою Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни та передав їм нове медичне обладнання.

Сергій Гайдай: обласна влада знайде шляхи компенсації збитків через втрату врожаю

У районах Луганщини працюють комісії по обстеженню наслідків ситуації природного характеру, пов’язаної з втратою врожаю.

«Вже визначено обсяги втрат зернових та технічних культур в Новоайдарському, Старобільському, Станично-Луганському районах. Наразі ми опрацьовуємо можливі шляхи компенсації відповідних збитків. Зокрема, готуємо звернення до центральних органів влади, долучимо резервні фонди обласного та районних бюджетів», – заявив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Місцеві бюджети Луганщини отримали 5,3 млн гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-травень 2020 року бюджет області поповнилася на 5,3 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним,  повідомляє Головне управління ДПС у Луганській області.

Станом на 1 червня на Луганщині здійснюють діяльність 1 тис. 230 суб’єктів господарювання, які мають зазначені ліцензії.

Було видано 1373 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Президент створив Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні

За результатами зустрічі з керівниками провідних закладів вищої освіти, яка відбулася 2 червня, Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Ради з питань розвитку вищої освіти в Україні.

«Її завданнями, серед іншого, будуть удосконалення якості та змісту вищої освіти в Україні, підготовка пропозицій для вдосконалення законодавства в цій галузі, зокрема щодо фінансової автономії закладів вищої освіти, механізму залучення приватних інвестицій та розвитку державно-приватного партнерства», – зазначив Глава держави.

Жителі області зможуть більш ефективно комунікувати з владою, – Сергій Гайдай презентував відповідний мобільний додаток

У день 82-ї річниці утворення Луганщини голова облдержадміністрації Сергій Гайдай провів презентацію програмного продукту «Луганщина моя».

«Упевнений, що якісна комунікація з людьми є важливим аспектом роботи обласної влади. Спілкуючись з жителями через мережу Фейсбук, в мене з’явилась ідея підвищити комунікацію на офіційному рівні», – повідомив Сергій Гайдай.

Завантажити додаток «Луганщина моя» можна буде безкоштовно.

Туди будуть занесені всі об’єкти інфраструктури області. У розділі «Планові роботи» можна буде побачити поточний стан виконання робіт.

СІМІС передали гуманітарну допомогу освітнім закладам Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у передачі гуманітарної допомоги закладам освіти Новоайдарського та Попаснянського районів від командування Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ. Доставили вантаж помічник Командувача Об’єднаних сил, полковник Юрій Гуменний та заступник керівника Об’єднаного центру Військово-цивільного співробітництва, полковник Андрій Корабельський.

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури завершується 5 червня

Вступні випробування проводитимуться в Києві та обласних центрах країни. У Луганській та Донецькій областях працюватимуть пункти у Сєвєродонецьку, Слов’янську та Маріуполі.

Для проведення єдиного вступного іспиту з англійської мови додатково діятимуть пункти тестування у Білій Церкві, Кременчуку, Кривому Розі, Мелітополі та Умані.

Для реєстрації потрібно надіслати на електронну адресу приймальної комісії скановані копії або фотокопії:

На Луганщині підтверджено ще два випадки захворювання на COVID-19

Це подружжя з Новопсковського району, обставини їх захворювання з’ясовуються. Коло контактів визначено, за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 49 осіб.

З них одужали – 40; лікуються – 9 (3 – на стаціонарі КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 6 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 1,54 %.

Попаснянська бібліотека реалізовуватиме проєкт «Спроможні бібліотеки сприяють досягненню Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року»

Центральна бібліотека Попаснянської централізованої бібліотечної системи стала учасницею проєкту «Спроможні бібліотеки сприяють досягненню Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року», який реалізується ВГО «Українська бібліотечна асоціація» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Мета проєкту, який триватиме 9 місяців, підвищення інституційної спроможності центральної бібліотеки в м. Попасна.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 82-ї річниці від Дня утворення Луганської області

Дорогі земляки!

Вітаю всіх вас з 82-ю річницею від Дня утворення Луганської області.

Історично склалося, що Луганщина славиться своїми родючими землями та багатими надрами. Безумовно це сформувало міцний стрижень покоління працьовитих та невтомних трударів. Саме завдяки ним загальновідоме обличчя Луганщини асоціюється з потужним підприємництвом та ефективним господарюванням на рідній землі.