Архів новин

04 июня 2020

Фермерка зі Станиці Луганської забезпечує томатами район

Маріанна Нещерет живе у Станиці Луганській. Її родина займається вирощуванням томатів у теплицях. Від її хати до лінії розмежування – два кілометри. Залишати свою рідну землю вона не збирається. Жінка щоденно працює, щоб виростити екологічний натуральний продукт, який зараз успішно продається не лише на Луганщині, а й у супермаркетах Києва.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 62 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 3 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 2,3 га місцевості у Попаснянському районі.  

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 62 вибухонебезпечних предмети, а саме: 40 артилерійських снарядів, 20 мінометних мін й дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В області разом з профільним міністерством розглянули можливість надання компенсації за втрачений врожай

Мінекономіки проведено селекторну нараду в режимі Zoom-конференції за участі структурних підрозділів облдержадміністрацій, відповідальних за аграрний сектор щодо актуальних питань у сільському господарстві.

«Цьогоріч погодні умови доволі екстраординарні та шкідливі для посівів. Рання весняна засуха, зливи та град останніх тижнів призвели до значних втрат посівних площ сільськогосподарських культур. В Луганській області – це близько 15 тис га. Тому аграрії мають отримати за це компенсацію від держави», – наголосив заступник Міністра Тарас Висоцький.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 2,4 млрд гривень податків і зборів

У січні-травні 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 2 млрд 413,9 млн гривень.

Це на 53,4 млн гривень більше, ніж у січні-травні 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 92,8 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 777,4 тис. гривень.

Серед основних платежів до державного бюджету надійшло 429,4 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору; 450,3 млн гривень податку на додану вартість; 74,2 млн гривень податку на прибуток підприємств; 9,9 млн гривень акцизного податку.

Гірська багатопрофільна гімназія отримала новий шкільний автобус

Новий шкільний автобус розрахований на 30 місць, має додаткові рівні безпеки, обмеження у швидкості руху, звукову світлову сигналізацію, аварійні кнопки, спеціальні сидіння та зручні сходинки.

Автобус був придбаний за кошти районного бюджету у сумі 1 мільйон 800 тисяч гривень.

Ключі від нового шкільного транспорту передав голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко.

Уряд ухвалив постанову щодо спрощення міжнародної торгівлі зерновими культурами

Рішенням Уряду прийнято постанову, яка дає можливість зменшити фінансове навантаження на експортерів зернових культур, посилити конкурентоспроможність української продукції на світовому ринку та вдосконалити захист території України від ввезення деяких небезпечних організмів.

Так, постановою передбачається:

СБУ повідомила про підозру 11 керівникам і ватажкам терористичних угруповань так званої «ЛНР»

За останні три місяці слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру очільникам «міністерств», «адміністрацій» і «депутатам» так званої «ЛНР». Також вчинення злочину інкримінується ватажку терористичного угруповання.

Серед підозрюваних – керівники фейкових «МДБ», «міністерства зв’язку та масових комунікацій», «міністерства сільського господарства», три «депутати народної ради», двоє заступників «голів місцевих адміністрацій», двоє «посадовців міністерств» і ватажок бойовиків на прізвисько «Нуф».

На Луганщині підтверджено ще два випадки захворювання на COVID-19. Одна особа одужала

Захворілі раніше повернулися із-за кордону (РФ) та увесь час перебували на самоізоляції. Одна людина проживає в Новопсковському районі, інша – Біловодському. Коло контактів визначено, за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 51 особи.

З них одужали – 41; лікуються – 10 (3 – на стаціонарі КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 7 – амбулаторно).

До уваги підприємств хімічної промисловості

Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) в рамках ініціативи ЄС EU4Business за інформаційної підтримки Установи запрошує українські малі та середні підприємства хімічної промисловості до участі в серії ділових перемовин в рамках проведення торговельної місії у Турецькій Республіці.

Коли: 27-29 липня 2020 року (три повних дні).

Де: м. Стамбул, Туреччина.

Реєстрація: до 12 червня 2020 року включно за посиланням:

https://bit.ly/GoTurkey_register