Архів новин

05 июня 2020

Облдержадміністрацією визначено корупційні ризики та розроблено проєкт Антикорупційної програми Луганської обласної державної адміністрації на 2020 рік

З інформацією можна ознайомитися за посиланням.

Проєкт Антикорупційної програми Луганської обласної державної адміністрації на 2020 рік виставлено для обговорення та надання пропозицій.

На Луганщині триває підготовка до проведення ЗНО-2020

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання щодо організованого проведення ЗНО-2020 в Луганській області.
На початку наради вона зазначила, що першочерговим завданням облдержадміністрації, органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, силових структур області є створення безпечних та комфортних умов на пунктах проведення ЗНО, сприяння безперешкодній участі в зовнішньому незалежному оцінюванні  випускників, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території.

Понад 6000 осіб візьмуть участь у цьогорічному ЗНО на Луганщині, – брифінг

Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк під час брифінгу для ЗМІ сьогодні, 5 червня.

Загалом в області створено мережу з 28 пунктів проведення ЗНО: у Сєвєродонецьку (6 пунктів), Лисичанську (4 пункти), Рубіжному (5 пунктів), Новоайдарі (1 пункт), с. Широкий (Станично-Луганський район) (1 пункт), Попасній (2 пункти), Старобільську (5 пунктів), Сватовому (2 пункти), Біловодську (2 пункти).

До уваги власників пасажирського автотранспорту Луганської області

Управління промисловості, транспорту та зв’язку Луганської обласної державної адміністрації як організатор оголошує конкурс з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), який відбудеться 15 липня 2020 року.

Детально з умовами та переліком маршрутів можна ознайомитись за посиланням.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 12 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 1,12 га місцевості у Попаснянському районі та поблизу міста Сєвєродонецьк.  

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 12 вибухонебезпечних предметів, а саме: п’ять артилерійських снарядів, шість мінометних мін й одну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В Україні стартувала нова освітньо-грантова програма «TalentA» для жінок-фермерок

Програма створена з метою сприяння розширення можливостей освіти та доступу до фінансів для жінок, які проживають у сільській місцевості та зайняті в сільському господарстві. В рамках програми передбачається організація навчального онлайн-хабу TalentA, де 20 жінок-аграріїв, які подолали конкурсний відбір, пройдуть безкоштовний інтенсивний курс навчання під керівництвом фахових експертів та менторів.

В облдержадміністрації відзвітували про протидію розповсюдженню коронавірусу

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів регіональну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Засідання було присвячене заходам із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів на території Луганської області.

Жителі Донбасу та Криму можуть вступати без ЗНО в будь-який заклад, де працюватимуть освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна», до 23 жовтня включно

У 2020 році вступники з тимчасово непідконтрольних територій Луганської, Донецької областей та Криму можуть без ЗНО вступати в будь-який з уповноважених закладів освіти, де працюватимуть освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Для цього їм потрібно звернутись до одного з  освітніх центрів з 9 червня до 23 жовтня 2020 року. 

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Дві людини одужали

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 51 особи.

З них одужали – 43; лікуються – 8 (3 – на стаціонарі КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 5 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 1,54 %.

Увага! Сезонні обмеження руху

Для збереження дорожнього покриття у період спекотної погоди визначена необхідність введення обмеження руху великогабаритних транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування Луганської області.

Із 1 червня на дорогах Луганщини вдень діють обмеження руху великовагового транспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш 7 тонн, при температурі повітря більше +28 С.

Надаємо перелік майданчиків відстою транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування на випадок виникнення обмежень в русі та інших ситуацій.