Архів новин

09 июня 2020

Під час карантину компанія із Сєвєродонецька за два тижні налагодила випуск антисептиків

Торговий дім «SVOD» на Луганщині, щоб не відправляти працівників у безоплатні відпустки під час карантину, налагодив випуск антисептиків. На розробку і оформлення документів знадобилося два тижні.

Підприємство «Промдекс-Україна» родина Івоніних із Сєвєродонецька заснувала 12 років тому. Під торговою маркою «SVOD» підприємство налагодило випуск побутової хімії, реагентів для очищення труб, теплообмінного обладнання і протинакипних фільтрів. Це продають через дилерську мережу, крамниці роздрібної торгівлі, які торгують теплотехнікою по всій Україні.

Епідемічна ситуація на Луганщині відповідає усім критеріям МОЗ щодо пом’якшення карантинних обмежень, – брифінг

Про це повідомив заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов під час брифінгу для ЗМІ сьогодні, 9 червня.

Стосовно пом’якшення карантинних заходів він зауважив, що по першому наданому Міністерством охорони здоров’я України критерію (реєстрація інфекційних захворювань на коронавірус протягом семи днів) при нормі 12 на 100 тисяч Луганщина має показник 1,1. Заповненість ліжок хворими складає 1,8 % (критерій МОЗ – менше 50 %). Середня кількість тестувань –14,9 (критерій МОЗ – не менше 12 на 100 тисяч населення).

При обстеженні піротехніками місцевості Попаснянщини вибухонебезпечних предметів не виявлено

Протягом минулої доби, 9 червня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,6 га місцевості у Попаснянському районі. 

При обстежені вибухонебезпечних предметів не виявлено.  

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 91,22 %) в області

За 23 тиждень 2020 року, станом на 9 червня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 91,22 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 47,0 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 312 осіб, з них 168 (53,8 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 31 хворого, у тому числі 14 дітей віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

Тест-системи всіх виробників проходять перевірку та процедуру верифікації в лабораторіях

В Україні тест-системи всіх виробників, перш ніж потрапити на ринок, проходять кілька етапів перевірки, верифікацію і валідацію. Тільки після цього вони можуть отримати необхідні документи. Про це на брифінгу заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

До роботи ТКГ вперше у складі української делегації залучені представники окремих районів Донецької та Луганської областей

Сьогодні зранку у форматі відеоконференції розпочався черговий раунд консультацій у робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання на Донбасі.

Уперше за понад п'ять років до діалогу на майданчику ТКГ у складі української делегації залучені представники тимчасово окупованих Російською Федерацією районів Донецької та Луганської областей України.

У Луганському земляцтві обговорили майбутнє малої батьківщини

«Я готовий швидко приймати рішення! Будь-які ідеї, які ми зможемо реалізувати, підуть нам у «плюс». Ми маємо бути прикладом для всіх в Україні, адже, якщо в нас виходить, то усі інші – зобов’язані!» – таке резюме очільника Луганської області Сергія Гайдая щодо питань, обговорених днями «за круглим» столом у Луганському земляцтві у Києві.

Приводом для зустрічі земляків була 82 річниця від дня утворення Луганщини. Лейтмотивом заходу стало обговорення майбутнього та першочергові завдання щодо економічного відродження регіону.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 54 осіб.

З них одужали – 43; лікуються – 11 (3 – на стаціонарі КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 8 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 1,54 %.

Увага! В районі ООС частково відновлюється робота КПВВ

Починаючи із 10 червня з 11:00 відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування в контрольних пунктах в’їзду-виїзду для автомобільного і пішого сполучення в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Пропуск громадян і транспортних засобів буде проводитися щоденно з 11:00 до 14:00 та здійснюватися:

- для автомобільного сполучення через КПВВ «Мар’їнка»: дорожній коридор «Донецьк – Курахове»;
- для пішого сполучення через КПВВ «Станиця Луганська»: дорожній коридор «Станиця Луганська – Щастя – Новоайдар».