Архів новин

10 июня 2020

Міністерство цифрової трансформації України запускає безкоштовні вебінари для малого та середнього підприємництва

Міністерство цифрової трансформації України разом із Единбурзькою бізнес-школою та House of Knowledge ініціюють проєкт «Дієві підприємці. Серія практичних вебінарів від Единбурзької бізнес-школи та House of Knowledge».

СБУ повідомила про підозру посадовцям так званої «ЛНР», які проводили примусову «паспортизацію»

Слідчі Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, повідомили про підозру начальнику так званого «Управління міграційної служби МВС ЛНР» та його заступнику. Зловмисники причетні до примусової видачі фейкових паспортів мешканцям тимчасово окупованих територій Луганщини.

За даними слідства, обидва фігуранти, які раніше працювали в обласному управлінні Державної міграційної служби України, у 2014 році добровільно приєдналися до лав бойовиків.

До уваги громадськості!

Установчі збори із формування громадської ради при Луганській облдержадміністрації на 2020-2021 роки відбудуться 17 червня 2020 року.

Час та місце проведення: 17:00, велика зала засідань Луганської обласної державної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, 4-й поверх).

На онлайн-платформі цифрової грамотності доступний новий курс

На національній онлайн-платформі цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua, кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

Наразі, на платформі доступний новий онлайн-курс «Кіберняні» (https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny).

Розпочато ремонт дороги Врубівка – Комишуваха у Попаснянському районі

Тут проведуть поточний середній ремонт окремих ділянок автомобільної дороги О131201 «Танюшівка – Старобільськ – Бахмут – Комишуваха – Попасна – МиронГРЕС».

Заплановано влаштувати основу зі щебенево-піщаної суміші та два шари асфальту протяжністю 6 км.

Роботи здійснюються за рахунок коштів державного дорожнього фонду генеральною підрядною організацією ТОВ «Перша українська дорожньо-будівельна компанія».

Нагадаємо, що частину цієї дороги від траси, що з’єднує міста Лисичанськ та Бахмут, до в'їзду у селище Врубівка, відремонтували торік.

Вступ до магістратури: в області зареєстрували понад півтори тисячі осіб

Для участі у єдиному вступному іспиті та єдиному фаховому вступному випробуванні у 2020 році на Луганщині зареєструвались 1587 осіб.

Відповідні дані оприлюднив Український центр оцінювання якості освіти за результатами онлайн-реєстрації на іспити.

Пункти проведення ЄВІ та ЄФВВ будуть безпечними і комфортними для учасників та інструкторів.

Незаконні збройні формування блокують роботу КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 10 червня, об 11:00 відновив роботу КПВВ «Станиця Луганська».

Планувалося, що пропуск громадян через лінію розмежування здійснюватиметься щоденно з 11:00 до 14:00.

Станом на 11:00 біля КПВВ «Станиця Луганська» зібралося близько 100 осіб, у тому числі літні та діти, охочі прямувати до тимчасово непідконтрольної території. Щоб не виникало скупчень людей у «сірій зоні», пропуск осіб сьогодні планувалося організовувати поступово.

У громадах та вугільних підприємствах прискорять процес передачі соціальних об’єктів

Сьогодні в облдержадміністрації розглянули поточні питання діяльності вугледобувних підприємств Луганщини – ПАТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля».

Керівники об’єднань доповіли про поточний стан справ та проблеми, що заважають повноцінній роботі шахт.

У Лисичанську це, зокрема, значна заборгованість перед енергетиками, що не дозволяє працювати на повну потужність. Втім, на двох із чотирьох об’єктів планується розробка нових лав.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Одна людина одужала

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 54 осіб.

З них одужали – 44; лікуються – 10 (3 – на стаціонарі КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 7 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 1,8 %.

У басейні Сіверського Дінця узгоджено оптимальні режими роботи водосховищ на період літньо-осінньої межені 2020 року

Фахівці річкового господарства басейну Сіверського Дінця спільно із членами Міжвідомчої комісії обговорили гідрологічну ситуацію та узгодили оптимальні режими роботи водосховищ комплексного призначення у період літньо-осінньої межені 2020 року.

За інформацією Харківського гідрометцентру, незважаючи на дощовий травень, влітку очікується низька водність річок.