Архів новин

11 июня 2020

Уперше після карантину відбувся концерт Ансамблю пісні і танцю «Радани»

Сьогодні у концертній залі Сєверодонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єв» відбувся концерт Ансамблю пісні і танцю «Радани» з програмою «Літні зорі».

Після трьохмісячної музичної перерви артисти вийшли на сцену та порадували глядачів новою програмою.

Репертуар був дуже яскравий, насичений приємною музикою та хореографічними номерами. У виконанні артистів прозвучали українські народні пісні, серед яких «Історія мого життя», «Колисонька», «В темну нічку», «Ліс» та багато інших.

На Луганщині СБУ виявила броньовану розвідувальну машину, що належала ватажку бойовиків

Служба безпеки України виявила у Лисичанську військову техніку, яку терористи так званої «ЛНР» у 2014 році використовували для чергування на блокпостах бойовиків і патрулювання.

За оперативною інформацією, броньована розвідувальна дозорна машина належала одному з ватажків незаконних збройних формувань, який  раніше придбав її через місцеву громадську організацію нібито для зведення пам’ятника. Після визволення Лисичанська від терористів власник техніки втік на тимчасово окуповану територію, а броньовану машину приховав на майданчику на околиці міста.

Сергій Гайдай закликав представників місцевої влади брати участь у будь-яких бюджетних програмах

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання робочої групи з координації субпроєктів у рамках реалізації Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Платники Луганщини отримали у Центрах обслуговування понад 34 тисячі адміністративних послуг

Органами ДПС Луганської області у січні -травні 2020 року платникам надано 34039 адміністративних послуг.

Під час пробного ЗНО необхідно дотримуватися протиепідемічних заходів

15 червня відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, 17 червня – з усіх інших навчальних предметів.

У Красноріченській школі, що на Кремінщині, міняють віконні блоки та двері

У рамках проєкту Надзвичайної кредитної програми для відновлення України відбувається капітальний ремонт віконних блоків та дверей будівлі Красноріченської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Кошторисна вартість проєкту складає більше 1,2 млн гривень.

Вже закуплені необхідні матеріали та розпочато ремонт. Роботу заплановано завершити через три тижні.

В облдержадміністрації обговорили перспективи національно-патріотичного виховання дітей та молоді

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела чергове засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при ОДА.

На порядок денний було винесено питання подальшої реалізації проєктів у сфері національно-патріотичного виховання дітей та молоді в умовах послаблення карантину; хід  реалізації державної політики з національно-патріотичного виховання в регіоні; розробки проєкту Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки.

Сергій Гайдай доручив опрацювати можливість користуватися банкоматами та послугами ЦНАП якомога ближче до лінії розмежування

На засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС сьогодні, 11 червня, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай розглянув це питання у разі двостороннього перетину лінії розмежування у Станиці Луганській.

Нагадаємо, що вчора КПВВ «Станиця Луганська» відновив роботу. Об 11:00 там зібралося близько 100 людей, які планували потрапити на тимчасово окуповану територію. Однак, незаконні збройні формування відмовилися дати на це згоду.  

Сергій Гайдай наголосив, що необхідно бути готовими до будь-якої ситуації, у тому числі й провокаційних дій з протилежного боку.

У Сєвєродонецьку контррозвідка СБУ блокувала роботу call-центру, який обслуговував російський бізнес

Діяльність нелегального call-центру, який обслуговував кілька провідних російських операторів мобільного зв`язку та одну з торговельних мереж країни-агресора, блокували контррозвідники Служби безпеки України у районі проведення операції Об`єднаних сил.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Одна людина одужала

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 54 осіб.

З них одужали – 45, лікуються – 9 (3 – на стаціонарі КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання»,  6 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 1,8 %.

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції. Радники української делегації – представники ОРДЛО України братимуть участь у роботі ТКГ на постійній основі

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке проходило у форматі відеоконференції за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України у складі української делегації. В роботі ТКГ оголошено технічну перерву до 15 червня.

На початку дискусії українська делегація в Тристоронній контактній групі вкотре наголосила на пріоритетності встановлення сталого та всеосяжного режиму припинення вогню.