Архів новин

12 июня 2020

Десять шкіл Попаснянського та Новоайдарського районів отримали тематичні друковані матеріали з основ мінної безпеки

Це вже друга гуманітарна акція, ініційована командуванням Об’єднаних сил.

Особисто для навчальних закладів їх передали начальник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу Об’єднаних сил, полковник Андрій Корабельний, помічник командувача Об’єднаний сил стратегічних комунікацій, полковник Юрій Гуменний та офіцер з протимінної діяльності Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу Об’єднаних сил Лариса Родченко.   

Луганщина отримала чотири апарати ШВЛ високого класу

Луганщина отримала чотири  сучасних апарати штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК: по два для КНП «Рубіжанська міська лікарня» та КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання».

Всього відповідно до Меморандуму про співпрацю між ДТЕК та Луганською облдержадміністрацією планується передача 20 ШВЛів.

Велике будівництво: на дорозі Н-21 закінчується облаштування шару основи

У Луганській області тривають дорожні роботи за проєктом «Велике будівництво».

Маршрут від Сєвєродонецька до Станиці Луганської складається з чотирьох ділянок дороги загальною протяжністю 128,2 км.

Роботи ведуться одночасно трьома підрядними організаціями.

Наразі біля міста Щастя на дорозі Н-21, км 68+900, триває облаштування основи дороги з органо-мінеральної суміші завтовшки 15 сантиметрів. Ширина дороги тут складає майже 10 метрів.

Після облаштування шару основи розпочнеться укладання нижнього вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття.

Гурт «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії презентує глядачам нову програму

16 червня 2020 року сучасний гурт «БеZМеЖ» Луганської обласної філармонії представить нову концертну програму «Щастя поруч!»

Для глядачів артисти підготували цікаву історію, відтворену на сцені сучасними технологіями та улюбленими хітами.

Гурт представить авторські пісні: «Це твоє життя», «Коханням покарана», «Пам’ятай» та багато інших.

Також у виконанні «БеZМеЖ» пролунають пісні відомих українських гуртів: «Вільна» («TheHardkiss»), «Найкращий друг», «Київ-Берлін-Київ» («ФІОЛЕТ»).

Розпочинаються публічні виїзди спеціальної Робочої групи щодо аналізу потреб та можливостей об'єктів соціальної сфери Луганщини

Триває розробка нової дворічної Регіональної цільової програми соціального захисту населення Луганської області на 2020-2022 роки «Турбота», якою опікується Департамент соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації.

У навчальних закладах області готуються до проведення ЗНО в умовах карантину

Результати пом’якшення карантинних заходів, підготовку до пропуску оcіб, які зареєструвались на ЗНО – 2020, розглянули на розширеному засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із виникненням на території Луганської області захворювання на COVID-19.

Розглянуто процес передачі земельних ділянок у комунальну власність для розвитку тваринництва

Відбулася всеукраїнська селекторна нарада Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за участі представників територіальних органів Держгеокадастру з питань впровадження земельної реформи.

Заступник міністра Тарас Висоцький презентував основні положення законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, які подано на розгляд Кабінету Міністрів України.

Окремо розглянуто питання створення громадських пасовищ в межах всеукраїнського стратегічно-перспективного проєкту.

Отримати допомогу по частковому безробіттю запрошують в службі зайнятості роботодавців та ФОП без найманих працівників

Станом на 10 червня 2020 року на Луганщині виявили бажання отримати допомогу по частковому безробіттю 237 роботодавців. По 196 з них вже прийнято позитивні рішення. Це дозволить здійснити виплати 1151 працівнику.

Прийом документів триває. Тож, всі роботодавці, у тому числі фізичні особи-підприємці без найманих працівників, які застраховані, зупинили чи скоротили діяльність на період карантину, можуть звертатися до центрів зайнятості.

Сергій Гайдай: Французькі партнери Луганщини не відмовляються від планів з відновлення мереж Попаснянського водоканалу

Також Сергій Гайдай розповів, що нещодавно разом Віцепрем’єр-міністром Олексієм Резніковим було поновлено переговори з Послом Французької Республіки в Україні щодо фінансування нашого проєкту по модернізації мереж Попаснянського водоканалу.

Наступного року поблизу Сєвєродонецька з'явиться містечко для переселенців

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай розповів під час традиційного прямого ефіру на власній сторінці у Facebook. Очільник Луганщини відповів на найактуальніші питання від жителів області, а також розповів про перспективи відновлення і розвитку регіону.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Одна людина одужала

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 54 осіб.

З них одужали – 46, лікуються – 8 (2 – на стаціонарі КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання»,  6 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 1,2 %.

У Кремінній відкрито інклюзивно-ресурсний центр

Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Кремінської районної ради Луганської області була створена на підставі рішення Кремінської районної ради Луганської області від 17 вересня 2019 року. 

На капітальний ремонт приміщення ІРЦ з місцевого бюджету витрачено 1,4 млн гривень.

Будьте обережними! Незважаючи на послаблення карантину, захворюваність на COVID-19 не спадає

Незважаючи на послаблення окремих карантинних заходів, рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію залишається високим.

Так, за даними МОЗ України за 11 червня відповідний діагноз встановлено 683 особам. Вважається, що цьому в значній мірі сприяло зниження протиепідемічних заходів та рівня безпеки з боку населення, яке вже не завжди носить захисні маски, рукавички, не дотримується соціальної дистанції, порушує встановлені протиепідемічні норми в закладах торгівлі, громадського харчування, у транспорті тощо.