Архів новин

15 июня 2020

Бути добру: Лікарям, які протистоять COVID-19, встановили кондиціонери

Нещодавно Сергій Гайдай на своїй сторінці у Facebook розмістив пост про передачу та встановлення кондиціонерів для потреб лікарів та пацієнтів інфекційного відділення Рубіжанської міської лікарні.

«Можливо, хтось втомився від карантину, можливо, комусь набридло згадувати про COVID-19. Але не наші лікарі!. Вони щоденно дбають про наше здоров’я та життя: в таку спеку, у важких, захисних костюмах працювати дуже важко; та й пацієнтам не позаздриш. Тому намагаємось покращувати умови праці і надалі», – говориться у дописі очільника Луганщини.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 93,55 %) в області

За 24 тиждень 2020 року, станом на 15 червня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 93,55 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 34,5 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 229 осіб, з них 138 (60,3 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 17 хворих, у тому числі 13 дітей віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 93,55 %) в області

За 24 тиждень 2020 року, станом на 15 червня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 93,55 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 34,5 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 229 осіб, з них 138 (60,3 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 17 хворих, у тому числі 13 дітей віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

У Луганській області працюють освітні центри «Донбас – Україна» та «Крим – Україна»

В університетах та коледжах області розпочали роботу 9 освітніх центрів «Донбас – Україна», звернувшись до яких, вступники з тимчасово окупованих територій можуть вступати без ЗНО до українських закладів освіти.

У Попаснянському районі запрацював новий дитячий садок

Сьогодні у Гірському запрацював новий дошкільний навчальний заклад «Калинка».

Садочок розташований в приміщенні Гірської філії ОНЗ «Гірська багатопрофільна гімназія».

Протягом літа в закладі буде функціонувати лише одна різновікова група короткотривалого перебування дітей з 8.00 до 12.00 без харчування. Відвідувати групу будуть 15 дітлахів.

З вересня планують відкрити ще одну групу на 15 дітей.

Увага! Не купайтеся в заборонених місцях – бережіть своє життя

13 червня відпочинок на озері Чистому в Сєвєродонецьку закінчився двома смертельними випадками. Водолази спільно з рятувальниками витягли з води тіла чоловіка і маленького хлопчика, які купалися в необладнаному для цього місці. Компанія вирішила розпочати пляжний сезон неподалік від встановлених банерів «Купатися заборонено. Небезпечно для життя».

На сьогодні на Луганщині паспортизовано шість місць масового відпочинку людей на водоймах – у Лисичанську, Рубіжному, Кремінній, Старобільську, Попасній та Станиці Луганській.

Президент дав завдання уряду якнайшвидше виплатити страховки медикам, постраждалим від COVID-19

Питання страхових виплат родинам загиблих медиків і тих, хто отримав інвалідність внаслідок боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, порушив Президент України Володимир Зеленський на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням.

Онлайн відкривають 45 % ФОП

Послуги, пов’язані з фізичними особами-підприємцями, на порталі "Дія" стали доступними для всіх українців у квітні. Від цього часу стати бізнесменом можна за 10 хвилин, не виходячи з дому.

Результат запровадження е-послуг, пов’язаних із ФОП: за три місяці ФОП через портал відкрили 16,1 тис. разів, що становить практично 45 % від усіх ФОП, зареєстрованих за цей час в Україні. Така статистика свідчить про популярність онлайн-послуг.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України, в Луганській області станом на 15 червня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 852,8 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 17 червня;

- установи банків – по 15 червня.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців понад 163 мільйони єдиного податку

Протягом січня-травня 2020 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 163,1 млн гривень єдиного податку.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 96,1 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 14,4 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 52,6 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень-травень 2019 року надходження єдиного податку збільшились на 16,2 млн гривень, або 11 %.

На Луганщині підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19

Ця людина із Міловського району. Раніше повернулася із-за кордону (рф) та увесь час перебувала на самоізоляції. Коло контактних осіб визначено, за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 57 осіб.

З них одужали – 47; лікуються – 10 (2– на стаціонарі у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 8 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 1,2 %.

Наслідки негоди: ремонтники Луганщини вже сьогодні відновлять електропостачання в населених пунктах області

Ремонтні роботи вже розпочалися.

Нагадаємо, що вночі 14 червня та вранці 15 червня через негоду, зокрема, сильні дощі, грози, місцями шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с, град декілька населених пунктів Луганщини були знеструмлені.

Вже вночі спеціалісти приступили до роботи. У деяких місцях електропостачання вже відновлене. В окремих населених пунктах ремонти тривають.