Архів новин

16 июня 2020

Літнє дитяче оздоровлення та відпочинок на Луганщині почнеться тільки після закінчення загальнонаціонального карантину

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела розширене засідання обласного міжвідомчого штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей області.

Відкриваючи засідання Катерина Безгинська нагадала, що можливість початку оздоровчої кампанії буде прийматися не раніше 22 червня, на наступному етапі виходу з карантинних обмежень. Відповідне рішення прийнято Урядом.

Продовжено публічні консультації щодо узгодження змін до Конституції України в частині децентралізації

За спільною ініціативою Офісу Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування і Міністерства розвитку громад та територій України продовжуються розпочаті у лютому 2020 року інклюзивні публічні консультації щодо узгодження змін до Конституції України в частині децентралізації влади. Процес публічного обговорення змін до Конституції України в частині децентралізації, який був призупинений через карантинні обмеження, поновлено в онлайн-форматі.

На Луганщині готові до першого відправлення призовників до ЗСУ в цьому році

Також на пресбрифінгу йшлося про проведення весняного призову на строкову службу до лав Збройних Сил України.

Про це розповів начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

У комунальні некомерційні підприємства перетворено 19 медичних закладів вторинної ланки Луганщини, – брифінг

Про реформування системи охорони здоров’я Луганщини на пресбрифінгу розповів заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

Він зазначив, що первинна медична допомога у сільській місцевості надається 15 комунальними некомерційними підприємствами, до складу яких входять 10 центральних амбулаторій, 23 амбулаторії групової практики, 67 амбулаторій монопрактики, 49 пунктів здоров’я, 154 фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів. Крім того, первинну допомогу у містах надають 4 центри первинної медико-санітарної допомоги.

Органи влади на місцях протягом тижня розглянуть механізми розрахунків за спожиті енергоносії

Відповідне доручення надано на засіданні обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами Луганщини.

Так, декілька водопостачальних підприємств області, зокрема, у Лисичанську і Кремінній, отримали повідомлення про можливе знеструмлення, починаючи з 23 червня.

Але лише у випадку, якщо карантинні заходи не будуть продовжені.

Питанням життєдіяльності об’єктів критичної інфраструктури очільник Луганщини Сергій Гайдай піклується особисто.

Відкриття літніх дитячих таборів є передчасним, – Максим Степанов

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Наталія Романенко взяла участь у позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у режимі відеоконференцзв’язку.

Заклади освіти області отримали дезінфекційні засоби для проведення ЗНО

Напередодні для 28 пунктів, де проводитиметься в цьому році зовнішнє незалежне оцінювання, доставлено 2500 літрів дезінфекційних засобів від ТОВ «Планета-інкс».

Цьому сприяла попередня домовленість очільника Луганщини Сергія Гайдая.  

Міста Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк отримали понад 1000 літрів дезінфекційних засобів – понад 200 ємностей по 5 літрів кожна.

У цьому році ЗНО відбуватиметься під час карантинних заходів, тому наявність антисептиків у місцях його проведення є обов’язковим.

На Луганщині підтверджено ще три випадки захворювання на COVID-19

Це дві людини, які раніше повернулися із-за кордону (рф) та увесь час перебували на самоізоляції. Одна із Старобільського району, друга – із Біловодського.

Ще одне інфікування виявлено на Міловщині: це встановлена контактна особа по першому в районі випадку захворювання.

Коло контактних осіб відомо, за ними встановлено медико-санітарний нагляд.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 60 осіб.

Мінфін розробив механізм повернення коштів за пробне ЗНО

За дорученням Президента України Володимира Зеленського Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, що не відбулось у пунктах тестування в звʼязку з карантином.

За участь у пробному ЗНО кожен учасник сплатив в середньому 145 гривень за кожен навчальний предмет.

Так, близько 52 млн гривень будуть найближчим часом перераховані на рахунки регіональних центрів оцінювання якості освіти Українського центру оцінювання якості освіти України.