Архів новин

17 июня 2020

Академічний симфонічний оркестр виконає програму «Музика кіно»

18 червня академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під керівництвом диригента Назара Яцківа виконає програму із циклу «Музика кіно».

У програмі прозвучать саундтреки до фільмів «Тіні забутих предків», «Зоряні війни», «Гладіатор», «Аладдін», «Гаррі Поттер», «Титанік» та багато інших.
Кожна композиція буде супроводжуватися яскравими світловими ефектами та відеопроекціями на екран.

Виступ відбудеться у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва 18 червня о 18:00.

Вирішено провести ІІ етап гри «Джура» у форматі онлайн

Сьогодні відбулося засідання штабу з підготовки та проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Голова штабу, заступник голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська зауважила на тому, що ця гра є системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості.

Уряд ухвалив постанову про повернення коштів учасникам пробного ЗНО

Кабінет Міністрів України на засіданні, 17 червня, ухвалив Постанову щодо повернення коштів, сплачених за надання послуги з проведення пробного ЗНО у 2020 році

Відкриваючи засідання Уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що потрібно «розставити крапки над «і» в питанні ЗНО, аби уникнути політичних пересмикувань та чуток, які зараз активно поширюються».

Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня

Через зростання кількості хворих Кабінет Міністрів України подовжив дію карантинних обмежень до 31 липня 2020 року.

Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні в середу, 17 червня, шляхом внесення змін в низку актів Кабінету Міністрів, якими встановлені карантинні обмеження. 

Відкриваючи засідання Уряду, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зокрема, зазначив, що за сім останніх днів на коронавірус в Україні захворіли 4853 людей, що є найбільшим показником за весь час пандемії в Україні. 

На Луганщині допомогу по частковому безробіттю вже оформили більше двох тисяч осіб

До центрів зайнятості Луганської області за оформленням допомоги по частковому безробіттю звернулися 1224 суб’єкта малого та середнього бізнесу.

По 989 роботодавцям вже прийнято позитивні рішення про надання допомоги 2095 найманим працівникам та підприємцям-одноосібникам.

Спочатку взяти участь у державній програмі надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину могли тільки суб'єкти малого та середнього бізнесу.

До уваги власників пасажирського автотранспорту Луганської області

Управління промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації, як організатор, доводить до відома власників пасажирського автотранспорту Луганської області про зміну умов конкурсу, який відбудеться 15 липня 2020 року, оголошеному у Луганській обласній загальнополітичній газеті «Луганщина.ЮА» від 03 червня 2020 року № 16 (61) та на сайті облдержадміністрації:

Президент дав завдання підвищити зарплати лікарям другої ланки з 1 вересня

Зарплата лікарів другої ланки в Україні нині одна з найнижчих, що неприпустимо для цивілізованої країни, а тим більше – в умовах ускладненої епідемічної ситуації. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський на традиційній селекторній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням.

Одразу дві річниці УВКБ ООН відзначили у Сєвєродонецьку

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбулись заходи, присвячені 70-ти річчю діяльності Управління Верховного Комісару ООН у справах біженців, 25-ти річчю роботи УВКБ ООН в Україні та з нагоди Всесвітнього дня біженців.

На початку заходу представники УВКБ ООН в Україні зустрілися з керівництвом учбового закладу та передали 180 літрів антисептичних засобів, хлоровмісних препаратів тощо.

Луганська облдержадміністрація посіла перше місце за рейтингом Уряду щодо виконання заходів по боротьбі з епідемією коронавірусу

Кабінет Міністрів України здійснив перевірку обласних державних адміністрацій на предмет виконання рішень Уряду та Прем’єр-міністра України щодо запобігання поширення на території України COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2.

Про це на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомила заступник Міністра розвитку громад та територій Анна Коваленко.

Сергій Гайдай: ми посилюємо карантинні обмеження в закладах культури та державний нагляд по інших відкритих об’єктах

Таке рішення прийняте сьогодні, 17 червня, на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС. Його провів голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Як повідомив заступник директора Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України Володимир Жданов, за весь час досліджень захворювання на COVID-19 лабораторно підтверджене у 66 осіб, з них у 6 – за минулу добу.

На самоізоляції зараз, крім захворілих, перебувають 106 контактних та 416 осіб, якім встановлено мобільний застосунок «Дій вдома». На обсервації – 8.

На дорозі від Новоайдару до Сєвєродонецька розпочато влаштування верхнього шару покриття

Роботи стартували у смт Новоайдар в сторону Сєвєродонецька на дорозі державного значення Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар, на ділянці км 7+400 – км 44+960.

Заплановано щодня укладати 1500 тис тонн ЩМА-20 (щебенево-мастична асфальтобетонна гаряча суміш з максимальним розміром щебеню 20 мм), тобто «проходити» до 3,5 кілометрів.

Також будуть проведені роботи з планування узбіч та вирубки порослі.

Підрядники запевняють, що роботи на об’єкті завершать повністю до 15 липня.

На Луганщині підтверджено ще шість випадків захворювання на COVID-19. Дві людини одужали

Захворілі – це родина з міста Рубіжне. Один з її членів раніше повернувся із-за кордону (рф). П’ятеро перебувають на амбулаторному лікуванні, одного госпіталізовано.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 66 осіб.

З них одужали – 49; лікуються – 17 (1– на стаціонарі у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» та 2 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 14 – амбулаторно).

У Марківському професійному аграрному ліцеї навчатимуть бджолярів

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» на Луганщині Марківський професійний аграрний ліцей отримав ліцензію Міністерства освіти і науки України на навчання студентів за спеціальністю «Бджільництво».

«У нашому регіоні це популярна і затребувана професія. Зараз багато людей займаються бджолярством, ми хочемо навчити робити це професійно. Ця ліцензія дає нам можливість підготувати молодь, також співпрацювати з центрами зайнятості і навчати безробітних цій професії», – розповідає директорка Марківського професійного аграрного ліцею Олена Бондаренко.