Архів новин

18 июня 2020

Представники УВКБ ООН провели масштабну кампанію у Станично-Луганському районі

Сьогодні співробітники регіонального підрозділу Управління Верховного Комісару ООН у справах біженців провели велику акцію у прифронтовому районі.
Ними було відвідано заклади охорони здоров'я, де були передані засоби, необхідні в умовах боротьби з COVID-19. Так, місія завітала до лікарень та ФАПів у Станиці Луганській, Петропавлівці, Нижньотеплому, Вільховому та Валуйському.
Було передано лікарняні канапи, антисептичні засоби, ультрафіолетові лампи для дезінфекції приміщень, одноразові простирадла тощо.

У 10 громад Луганщини реалізовуватиметься Проєкт «Спеціальна програма підтримки Східної України»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела онлайн-зустріч з представниками Проєкту «Спеціальна програма підтримки Східної України».

Вона поспілкувалася з директором Проєкту Лєною Фліттою, головою Компоненту Михайлом Гамалієм, головою інфраструктурного компоненту Рене фон Прондзінскі та радником Проєкту Андрєм Яндюком.

На початку заходу Лєна Флітта повідомила, що ця Програма буде охоплювати охорону здоров’я, соціальні послуги, інфраструктуру Луганської та Донецької областей.

Кабмін підтримав розроблений Мінрегіоном законопроєкт, спрямований на поліпшення умов проживання осіб з інвалідністю

17 червня  Кабінет Міністрів України підтримав проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю», розроблений Мінрегіоном на виконання Плану організації підготовки проєктів актів, необхідних для забезпечення реалізації Указу Президента України «Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю» від  12.02.2016 № 553.

На колегії Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації визначені напрями подальшої роботи

Сьогодні на засіданні колегії Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації розглянуті основні напрями реалізації державної політики у сфері житлово-комунального господарства на території області та пріоритетні шляхи розвитку.

У роботі колегії взяв участь голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Швейцарія допомагатиме Луганщині в розбудові системи охорони психічного здоров'я

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму між Луганською обласною державною адміністрацією - обласною військово-цивільною адміністрацією та  GFA Consulting Group GmbH про співпрацю з Проєктом «Психичне здоров’я для України» (MH4U).

Документ підписали очільник області Сергій Гайдай та координатор Проєкту в Луганській та Донецькій областях Віталій Климчук.

Безпосередньо скайпзв’язком зі Швейцарії до церемонії долучився керівник проєкту  Гайко Кьоніґштайн.

Сергій Гайдай: «Ви рятуєте здоров’я і життя людей. Що ще можна сказати, крім слів величезної і безмежної вдячності?»

18 червня в облдержадміністрації відбувся урочистий захід до Дня медичного працівника. Звертаючись до медиків Луганщини, голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сказав: «Будь-яка людина може висловити слова подяки медичним працівникам. Ви рятуєте здоров’я і життя людей. Що ще можна сказати, крім слів величезної і безмежної вдячності? Зараз ми живемо і працюємо в дуже важких умовах. Іде війна і ми втратили величезну матеріально-технічну базу на тимчасово окупованій території, то в нас ще й коронавірус.

Кращі сільські поштові відділення Луганщини отримали від Сергія Гайдая велосипеди

Очільник Луганщини виступив ініціатором та придбав ці 12 велосипедів для переможців конкурсу «Найефективніше сільське відділення поштового зв’язку Луганської дирекції АТ «Укрпошта».

Конкурс було проведено з 1 лютого по 30 квітня 2020 року. До нього долучилися сільські відділення поштового зв’язку в 12 районах області. Кращих відзначили сьогодні, 18 червня.

Шерифів поліції Луганщини привітали з професійним святом

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та начальник Головного управління Національної поліції в Луганській області Сергій Колесник привітали шерифів з професійним святом – Днем дільничних офіцерів поліції України.

Очільник області вручив нагороди та, звертаючись до присутніх, наголосив: «Бажаю вам міцного здоров’я, витримки, родинного благополуччя. Дякую кожному з вас за віддане служіння українському народові, рідній Батьківщині, сумлінний захист Луганщини».

На Луганщині призовників строкової служби урочисто проводжали до лав Збройних сил України

Сьогодні, 18 червня, відбулось вперше урочистий мітинг, присвячений відправки призовників дострокової служби до Збройних Сил України.

На заході була присутня заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

Звертаючись до хлопців, вона зазначила, що армія – перше найважливіше випробування в житті молодої людини, на зрілість та твердість характеру.

Піротехніками на Луганщині виявлено 325 набоїв

Протягом минулої доби, 17 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,8 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено одну одиницю вибухонебезпечних предметів та 325 набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині підтверджено ще два випадки захворювання на COVID-19

Захворілі – жителі Біловодського району.

Одна особа повернулася із-за кордону (рф) вже з клінічними проявами. Наразі її госпіталізовано.

Другий захворілий інфікувався через контакт в родині, де один з її членів також повернувся із рф та перебував на самоізоляції.  

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 68 осіб.

З них одужали – 49; лікуються – 19 (4 – на стаціонарі, 15 – амбулаторно).

Обрано нову громадську раду при облдержадміністрації

Загальними зборами представників інститутів громадянського суспільства Луганщини обрано новий склад громадської ради при облдержадміністрації.

Це вже третій склад Громадської ради з часів початку війни.

Луганські фотографи запрошуються до участі у конкурсі «Вікі любить Землю»

Протягом липня відбуватиметься українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам’яткам природи України.

Цьогоріч конкурс проходить у 32 країнах світу.

В Україні фотозмагання відбувається вже восьмий рік поспіль. За попередні роки учасники подали на конкурс світлини понад 4 тисяч об’єктів природно-заповідного фонду України.

Луганщина перерахувала до бюджету понад 86 мільйонів податку на прибуток

Упродовж січня-травня 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету України 86,2 млн гривень податку на прибуток.

При цьому до державного бюджету надійшло 74,2 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 12 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області