Архів новин

22 июня 2020

Прийомна сім’я із Попаснянського району взяла на виховання дитину

Прийомна сім’я Тетяни Василівни Баштової була створена в березні 2019 року.

У родині Тетяни Василівни виховується одна прийомна дитина, якій за цей час змогли привити повагу до сімейних цінностей, створити всі умови для виховання та проживання, зробити все необхідне для забезпечення належного її фізичного та психологічного розвитку.

А в цьому році материнське серце вирішило поділитися своїм теплом з ще однією дитиною, позбавленою батьківського піклування, яка перебувала в Лисичанському центрі соціально-психологічної реабілітації. Там вони і познайомилися.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (- 92,15 %) в області

За 25 тиждень 2020 року, станом на 22 червня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (- 92,15 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 42,0 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 279 осіб, з них 158 (56,6 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 33 хворих, у тому числі 21 дитина віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

Обласна влада розглянула питання ветеранських організацій

Заступник голови ОДА Катерина Безгинська провела нараду на виконання протокольних доручень за підсумками зустрічі керівництва області з активом міських і районних осередків громадської організації «Луганська Обласна організація Українського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)» з актуальних питань соціального та медичного забезпечення.

«Велике будівництво»: на Луганщині ремонтують заклади освіти

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» наразі завершені будівельні роботи в двох дитячих садочках смт Біловодськ.

А саме, виконані капітальні ремонти у дошкільній установі ясла-садок № 4 та комунальному дошкільному навчальному закладу загального розвитку (ясла-садок № 3) «Джерельце».

Також виконуються реконструкції (термомодернізації) будівель середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5, Лисичанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 14 та Бондарівської гімназії.

Оголошення про проведення конкурсу з визначення проєктів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету

1. Проєкти журналістських обмінів повинні бути спрямовані на інтеграцію Луганщини в єдиний інформаційний простір України, відродження інформаційного потенціалу області, донесення правдивої інформації до мешканців західних регіонів про події, що відбуваються на сході України.

2. Перелік видів діяльності, що можуть бути підтримані обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією:

1) створення тематичних теле- та радіопрограм;

2) створення спільних медіа-проектів у друкованих засобах масової інформації та Інтернет-виданнях.

У Новопсковській ОТГ створено мультидисциплінарну команду

У комунальній установі «Центр надання соціальних послуг Новопсковської селищної ради» впроваджено інноваційну модель соціальної роботи – створено мультидисциплінарну команду, до складу якої входять: фахівець із соціальної допомоги вдома, соціальний робітник, психолог, робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків та перукар.

Головне завдання – забезпечення доступності і надання розширеного комплексу соціальних послуг, охоплення більшої чисельності осіб, задоволення потреб тих мешканців громади, які проживають у віддалених населених пунктах Новопсковської ОТГ.

Володимир Зеленський підписав закон про звільнення від державної підсумкової атестації

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року» № 725-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 18 червня 2020 року. 

Закон має на меті мінімізацію ризиків захворювання на COVID-19 серед учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, і подальшого поширення коронавірусної хвороби.

На дорозі Н-26 проводять розмітку та встановлюють дорожні знаки

На ділянці км 148+000 – 158+000 між населеними пунктами Сватове – Містки розпочато нанесення горизонтальної дорожньої розмітки.

Це заключна стадія проведення робіт на дорозі Н-26, яка є однією з головних транспортних магістралей Луганщини.

У найближчі дні дорожники завершать проводити розмітку та встановлять дорожні знаки.

Нагадаємо, 1 березня поточного року Луганщина офіційно долучилася до масштабної кампанії з відбудови дорожньої інфраструктури України #Велике_Будівництво. Роботи розпочалися саме тут.

Хто не пам’ятає минулого, не матиме майбутнього, – Сергій Гайдай

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зазначив під час покладання квітів до братської могили «Меморіал Слави» з нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Очільник Луганщини разом з представниками міської влади та ветеранських організацій взяв участь у мітингу-реквіємі, де схилився перед пам’яттю усіх тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, закатованих жертв тоталітарних режимів, тих, хто жертвував життям для визволення України від окупантів.

У Луганській області розпочався онлайн проєкт «Тато-школа»

Бути батьками не страшно! Гарними батьками не народжуються – ними стають разом зі зростанням дітей. Не існує «правильного» чи «неправильного» виховання. Як розмовляти з дитиною та стати найкращим другом, як бути опорою для сім’ї не лише з економічної сторони – про все це можна дізнатися на вебінарі «Тато-школа».

До участі запрошуються представники Луганської, Донецької та Запорізької областей. Друга група розпочинає своє перше заняття вже 23 червня 2020 року о 19.00.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 72 осіб.

З них одужали – 53; лікуються – 19 (4 – на стаціонарі: 1 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 1 – КНП «Біловодська центральна районна лікарня», 2 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 15 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,42 %.

70 років – у світі, 25 – в Україні, з 2014 – Луганській області: підбито підсумки роботи польового офісу УВКБ ООН у м. Сєвєродонецьку

Засіданням «круглого столу» в представництві Агентства ООН у справах біженців у м. Сєвєродонецьку завершились заходи з відзначення 70-річчя від Дня заснування й 25-річчя діяльності УВКБ в Україні.