Архів новин

23 июня 2020

За п’ять років кількість молодіжних заходів в області зросла у десять разів, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ розповіла заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

Цей структурний підрозділ займається реалізацією державної молодіжної політики в регіоні в напрямах, визначених профільним міністерством.

Пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання на Луганщині оснащені засобами захисту

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації були отримані та вчасно розподілені у кількості, достатній для роботи пунктів тестування, 190 одноразових медичних ізоляційних халатів, 190 захисних щитків, 56 пірометрів, 1705 пляшок дезінфікуючих засобів для обробки рук ємністю 0,5 літра; 467 пляшок дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь ємністю 1 літр, 460 п’ятилітрових ємностей дезінфікуючих засобів, 51440 медичних масок.

Засоби захисту вже знаходяться на пунктах тестування та допоможуть створити безпечні умови для учасників ЗНО.

На Луганщині запроваджуватиметься Швейцарсько-український проєкт DECIDE

Сьогодні відбувся брифінг «Нові можливості для освіти в громадах» щодо презентації Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти».

Під час заходу було зазначено, що проєкт DECIDE реалізується заради того, щоб учні регіону отримали рівний доступ до якісної освіти як в містах, так і селах, щоб громади навчилися управляти освітою ефективно та долучати громадян до прийняття рішень, щоб школа стала освітнім центром громади – осередком демократії та прав людини.

Мій принцип: не кричу «вперед!», а кажу «за мною!», – Сергій Гайдай привітав співробітників ОДА з Днем держслужбовця

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня державного службовця України.

Для бізнесу розроблені покрокові поради при проведенні перевірок контролюючими органами

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України презентувало портал «Помічник підприємця» на платформі inspections.gov.ua та посібник «Легкі перевірки: порадник для бізнесу» для спрощення підготовки підприємців до зустрічі з державними інспекторами.

Обидва інструменти створені за ініціативою Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у співпраці з Офісом ефективного регулювання BRDO та Easy Business і є абсолютно безкоштовними для користувачів.

Пенсія призначатиметься автоматично, – Мінсоцполітики

Пенсійний фонд України розробив та впровадив в дослідну експлуатацію нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

Послуга надаватиметься засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та дозволятиме призначати пенсії автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами.

Для цього необхідно:

- заповнити атрибути анкети-заяви;

- додати скановані копії документів;

На Луганщині підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19. Одна людина одужала

Захворіла особа із Білокуракинського району, яка готувалася до планової госпіталізації. Коло контактних осіб визначається.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 73 осіб.

З них одужали – 54; лікуються – 19 (4 – на стаціонарі: 2 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 2 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 15 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,42 %.

Діти з ТОТ Донецької та Луганської областей зможуть не складати ЗНО для вступу у виші

Президент України Володимир Зеленський ініціює внесення змін до Закону «Про вищу освіту» для максимального спрощення вступу у заклади вищої освіти (ЗВО) випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

Зміни передбачатимуть, що діти з цих територій матимуть змогу вступати до ЗВО України без складання зовнішнього незалежного оцінювання та матимуть можливість вступити до всіх вишів України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз.