Архів новин

24 июня 2020

Обласна влада спільно з НСЗУ вирішує питання фінансування медичних закладів Луганщини

Питання фінансування медичних закладів та реалізація завдань медреформи були обговорені під час зустрічі керівників медичних закладів Луганської області  з Директором Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Наталією Будяк.

Зокрема, йшлося про відсутність у переліку пакетів медичних послуг для

укладання договорів з Національною службою здоров’я цілої низки послуг, які

Пенсійний фонд області у період карантину працює за новим графіком

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області повідомляє, що згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» на період дії карантину робота в територіальних органах Пенсійного фонду України розпочинається о 10:00.

Графік роботи

(на період карантину)

Понеділок: 10:00 – 19:00

Вівторок: 10:00 – 19:00

Середа: 10:00 – 19:00

Четвер: 10:00 – 19:00

П’ятниця: 10:00 – 17:45

Субота: вихідний

Неділя: вихідний

В облдержадміністрації обговорили профілактику сімейного насильства та функціонування освітньої галузі в умовах карантину

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної державної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська провела засідання у робочій групі з питань протидії та профілактики домашньому насильству та насильству за ознакою статі при Обласній координаційній раді з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Повідомлено про підозру терористу, якого СБУ затримала при спробі підірвати військовий госпіталь і залізничну станцію в районі ООС

Військова контррозвідка Служби безпеки України попередила серію терактів на території військово-медичного госпіталю у Сєвєродонецьку і залізничної станції Рубіжне. Затриманому терористу вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, терористичні акти намагався вчинити колишній український військовий. Для цього він взяв три протипіхотні міни осколкової дії направленого ураження МОН-50 і протитанкову міну фугасної дії, спорядивши їх засобами дистанційного керування.

Напередодні чергової річниці Конституції України жителі Луганщини отримали державні нагороди та обласні відзнаки

Урочистості з нагоди відзначення 24-ї річниці Конституції України відбулися в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

Передаючи вітання від голови обласної державної адміністрації Сергія Гайдая, його заступник Наталія Романенко, зокрема, зазначила, що тоді, у 1996-му, ми голосували проти слабкої державності і неефективної економіки, за правову державу, демократію і свободу.

Усі амбулаторії центру ПМСД Кремінського району забезпечені телемедичним обладнанням

Медичні заклади, що входять до комунального неприбуткового підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської районної ради» отримали комплекти телемедичного обладнання.

Відтепер кожен лікар первинної ланки матиме змогу отримати в потрібний час необхідну консультацію у лікаря – фахівця вторинного рівня, що дозволить значно покращити якість медичної допомоги населенню району.

Переселенці із Золотого отримали житло – доручення Президента виконане

Вручення ордерів та ключів від квартир відбулося сьогодні, 24 червня, під час урочистостей до Дня Конституції України в Сєвєродонецьку.

Відремонтоване житло отримали 10 родин, які у 2018 році були вимушені залишити свої домівки через тиск бойовиків. На те, щоб зібрати особисті речі, людям тоді дали лише півгодини.

Нагадаємо, що 20 листопада 2019 року під час робочої поїздки до Луганщини Президент України Володимир Зеленський зустрівся з деякими з цих сімей.

Люди звернулися до Глави держави та очільника Луганщини за допомогою в отриманні житла.

Піротехніками на Луганщині виявлено дев'ять вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,1 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено п’ять мінометних мін і один підривник.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,0167 га у Попаснянському районі, де виявлено та передано під охорону Національній гвардії три гранати.

У Біловодській багатопрофільній лікарні відкрили оновлене терапевтичне відділення

У рамках Програми забезпечення населення Біловодської об’єднаної територіальної громади спеціалізованою медичною допомогою на 2019-2020 роки у лікарні був проведений капітальний ремонт відділення.

Кошти виділені з місцевого бюджету на суму майже 4 млн грн.

Також багатопрофільна лікарня поповнилась новими якісними меблями: 39 функціональними механічними ліжками, 36 функціональними автоматичними ліжками, 155 матрацами, 30 приліжковими столами тощо.

У відділенні створені всі умови для комфортного перебування пацієнтів та роботи співробітників терапії.

 

 

Володимир Зеленський підписав закон щодо проведення національної інвентаризації лісів

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів» № 643-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 2 червня 2020 року.

Закон передбачає створення в Україні нової системи збору обґрунтованих даних про лісовий фонд з метою подальшого планування, ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу лісів тощо.

Документ запроваджує поняття національної інвентаризації лісів, визначає мету її проведення та джерела фінансування.

На Луганщині підтверджені ще два випадки захворювання на COVID-19

Це члени родини з міста Рубіжне – раніше встановлені контактні особи, які перебували на самоізоляції.

Наразі вони знаходяться на амбулаторному лікуванні. Захворювання має легку форму.

За весь час досліджень на Луганщині COVID-19 лабораторно підтверджене у 75 осіб.

З них одужали – 54; лікуються – 21 (4 – на стаціонарі: 2 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 2 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 17 – амбулаторно).

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 23 мільйони акцизного податку з роздрібного продажу

Чотири зареєстровані на Луганщині платники, які виробляють підакцизні товари, за січень-травень поточного року перерахували до державного бюджету 9 млн 540,7 тис. гривень.

З них у травні – 1 млн 904,7 тис. гривень акцизного податку з вироблених в України підакцизних товарів (продукції).