Архів новин

25 июня 2020

Розвиток професійної освіти у полі зору обласної влади

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська провела чергове засідання регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти у форматі відеоконференції.

Переселенка на Луганщині шиє одяг і планує створити власний цех

Переселенка Олеся Власова у Сєвєродонецьку виготовляє домашній текстиль – флісові піжами кігурумі.  

У травні 2020 року Олеся подала заявку на участь у менторській програмі підтримки малого бізнесу від Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Разом з п’ятнадцятьма підприємцями Східної України вона отримує індивідуальні консультації щодо розвитку свого бізнесу.

Майже 2700 осіб складали ЗНО з математики на Луганщині

Зовнішнє незалежне оцінювання стартувало 25 червня тестуванням з математики.

У Луганській області створено 14 пунктів проведення ЗНО з математики, які розташовані у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Старобільську та Широкому Станично-Луганського району.

Для створення безпечних умов для учасників та персоналу для всіх пунктів проведення ЗНО заздалегідь оснащені захисними та дезінфікуючими засобами в повному обсязі.

Всі пункти проведення ЗНО з математики отримали контейнери з тестовими матеріалами, розрахованими на 219 аудиторій.

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру угрупованню торгівців зброєю з району проведення ООС

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру учасникам організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному збуті вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

Зловмисники реалізовували «товар» кримінальним колам із району проведення операції Об’єднаних сил. Правоохоронці затримали зловмисників у березні цього року поблизу Бахмута Донецької області при спробі продажу чергової партії засобів ураження, викрадених із українських військових частин у 2014 році.

В області профінансовано виплати пенсій червня

Станом на 25 червня в Луганській області в повному обсязі завершено фінансування виплати пенсій за поточний місяць.

Центр поштового зв’язку та установи банків профінансовано на 1 431, 57 млн гривень.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області

Трьох братів влаштовано в нову родину в Новопсковському районі

Троє дітей-сиріт – брати віком 8, 5 та 3 років – знайшли нову родину.  

Це подружжя – Андрій та Галина Романенки з смт Білолуцьк Новопсковського району.

Вони вже майже п’ять  років опікуються дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

У дитячому будинку сімейного типу, створеному на базі родини Романенків, наразі виховують 10 дітей – двох рідних та вісім, позбавлених батьківського піклування. У родинах є як дошкільнята, так і школярі й студенти.

В облдержадміністрації відзвітували про протидію COVID-19 на території Луганщини

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко провела засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На обговорення членів комісії було винесено питання заходів із протидії поширенню на території Луганської області COVID-19. На цю тему доповів заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов.

На Луганщині триває будівництво амбулаторій у сільській місцевості

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 12.06.2020 № 432 обсяг видатків бюджету розвитку, які спрямовуються на будівництво об’єктів у 2020 році складає 154,6 млн грн, з урахуванням співфінансування 20 інвестиційних проєктів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на суму 33,1 млн грн.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 75 осіб.

З них одужали – 54; лікуються – 21 (4 – на стаціонарі: 2 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 2 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 17 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,42 %.

Луганський національний аграрний університет отримав нове обладнання

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» за грантом «Відродження вищої аграрної освіти на Сході України» підрозділи Луганського національного аграрного університету отримали наступну партію нового обладнання для викладачів, студентів, а також для управління навчальним процесом.

Серед обладнання – ноутбуки та комп’ютери, роутери, оргтехніка, міжмережеві екрани та програмне забезпечення. Отримане обладнання допоможе університету надавати більш якісні освітні послуги студентам, а також значно розширить можливості викладацького складу.