Архів новин

26 июня 2020

Для учнів шкіл та профтехів Урядом визначено строки завершення навчального року та отримання свідоцтва

Школярі проміжних класів мають завершити навчальний рік до 1 липня, одинадцятих класів – до 31 серпня, а учні закладів профосвіти – до 31 липня. Такі строки завершення навчального року в школах та профтехах були визначені 25 червня під час засідання Уряду.
Цього року випускники шкіл і профтехів, які отримують свідоцтва про повну загальну середню освіту, звільняються від ДПА, але мають право її складати за власним бажанням, зокрема у формі ЗНО.

Велике будівництво: на Луганщині триває відбудова об’єктів спортивної інфраструктури

У рамках проєктів програми «Велике будівництво», ініційованого Президентом України, в області розпочато реконструкція та будівництво об’єктів спортивної інфраструктури.

Зокрема, повним ходом йдуть ремонтні роботи стадіону комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

Тут облаштовують футбольне поле зі штучним покриттям, бігові доріжки навколо футбольного поля та прилеглої території.

Вартість проєкту складає 4810,0 тис гривень за рахунок коштів обласного бюджету.

Луганщина отримала майже 400 ігрових наборів LEGO Play Box для першокласників

Сьогодні до Луганської області доставлено вантаж гуманітарної допомоги від The LEGO Foundation –  393 ігрові набори LEGO Play Box,

Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації 1-2 липня передасть ігрові набори органам управління освітою міськвиконкомів, райдержадміністрацій, сільських та селищних рад для подальшої передачі їх до закладів загальної середньої освіти області.

Вже з 1 вересня набори LEGO Play Box застосовуватимуться в перших класах шкіл Луганщини як дидактичні матеріали для впровадження методик ігрового та діяльнісного навчання.

Президент підписав закон щодо підвищення соціальних гарантій для осіб, які перебувають під опікою

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб» № 646-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 2 червня 2020 року.

Документ спрямований на підвищення соціальних гарантій для дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, зокрема для дітей з інвалідністю, осіб, які досягли 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 1,3 млрд гривень ПДФО

Протягом січня-травня 2020 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 1 млрд 320,8 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Зазначено, що місцеві бюджети отримали 984,4 млн гривень ПДФО. Це перевищує показники за січень-травень 2019 року на 83,7 млн гривень.

До державного бюджету мобілізовано 336,4 млн гривень ПДФО або на 28,2 млн гривень більше, ніж за п’ять місяців минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Прийомна сім’я з Попаснянського району поповнилась ще трьома дітьми

Троє маленьких дітей, позбавлених батьківського піклування, які між собою є рідними, отримали родинний затишок та батьківське тепло від батьків-вихователів Юрія і Світлани Печених.

Останнім часом діти перебували на повному державному утриманні у Луганському обласному будинку дитини № 2 та Гірській обласній спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті.

Батьки вважають, що для повного і гармонійного розвитку дитини необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові й розуміння, тому поповнення в сім’ї сприймають з оптимізмом та з вірою на краще.

На Луганщині підтверджений ще один випадок захворювання на COVID-19. Дві особи одужали

Захворіла людина із міста Попасна. Коло контактних осіб визначається.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 76 осіб.

З них одужали – 56; лікуються – 20 (4 – на стаціонарі: 1 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 3 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 16 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 2,42 %.

Українці отримають іпотеку під 10 % річних, точніше під 9,99 %

Про таку можливість сьогодні заявив ПриватБанк, де з 1 липня 2020 року починає діяти держпрограма «Доступне житло під 10 %».

Президент Володимир Зеленський вітає такі кроки найбільшого банку України.

«Відсотки на придбання житла, які існували на ринку увесь час та й нині пропонуються багатьма банками, є для багатьох українців непідйомним вантажем. Радий, що банки розуміють це і роблять ефективні кроки, щоб зменшити ставку, аби кожен українець міг сам придбати собі житло», – зазначив Володимир Зеленський.