Архів новин

30 июня 2020

Сергій Гайдай та тренери національної команди розглядають можливість легкоатлетичних зборів на базі «Олімп» в Кремінній вже цьогоріч

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівсяз державним тренером збірної команди України з легкої атлетики Вячеславом Тиртишником, головним тренером збірної команди України з легкої атлетики зі спринту та бар’єрного бігу Іриною Ольховніковою таголовою Федерації легкої атлетики Луганської області, олімпійським чемпіоном Віктором Бризгіним.

На Луганщині майже 4500 осіб взяли участь у ЗНО з української мови та літератури

Сьогодні, 30 червня, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання продовжилась обов’язковим для всіх учасників тестуванням з української мови та літератури.

У Луганській області створено 26 пунктів проведення тестування з української мови та літератури, які розташовані у містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Старобільськ, Попасна, Сватове, смт Біловодськ, Новоайдар та селищі Широкий Станично-Луганського району. Для створення безпечних умов для учасників та персоналу всі пункти в повному обсязі оснащені захисними та дезінфікуючими засобами.

За два тижні в області проведено понад 3000 моніторингів дотримання карантину

Також на пресбрифінгу йшлося про проведення регулярних моніторингових перевірок щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог адаптивного карантину.

Спікером з цього питання стала начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко.

Володимир Зеленський підписав зміни до Бюджетного кодексу щодо ефективного фінансування розвитку дорожньої галузі

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» № 677-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 4 червня 2020 року.

Документ забезпечує ефективне фінансування розвитку дорожньої галузі України. Завдяки цьому закону обласні державні адміністрації зможуть залучити додаткове фінансування у вигляді кредитних коштів на ремонти доріг місцевого значення вже у 2020 році.

Обласну стипендію призначено 59 провідним та перспективним спортсменам Луганщини

Провідні та перспективні спортсмени Луганщини отримають обласні стипендії у ІІ півріччі 2020 року.

Підписано відповідне розпорядження голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

У документі, зокрема, йдеться, що для підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень обласна стипендія у розмірі 3243 гривні призначена десятьом провідним спортсменам зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту.

Ремонт автошляху між Станицею Луганською та Сєвєродонецьком виконано на 80 %, – брифінг

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер сьогодні, 30 червня, на пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Він, зокрема, розповів про хід проведення ремонту автошляхів області у рамках реалізації проєкту «Велике будівництво».

Так, вже на завершальному етапі виконання поточного середнього ремонту автодороги від Сєвєродонецька до Станиці Луганської. Роботи проведено на 80 %.

Здати в експлуатацію об’єкт планують 1 серпня. Втім, всі дорожні роботи мають завершитися вже 15 липня.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено один вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 29 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 0,4 га місцевості у Попаснянському районі.  

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено одну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій склала 1,8 млрд гривень

Сьогодні в області зареєстровано 2 тис. 479 реєстраторів розрахункових операцій.

Загальна сума виторгу за п’ять місяців поточного року склала 1,8 млрд гривень, у тому числі за травень – 310 млн 504 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Одна людина одужала

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 80 осіб.

З них одужали – 59; лікуються – 21 (5 – на стаціонарі: 1 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 4 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 16 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 3,03 %.

Вступ 2020: «гарячі лінії» та приймальня громадян розпочинають роботу 30 червня

Із 30 червня в Міністерстві освіти і науки розпочнуть роботу консультативні телефонні лінії та приймальня громадян щодо вступної кампанії 2020 року.

Вони працюватимуть до 15 вересня включно.

Звернувшись на консультативні телефонні лінії чи особисто у приймальню громадян, абітурієнти зможуть отримати всі роз’яснення щодо вступу до закладів вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти.

Крім того, на сайті МОН створено окремий розділ, де вступники можуть знайти відповіді на найпоширеніші запитання, покрокові інструкції, інфографіки, документи тощо.