Архів новин

01 июля 2020

Понад 1100 осіб Луганщини долучилися до єдиного вступного іспиту з іноземних мов

Сьогодні відбулася основна сесія єдиного вступного іспиту з іноземних мов, яка проводилась у дві зміни (початок першої зміни – о 10:00, другої – о 14:00).

Для проведення ЄВІ в Сєвєродонецькубуло створено чотири пункти, які повністю відповідають вимогам Українського центру оцінювання якості освіти, рекомендаціям Головного державного санітарного лікаря та забезпечені дезінфікуючими засобами, медичними масками, пірометрами, захисними засобами для медичних працівників.

Велике будівництво: Сергій Гайдай доручив завершити відбудову шкіл та дитсадочків до 1 вересня

Особисто контролювати хід виконання робіт на об'єктах «Великого будівництва» та завершити відбудову шкіл та дитячих садочків до 1 вересня, – доручив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай керівникам територій, на яких вони розташовані.

Очільник області провів робочу нараду щодо моніторингу виконання проєкту та інформування громадськості про реалізацію ініціативи Президента України «Велике будівництво».

Луганщина братиме участь у Міжнародній виставці «Агро-2020»

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко  взяла участь у роботі ZOOM-конференції, яку провів заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Учасники заходу обговорили питання підготовки та проведення 32-ї Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2020», яка відбудеться з 11 по 14 серпня 2020 року у Києві (за адресою: пр. Академіка Глушкова, 1, НК «Експоцентр України»).

Обласна влада виграла судові справи у підрядника на 15 мільйонів стосовно неналежного виконання будівельних робіт у будинку в Рубіжному, – Сергій Гайдай

Коментуючи це, очільник Луганщини зазначив, що підрядник (ТОВ «БК БУДСИСТЕМА») повинен був завершити усі роботи на об’єкті будівництва до 30 жовтня 2019 року.

Однак житловий будинок № 16-Б у мікрорайоні № 7 в Рубіжному залишився недобудований.

В облдержадміністрації вручили нагороди Кабміну лікарям Луганщини

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська взяла участь в урочистому врученні Почесних грамот та Подяк Кабінету Міністрів України медичним працівникам області.

Жителька Луганщини виготовляє сумки за власним дизайном

Підприємниця Валентина Метьолкіна із Сєвєродонецька виготовляє дорожні сумки. Цей бізнес дістався їй у спадок від батька.

Із травня Валентина бере участь у програмі менторської підтримки малого бізнесу за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Вона отримує консультації та формує стратегію розвитку своєї справи.

Валентина розповідає, що її батько впродовж десяти років виготовляв дорожні сумки на замовлення.

Сергій Гайдай: поїзд Київ – Лисичанськ курсуватиме до Попасної

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

У Новопсковському районі побудують нову амбулаторію

У рамках реалізації державних заходів спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості у 2020 році на території Новопсковського району в с. Піски заплановано будівництво нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини на два лікаря з житлом.

На будівництво медичного закладу з державного бюджету та співфінансування обласного бюджету виділено 12 969,0 тис. гривень.

Вже розроблена проєктно-коштнорисна документація, відбуваються тендерні процедури щодо визначення підрядника з виконання будівельних робіт.

На Луганщині зафіксовано три нові випадки захворювання на COVID-19

Один захворілий – житель Сєвєродонецька. Був госпіталізований в інфекційне відділення з пневмонією. Після ПЛР-аналізу встановлений діагноз COVID-19.

Дві інші людини – члени родини з Лисичанська з кола раніше визначених контактних осіб, які перебували на самоізоляції.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 83 осіб.

Із 1 липня повертатимуть кошти за пробне ЗНО

1 липня 2020 року Міністерство освіти і науки України спільно з ПриватБанком розпочинає повертати учасникам пробного ЗНО кошти, сплачені раніше за участь у тестуванні.

Кошти повертатимуть саме тій особі, яка була зареєстрована для участі у пробному ЗНО.

Щоб отримати кошти через ПриватБанк необхідно мати будь-яку картку в ПриватБанку, оформлену саме на учасника/учасницю пробного ЗНО. Фінансовий телефон у ПриватБанку повинен співпадати з телефоном, вказаним під час реєстрації на пробне ЗНО як основний.

На Луганщині СБУ викрила угруповання кібер-шахраїв

Служба безпеки України викрила організовану групу, яка викрадала гроші з банківських рахунків громадян. Частину коштів фігуранти відправляли родичу лідера угруповання – бойовику так званої «ДНР», який переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Донеччини.

За даними слідства, троє жителів Сєвєродонецька обманним шляхом отримували доступ до персональних даних користувачів веб-банкінгу. Після цього вони оформлювали на них онлайн-кредити і переводили гроші на підконтрольні рахунки.