Архів новин

02 июля 2020

Понад 350 жителів Луганщини взяли участь у ЗНО з фізики

Сьогодні, 2 липня, відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з фізики, для участі в якому у області зареєструвалось 435 учасників.

Вони проходили ЗНО у двох пунктах проведення, які розташовані в Сєвєродонецьку.

Кожен з цих пунктів в повному обсязі оснащено дезінфікуючими та захисними засобами, що дозволило забезпечити безпечні умови для учасників тестування та персоналу пунктів.

За останні три роки СБУ скерувала до суду обвинувальні матеріали на більше ніж 90 ватажків так званої «ЛНР»

Служба безпеки України продовжує роботу з викриття і документування протиправної діяльності ватажків так званої «ЛНР» і ватажків її терористичних угруповань.

У червні цього року слідчі СБУ повідомили про підозру ще двом представникам незаконних формувань – керівнику так званого «штабу народної міліції ЛНР» і «депутату народної ради».

На Луганщині введені обмеження руху великовагового транспорту при температурі вдень понад +28 С, – Сергій Гайдай

Голова обласної державної адміністрації під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС зазначив, що цьогоріч Луганщина отримала безпрецедентно великі кошти на відновлення автошляхів.

Тож, потрібно уважно відноситися до збереження відремонтованих доріг. Серед перепонів – рух перевантажених великовагових автівок.

«Обмеження руху великовагового транспорту понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн по дорогам загального користування встановлюються невідкладно з 8:00 до 21:00 при температурі повітря понад 28 С», – повідомив Сергій Гайдай.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 26 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 1 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 1,6 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.  

Під час обстеження виявлено та вилучено три артилерійських снаряди, шість мінометних мін, 11 гранат.

Почалася збиральна кампанія ранніх зернових та зернобобових культур на Луганщині

Так, станом на 30 червня зібрано пшениці з площі 350 га, намолочено 1,6 тис. тонн при середній урожайності 46 ц/га. Якість зерна переважно продовольча.

Першими в області розпочали збирання зернових культур підрозділи ПрАТ «Агротон» Білокуракинського, Новоайдарського, Станично-Луганського районів.

Для збирання ранніх зернових та зернобобових культур передбачається задіяти 1006 одиниць зернозбиральних комбайнів. За попередніми розрахунками, на один зернозбиральний комбайн навантаження складає 271 га. Оптимальні строки збирання – в межах 10-12 днів.

Сергій Гайдай: в області карантинні обмеження не посилюватимуть, втім ретельніше перевірятимуть ринки та заклади харчування

Це одне з рішень регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні, 2 липня.

Уряд виділив кошти на погашення боргів перед шахтарями державних шахт

Міністерство енергетики України виділило додатково майже 340 млн грн для шахтарів державних шахт. Про це на засіданні Уряду 1 липня повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Це означає, що вперше за значний період у держави немає боргів перед шахтарями державних шахт в поточному режимі», – заявив очільник Уряду, додавши, що «борги погашені перед практично 40 тисячами робітників, які виконують титанічну роботу кожного дня».

Підрозділ CIMIC вчергове завітав на Луганщину з гуманітарним вантажем для закладів освіти

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у передачі гуманітарної допомоги закладам освіти Луганщини від командування Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ.

Володимир Зеленський підписав закон щодо недопущення нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами (позиками) у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19)» № 691-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 16 червня 2020 року.

Закон захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.