Архів новин

03 июля 2020

Сергій Гайдай з робочою поїздкою відвідав Білокуракинщину

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Білокуракинський район. Він разом з начальником третього управління ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях Віталієм Винниченком, начальником ГУ НП в Луганській області Сергієм Колесником та прокурором Луганської області Олексієм Ляшенком поспілкувались із широким загалом Білокуракинщини.

У вступному випробуванні до магістратури взяли участь 240 жителів області

Сьогодні проведено єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра.

Для проведення вступного випробування за технологією зовнішнього незалежного оцінювання в Сєвєродонецьку було створено один пункт ЄФВВ, розрахований на 19 аудиторій.

Пункт у достатній кількості оснащено дезінфікуючими та захисними засобами, створено безпечні умови для вступників та персоналу пункту.

Роботу пункту ЄФВВ забезпечували 48 педагогічних працівників.

У Станиці Луганській розпочали реконструкцію стадіону

У рамках проєкту «Велике будівництво» розпочалась реконструкція споруд КУ «Стадіон «Нива» у Станиці Луганській.

Під час реконструкції буде облаштоване нове баскетбольне поле, збудоване міні футбольне поле зі штучним покриттям.

Також буде замощено бігові доріжки навколо футбольного поля новим сучасним гумовим покриттям.

Зараз будівельники демонтують старе покриття бігових доріжок та ведуть розмітку під будівництво міні футбольного поля.

Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Для уникнення лиха не рекомендується відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

На Луганщині зафіксовано ще один випадок захворювання на COVID-19. Дві особи одужали

Захворіла людина проживає у місті Попасна. Вона з кола раніше визначених контактних осіб, яка перебувала на самоізоляції, наразі лікується амбулаторно.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 85 осіб.

З них одужали – 61; лікуються – 24 (7 – на стаціонарі: 1 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 2 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 4 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 17 – амбулаторно).

Місцеві бюджети Луганщини отримали 8,3 млн гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-червень казна Луганської області поповнилася на 8,3 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Станом на 1 липня в області здійснюють діяльність 1 тис. 261 суб’єкт господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За січень-червень видано 1 тис. 838 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, 699 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.

Запрацював новий сервіс автоматичного призначення пенсій

Пенсійний фонд України запровадив нову е-послугу – автоматичне призначення пенсії. 

Відтепер пенсія призначається автоматично при досягненні пенсійного віку. Додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду не потрібно. 

А для користувачів, які ще не є пенсіонерами, сервіс дозволяє надати усю необхідну інформацію для призначення пенсії завчасно. 

Грант для малих та середніх підприємств, власниками та керівниками яких є жінки

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», що реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.», приймає грантові заявки від українських малих та середніх підприємств, якими керують і володіють жінки та бажають розширити свій діючий бізнес.

Дедлайн – 31 липня 2020 року.

Основні вимоги: