Архів новин

07 июля 2020

На ліквідацію пожежі на Луганщині залучені сили ДСНС з чотирьох областей України, ЗСУ та Нацполіція

Очільник Луганської області Сергій Гайдай особисто контролює роботу служб, задіяних до ліквідації масштабної пожежі у Новоайдарському та Сєвєродонецькому лісомисливських господарствах.

Наразі пожежа досягла с. Смолянинове, де вогонь знищив понад 30 житлових будинків. Щонайменше  чотири людини загинули та дев’ять госпіталізовані до лікарень. Дві особи у тяжкому стані перебувають у реанімації. Фахівці служби екстреної медичної допомоги системно оглядають будинки, що постраждали, та надають необхідну медичну допомогу їх мешканцям.

На Попаснянщину приїхали посли країн-партнерів України

З робочим візитом в прифронтову Попасну завітала делегація у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса, Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні Марека Шафіна та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцькі. Зустріли гостей на Попаснянщині заступник командувача ООС Євген Коваленко та голова РДА Роман Власенко.

Сергій Гайдай: Наші військовослужбовці боронять державу і дозволяють нам займатись економічним розвитком області

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації сказав під час передачі гуманітарного вантажу мобільному військовому шпиталю у Сєвєродонецьку. Участь у заході взяли заступник командувача ООС Євген Коваленко та начальник об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу ОС Володимир Смілка.

До подолання лісової пожежі в Луганській області залучені підрозділи ЗСУ, Нацгвардії та додаткові сили ДСНС – доповідь Президенту

Президент України Володимир Зеленський провів термінову нараду щодо ліквідації лісової пожежі на території Новоайдарського району Луганської області. У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та його заступник Кирило Тимошенко, а також голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

Рятувальники надають допомогу лісництву у ліквідації лісової пожежі у Новоайдарському районі

Станом на 07 липня 8:11 пожежу площею приблизно 85 га було локалізовано. Травмованих та загиблих на пожежі не виявлено.

Наразі триває ліквідація. У зв’язку з поривчастим вітром в післяобідній час виникло ще декілька осередків лісових пожеж (верховий), які розповсюдилися по лісу до житлового сектору селищ Вовче та Смолянінове Новоайдарського району. Відбувається евакуація мешканців цих населених пунктів.

На місці надзвичайної події працюють 210 працівників особового складу та 47 одиниць пожежної техніки ГУ ДСНС України у Луганській області.

Підприємниця з Кремінної об’єднала молодь міста заради змін

Олеся Ізуіта з Кремінної за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» відкрила дитячий розважальний центр, який став улюбленим місцем дозвілля, проведення дитячих свят, днів народження.
На його базі вона також заснувала хаб для молоді. Влітку він розпочав свою роботу.

У ЗНО з англійської мови на Луганщині взяли участь 1526 осіб

Сьогодні відбулось тестування з англійської мови. В області створено 7 пунктів проведення ЗНО з цього предмету, які розташовані в Сєвєродонецьку та Старобільську.

Ці пункти оснащені в достатній кількості дезінфікуючими та захисними засобами. Оскільки ЗНО з англійської мови передбачає проведення аудіювання, у всіх аудиторіях були встановлені сучасні аудіопрогравачі, які забезпечили якісне відтворення аудіозаписів з завданнями. Крім того, всі пункти оснащені резервними аудіопрогравачами та комп’ютерною технікою.

На Луганщині є особи, які хворіють на COVID-19 безсимптомно: усім необхідно дотримуватися протиепідемічних заходів, – брифінг

На цьому під час пресбрифінгу акцентував заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов.

Від початку пандемії коронавірусу на Луганщині зафіксовано 613 підозрілих випадків. Захворювання підтверджене у 86 осіб. Він звернув увагу, що за офіційною статистикою цих випадків 85. Ще у однієї особи COVID-19 підтверджено в Києві, але це місцевий житель і лікується на Луганщині. Втім, відповідно до діючого алгоритму, випадок статично фіксується у тому регіоні, де його виявлено.

Майже 200 мільйонів спрямовано на реконструкцію 14 освітніх та спортивних об’єктів області за проєктом «Велике будівництво», – брифінг

Про відбудову закладів освіти та спортивної сфери у рамках реалізації ініціативи Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво» на пресбрифінгу розповів заступник начальника управління капітального будівництва Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації Роман Абраменко сьогодні, 7 липня.

Цей структурний підрозділ є замовником по 14 об’єктам будівництва: 7 шкіл, 4 стадіони та 3 дитячих садка.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували майже 3 мільярди податків і зборів

У січні-червні 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 2 млрд 983,9 млн гривень. Це на 153,4 млн гривень більше, ніж у січні-червні 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 348,8 млн гривень.

Серед основних платежів до державного бюджету перераховано 532,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору; 549,5 млн гривень податку на додану вартість; 75,6 млн гривень податку на прибуток підприємств; 12,5 млн гривень акцизного податку.

За минулу добу нових захворювань на COVID-19 в області не зафіксовано. Двоє людей одужали

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 86 осіб.

З них одужали – 66; лікуються – 20 (6 – на стаціонарі: 2 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 2 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 2– КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 14 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 3,64 %.

Українці можуть змінити виборчу адресу онлайн

Центральна виборча комісія запустила е-сервіс для зміни виборчої адреси онлайн.

До 9 вересня кожен українець, який постійно проживає не за місцем реєстрації (в тому числі внутрішньо переміщені особи), зможе змінити місце голосування онлайн.

Так, усі українці зможуть проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання.

Для того, щоб змінити виборчу адресу, потрібно подати заяву через особистий кабінет виборця. А також завантажити один з документів: