Архів новин

09 июля 2020

Сергій Гайдай навідав людей, яких госпіталізували внаслідок пожежі

Очільник області Сергій Гайдай навідав людей, яких два дні тому врятували від пожежі та госпіталізували до Сєвєродонецької міської та Новоайдарської районної лікарень.

На щастя, більшість з них вже виписались, їх здоров'ю нічого не загрожує. Але два чоловіки та молода жінка, які отримали складні травми внаслідок ДТП та опіки І-ІІ ступеню, потребують серйозної медичної допомоги.

Дівчину, на яку після лікування чекає тривала реабілітація, на медичному транспорті доправлять до Маріуполя, де мешкає її родина. Голова облдержадміністрації надав відповідне доручення.

Понад 3100 жителів Луганщини складали ЗНО з історії України

Сьогодні, 9 липня, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України. За результатами реєстрації на Луганщині 4450 учасників виявили бажання скласти це тестування.

В області було створено 20 пунктів проведення тестування, які розташовані у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Старобільську, Попасній, Біловодську, Новоайдарі та Широкому Станично-Луганського району.
До речі, роботу пункту № 80, який створено на базі Новоайдарської школи-гімназії, перевірив директор Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Володимир Власов.

У Попаснянському районі працює мобільна медична бригада

Із липня у Луганській області розпочала роботу мобільна медична бригада у складі лікаря сімейної медицини, лікаря-гінеколога, працівника соціальної служби, медичної сестри та водія.

Наразі медичні послуги надаються у Попаснянському районі. Лікарський прийом ведеться за наступним графіком:

м. Попасна (жіноча консультація) – 13, 20, 27 липня;

м. Гірське – 9, 16, 23, 30 липня;

сел. Дружба – 28 липня;

у районі Щебкар’єра – 10 липня;

с. Віскрива – 11, 25 липня;

смт Комишуваха – 14, 29 липня;

сел. Ниркове – 15 липня;

Сергій Гайдай: робота підстанції у Кремінній є запорукою енергобезпеки області та гарантом для залучення інвестицій

Про це голова обласної держадміністрації заявив сьогодні, 9 липня, під час уведення в роботу підстанції «Кремінська».

До відповідного проєкту увійшли заходи з будівництва підстанції 500 кВ «Кремінська», одноколових повітряних ліній 500 кВ Донбаська-Кремінська та Донська-Кремінська, нової двоколової кабельно-повітряної лінії 200 кВ Кремінська-Ювілейна. Вартість проєкту склала 1,719 млрд гривень. Вартість відповідно договору – 1,281 млрд гривень. Зекономлено 438 млн гривень.

Данська Рада у справах Біженців розпочинає конкурс на грантову підтримку бізнесу з Луганської та Донецької областей

Данська рада у справах Біженців (DRC) при фінансовій підтримці Швейцарського агентства розвитку та співробітництва (SDC), Департаменту міжнародного розвитку Великобританії (DFID) реалізовуватиме нову програму щодо грантової підтримки для бізнесу Луганської та Донецької областей.

Ціль Програми – збереження існуючих робочих місць шляхом надання можливостей для безперебійного функціонування бізнес-діяльності в умовах карантинних обмежень у зв’язку з розповсюдженням коронавірусної інфекції в Україні.

Грантова підтримка – до 5000 доларів США.

Жнива ранніх зернових культур тривають на Луганщині

Аграрії області зібрали 160 тисяч тонн озимих майже на 46,4 тисяч га.

Слід зазначити, що через погодні умови збиральні роботи цьогоріч розпочалися раніше, ніж у попередні роки. Намолочені 161,1 тис. тонн збіжжя.

Станом на 9 липня ячмінь, пшеницю та ріпак зібрали з площі 48,7 тисяч га.

Зокрема, озимої пшениці з площі 43,5 тисяч га намолочено 151,8 тис. тонн при врожайності 34,9 ц/га; озимого ячменю з площі 2,9 тис. га намолочено 10,3 тис. тонн при врожайності 35,4 ц/га.

Державна комісія ТЕБ і НС під головуванням Дениса Шмигаля ухвалила комплекс заходів з ліквідації наслідків пожеж на Луганщині

Під головуванням Прем’єр-міністра України відбулося засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було розглянуто питання ліквідації наслідків лісових пожеж на Луганщині.

Як доповів голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, станом на ранок 9 липня пожежа в Новоайдарському районі Луганської області локалізована, відкритих ділянок полум’я немає.

На Луганщині підтверджено ще три випадки захворювання на COVID-19. Одужали дві людини

Захворілі – жителі з Білокуракинського, Старобільського районів та міста Рубіжне. Двоє госпіталізовані до КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня», інший хворий лікується амбулаторно.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 91 осіб.

З них одужали – 72; лікуються – 19 (10 – на стаціонарі, 9 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 6,06 %.

Увага! Повідомлення для тих, хто втратив документи під час пожежі в Новоайдарському районі

Якщо ви втратили документи, співробітники відділів державної реєстрації актів цивільного стануЛуганської області чекають на вас.

Також можна звернутися та отримати додаткові консультації за телефонами: (095) 44 36 953, (06445) 9 43 90, (06452) 4 42 47.

Оперативна інформація щодо ліквідації загорання сухої трави та лісового масиву у Новоайдарському районі

Станом на 05:00 09 липня триває гасіння окремих осередків тління на всій площі пожежі (орієнтовна площа пожежі складає близько 5 тис. га). Залишаються два основні окремі осередки пожежі у кварталі 23 Борівського лісництва ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ» та загоряння на полігоні твердих побутових відходів комунального підприємства «Сєвєродонецьккомунсервіс» на площі близько 6 га (квартал 22 Борівського лісництва ДП «Сєвєродонецьке ЛМГ»).

Наразі загрози розповсюдження немає. Але гасіння пожежі ускладнюється поривчастим вітром 7-9 м/с.

Результати засідання ТКГ: безперешкодна та безпечна ліквідація пожеж на Луганщині, нові КПВВ та ділянки розмінування

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке вже традиційно проходило у форматі відеоконференції.