Архів новин

13 июля 2020

Сергій Гайдай: пожежу на Луганщині остаточно ліквідовано

«Станом на 17:20 пожежу на території Сєвєродонецького та Новоайдарського лісомисливських господарств Луганської області остаточно ліквідовано. Осередки тління та загроза загоряння відсутні», - про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Він наразі відбув до Києва з метою вирішення питань компенсації втрат постраждалим та рідним загиблих від пожежі. Нагадаємо, що орієнтовний розмір збитків, завданих надзвичайною ситуацією тільки від втрати лісових насаджень, складає понад 450 млн гривень.

На Луганщині вже зібрано близько 30 % озимини

Про це журналістам заявила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна під час робочої поїздки на Кремінщину.

У агропідприємствах району вже тиждень тривають жнива, які дали досить неочікувані результати. Попри тривалу весну, прохолодний початок літа та надмірну спеку, аграріям вдається збирати великі врожаї. У цьому кореспонденти ЗМІ могли пересвідчитись на власні очі під час роботи бригад зі збору врожаю ПП «Владар» та ПП «Каут».

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 1,6 млрд гривень ЄСВ

У січні-червні 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 1 млрд 653 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соцвнеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Майже півтори тисячі жителів області складали ЗНО з біології

Сьогодні в області функціонували 9 пунктів проведення ЗНО з біології, де було облаштовано 152 аудиторії.

Всі пункти в повному обсязі були оснащені захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами, що дозволило створити безпечні та комфортні умови для учасників та персоналу відповідно до протиепідемічних вимог.

Роботу пунктів проведення ЗНО з біології забезпечували 385 педагогічних працівників.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (-92,54 %) в області

За 28 тиждень 2020 року, станом на 13 липня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (-92,54 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 39,9 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 265 осіб, з них 157 (59,2 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 32 хворих, у тому числі 21 дитина віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

Сергій Гайдай: нові апарати вентиляції легенів полегшать працю реаніматологам, однак, сподіваюсь, це обладнання не знадобиться

На цьому голова обласної держадміністрації наголосив сьогодні, 13 липня, під час передачі апаратів штучної вентиляції легенів до КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» та КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

Кожний з медичних закладів отримав по три апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова.

За словами лікарів, це реанімаційне обладнання високого класу.

Родина переселенців отримала безвідсотковий кредит на житло за кошти облбюджету

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай вручив сім’ї внутрішньо переміщених осіб сертифікат на пільговий безвідсотковий кредит для житла.

Олександр та Тетяна Лондари мають двох дітей: доньку Діану 10 років та сина Матвія 5 років. Чоловік працює рятувальником в Головному управлінні ДСНС України у Луганській області.

Звертаючись до родини, очільник області сказав: «Ваші мрії здійснилися. Бажаю вам злагоди, упевненості у завтрашньому днів, якомога більше добрих і щасливих років життя».

Сергій Гайдай: пожежу у Луганській області попередньо перекваліфікували у надзвичайну ситуацію державного рівня

Пожежу у Луганській області, яка знищила близько п'яти  тисяч гектарів лісу та забрали життя п’яти людей, попередньо перекваліфікували у надзвичайну ситуацію державного рівня природного характеру.

Таке рішення сьогодні, 13 липня, прийняла регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Остаточні висновки має зробити Експертна комісія ДСНС України.

Локалізовано пожежу сухої трави та лісового масиву у Новоайдарському районі

О 17:40 9 липня, вдалося локалізувати пожежу сухої трави та лісового масиву на території Новоайдарського району, що виникла 6 липня поблизу села Осколонівка та через сильний поривчастий вітер (до 20 м/с) змінних напрямків поширилась на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанове та Воронове, а також на територію села Смолянинове.

Нових випадків захворювання на COVID-19 на Луганщині не зафіксовано

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 94 осіб.

З них одужали – 74; лікуються – 20 (11 – на стаціонарі: 3 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 4 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 4 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 9 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 6,67 %.

Восени відбудеться Білоруський промислово-інвестиційний форум – 2020

Із 29 вересня по 2 жовтня 2020 року в Мінську відбудеться Білоруський промислово-інвестиційний форум – 2020.

Драйвером Форуму стане спеціалізований міжнародний форум зі смартифікації реального сектору економіки «SMART INDUSTRY EXPO. Цифрові технології та рішення для промисловості».

Організатори Форуму: асоціація «Робототехніка і штучний інтелект» і виставкова компанія «Експофорум».