Архів новин

16 июля 2020

У Старобільську стартувала дослідницька арт-резиденція «Аура міста»

Днями в Старобільську вдруге стартувала дослідницька арт-резиденція «Аура міста». Творчій спільноті України, активістам, усім зацікавленим у промоції цього східного міста було презентовано мистецький проєкт.  

Творча майстерня має на меті формування сталого і цікавого образу Старобільська, який привертатиме увагу туристів, інвесторів і викликатиме гордість місцевих жителів.

СБУ розслідує факт використання бойовиками забороненого мінно-вибухового пристрою російського виробництва в районі ООС

Слідчі Служби безпеки України розслідують факт використання учасниками незаконних збройних формувань неконтактного вибухового пристрою НВУ-П «Охота» російського виробництва, який заборонений Оттавською конвенцією 1997 року.

Триває розробка Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року

Сьогодні відбулася шоста, заключна, стратегічна сесія в рамках підготовки Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

До участі в сесії у відеорежимі долучилася заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська разом із фахівцями Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, який є координатором напряму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Під час обговорення напрацьовані завдання, а також показники до кожної із визначених стратегічних цілей.

59-й військовий мобільний госпіталь нагородив Сергія Гайдая

«Життя понад усе!» – лозунг власної нагороди 59-го військового мобільного госпіталю.

Сьогодні начальник 59 ВМГ Андрій Телефанко вручив цю відзнаку голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Сергію Гайдаю.

«Наша нагорода, не має статусу державної, але – це вираження нашої глибокої вдячності та поваги людям, на підтримку яких ми завжди можемо розраховувати», – зазначив Андрій Телефанко.

Уряд схвалив реалізацію соціальної благодійної програми для громад Луганської та Донецької областей

Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження щодо реалізації соціальної благодійної програми для розвитку територіальних громад Луганської і Донецької областей, що розташовані поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду.
Як зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, благодійна програма дозволить створювати малі сонячні електростанції в школах, лікарнях, дитячих садках та іншій соціальній інфраструктурі на неокупованій частині Луганської та Донецької областей.

Увага! Повідомлення

15 липня 2020 року відбулося перше засідання конкурсної комісії з визначення проєктів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

У зв’язку з відсутністю кворуму конкурсної комісії, необхідного для прийняття рішення щодо переможців конкурсу, було прийняте рішення про перенесення засідання конкурсної комісії.

Про місце та час проведення наступного засідання конкурсної комісії буде повідомлено додатково.

Карантинні обмеження в області залишаються на раніше встановленому рівні, – Сергій Гайдай

Таке рішення прийняте за підсумками засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 16 липня.

«Ми залишаємо без змін раніше прийняті послаблення протиепідемічних заходів на території Луганщини», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Як повідомив заступник директора Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України Володимир Жданов, інтенсивний показник захворювання на коронавірус в області складає 14,9 випадків на 100 тисяч населення. Середній термін лікування складає 24 доби.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України

Шановні жителі Луганщини!

Сьогодні, 16 липня, по-справжньому знаменний день для нашої країни. Саме тоді, у 1990 році, Верховна Рада затвердила історичний документ – Декларацію про державний суверенітет України.

Це стало підґрунтям для побудови демократичного суспільства, правової держави, всебічного забезпечення прав і свобод людини.  

Нарешті здійснилася мрія українців – мати свою Батьківщину, свою землю, самостійно обирати шлях розвитку, брати на себе відповідальність за власну долю та майбутнє дітей і онуків.

На Луганщині зафіксовано новий випадок захворювання на COVID-19. Дві особи одужали

Захворілий – житель міста Лисичанськ, до встановлення діагнозу знаходився на самоізоляції. Наразі він перебуває на амбулаторному лікуванні.

За весь час досліджень на Луганщині захворювання на COVID-19 лабораторно підтверджене у 99 осіб.

З них одужали – 77; лікуються – 21 (8 – на стаціонарі: 3 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 1 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 4 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 13 – амбулаторно).

Уряд виділив кошти на підвищення зарплат медикам з 1 вересня, лікарі додатково отримають близько 3500 гривень у місяць

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і виділив кошти на підвищення заробітної плати медичних працівників з 1 вересня 2020 року.

Підвищення відбудеться як для лікарів, так і для середнього та молодшого медичного персоналу.

Про це Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив на брифінгу за підсумками засідання Уряду.

Відповідно, зарплата лікаря в середньому зросте на 3,5 тис. гривень, середнього медичного персоналу – на близько 2,5 тис., а молодшого медичного персоналу – на близько 1250 гривень.