Архів новин

20 июля 2020

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди шостої річниці визволення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ від незаконних збройних формувань

Шановні жителі Луганщини! Дорогі земляки!

Шість років тому, наприкінці липня, наші захисники відновили українську владу в містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ.

Неймовірними зусиллями та ціною людських життів, Україні вдалось вирвати наші міста з пазурів найманців і проросійських бойовиків.

Ліквідовано антикорупційний комітет при Луганській облдержадміністрації

Відповідне рішення прийняте у зв’язку з тим, що функції за цим напрямом виконують Комісія з оцінки корупційних ризиків в Луганській обласній державній адміністрації та Комісія з питань законності, взаємодії з органами правопорядку, боротьби з корупцією, створена у громадській раді при Луганській обласній державній адміністрації.

Велике будівництво: на автошляху між Новоайдаром та Сєвєродонецьком укладено верхній шар, ведеться облаштування з’їздів

Завершується будівництво дороги Станиця Луганська – Сєвєродонецьк. Роботи на Луганщині організовано в рамках проєкту #Велике_будівництво.

Наразі підрядники – ТОВ «Автомагістраль-Південь», ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ТОВ «Ростдорстрой» – майже закінчили укладання верхнього шару покриття дороги.

Зараз ведеться облаштування з’їздів та впорядкування узбіччя. На готових ділянках дороги вже розпочато нанесення дорожньої розмітки. Невдовзі відповідні роботи будуть проведені по всій протяжності автошляху.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (-90,32 %) в області

За 29 тиждень 2020 року, станом на 20 липня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (-90,32 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 51,8 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 344 особи, з них 215 (62,5 %) дітей віком до 14 років. 

Госпіталізовано 23 хворих, у тому числі 11 дітей віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

У лікарні Станиці Луганської з’явився новий апарат УЗД

Для покращення виявлення патологічних змін, аномалій розвитку та відхилень в області гінекології, урології, кардіології, хірургії, гастроентерології у Станично-Луганській ЦРЛ було придбано апарат ультразвукової діагностики LOGIQ F6 виробництва General Electric. Апарат діагностики було придбано за 1,26 млн грн з районного бюджету.

На Луганщині СБУ викрила схрон бойовиків з протитанковими мінами і затримала торгівця тротилом

Контррозвідка Служби безпеки України виявила на Луганщині схованку з двома протитанковими мінами ТМ-62, 18 артилерійськими снарядами, п’ятьма набоями для протитанкових гранатометів різних модифікацій, трьома гранатами Ф-1 і понад 500 набоями різного калібру.

Викритий арсенал знаходився у лісі на околицях Сєвєродонецька. За оперативною інформацією, схрон у 2014 році облаштував один з бойовиків, якого розшукує СБУ за вчинення злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

За минулий тиждень на Луганщині вогнеборці ліквідували 35 пожеж

За інформацією Головного управління ДСНС в Луганській області, впродовж минулого тижня на Луганщині зареєстровано 117 надзвичайних подій. Так, з 13 по 19 липня, підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій Луганщини ліквідували 35 пожеж та 47 разів надали допомогу населенню та іншим службам. У результаті вжитих заходів від знищення врятовано 25 будівель.

На Луганщині зафіксовано два нових випадки захворювання на COVID-19. Чотири людини одужало

Захворілі – жителі Станично-Луганського району, члени родини, де раніше було діагностовано це захворювання.  

За весь час досліджень на Луганщині COVID-19 лабораторно підтверджене у 109 осіб.

З них одужали – 84; лікуються – 24 (8 – на стаціонарі: 4 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 1 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 1 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 16 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 4,85 %.

Місцеві громади Луганщини отримали майже 178 мільйонів єдиного податку

Суб’єкти господарювання протягом січня-червня 2020 року сплатили 177,9 млн гривень єдиного податку.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 106,2 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 15,1 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 56,6 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень-червень 2019 року надходження єдиного податку збільшились на 13,5 млн гривень, або на 8,2 %.

Малі та середні виробники Луганської, Донецької та Запорізької областей можуть отримати фінансування від кредитних спілок

Українська об’єднана кредитна спілка розпочала співпрацю з проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України» в рамках гранту «Доступні кредити», яка триватиме до 31 грудня 2020 року.

Грантова угода передбачає надання фінансування кредитним спілкам Луганської, Донецької та Запорізької областей для подальшого кредитування малих та середніх виробників у галузі сільського господарства, бджільництва, овочівництва та туризму.