Архів новин

21 июля 2020

Діти з інвалідністю стали ведучими циклу пізнавальних телепрограм

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська разом з урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю Тетяною Баранцовою відвідали Кремінську обласну спеціальну школу.

Цього дня до навчального закладу завітала знімальна група всеукраїнського культурно-мистецького проєкту «Ми в ефірі».

Із проблемами, що можуть загрожувати опалювальному сезону, звертайтеся негайно, – Сергій Гайдай керівникам міст, районів та підприємств

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області.

Розгорнута робота освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» у Луганській області

Станом на 20 липня 2020 року до освітніх центрів «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», розміщених у закладах освіти області, за консультацією звернулися 493 особи.

Направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до школи з метою отримання документа державного зразка про базову та повну загальну середню освіту 7 абітурієнтів;

Подали документи для вступу до закладів вищої та фахової передвищої освіти із тимчасовою довідкою 7 абітурієнтів;

Оголошено конкурс фінансової підтримки на поворотній основі фермерським господарствам

Український державний фонд підтримки фермерських господарств  (Укрдержфонд) оголосив проведення конкурсу на отримання фінансової підтримки на поворотній основі за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам».

Про це повідомляє Луганське відділення фонду.

Майже 530 мільйонів спрямовано цьогоріч на ремонт доріг місцевого значення, ще 132 мільйони розраховано на утримання, – брифінг

Про проведення ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення у рамках реалізації ініціативи Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво»  йшлося на сьогоднішньому пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Спікером з цього питання став начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області Луганської облдержадміністрації Андрій Чумак.

У селищі Широкий розпочалось будівництво медичної амбулаторії

Вартість проєкту становить 5,7 млн гривень на умовах співфінансування з місцевих бюджетів (5 % коштів із місцевого бюджету, 5 % коштів із районного бюджету, 90 % коштів із державного бюджету).

Планується, що в амбулаторії загальної практики сімейної медицини якісні медичні послуги жителі району зможуть отримувати вже наприкінці цього року.

Приміщення амбулаторії будують за проєктом європейського типу, який обрали для всіх аналогічних новобудов в Україні.

До речі, це вже друга амбулаторія за цим проєктом, що будується на території Станично-Луганського району.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 36 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 3,6980  га території у Попаснянському, Сватівському, Станично-Луганському районах і місті Рубіжне.  

Під час обстеження виявлено та вилучено 19 артилерійських снарядів, 16 мінометних мін й один інженерний боєприпас.

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 28 мільйонів акцизного податку

На Луганщині зареєстровано чотири платники, які виробляють підакцизні товари.

Ними за січень-червень поточного року перераховано до державного бюджету 12 млн 75 тис. гривень, у тому числі в червні – 2 млн 535 тис. гривень акцизного податку з вироблених в України підакцизних товарів.

Загалом станом на 1 липня 2020 року на Луганщині здійснюють діяльність 1 тис. 267 суб’єктів господарювання, що мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

На Луганщині зафіксовано два нових випадки захворювання на COVID-19

Захворілі – жителі Лисичанська та Сєвєродонецька, до встановлення діагнозу знаходилися на самоізоляції. Наразі вони перебувають на амбулаторному лікуванні. 

За весь час досліджень на Луганщині захворювання на COVID-19 лабораторно підтверджене у 111 осіб.

З них одужали – 84; лікуються – 26 (8 – на стаціонарі: 4 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 1 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 3 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 18 – амбулаторно).

Завершено ремонт дороги між Кремінною та Рубіжним

На дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ км 140+000 – 145+000 між Кремінною та Рубіжним завершено ремонт.

Слід зазначити, що до початку робіт на цій ділянці були значні ушкодження. Зокрема, ями, вибоїни, тріщини, занедбані узбіччя.

Роботами на дорозі Р-66 займалося підприємство ТОВ «БК ЄВРОДОР».

На п’яти кілометрах автошляху Р-66 виконані роботи з холодного фрезерування, а також покладено дрібнозернистий асфальтобетон завтовшки 6 см. Також влаштовані з’їзди та впорядковане узбіччя.