Архів новин

22 июля 2020

Сергій Гайдай: сьогодні Уряд виділив майже 55 мільйонів постраждалим від пожежі в Новоайдарському районі

Сьогодні, 22 липня, на засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено рішення щодо виділення коштів на компенсацію постраждалим від пожежі у Луганській області.

На першочергові заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що мала місце в Луганській області у липні цього року, Уряд виділив 54,7 млн гривень.

«Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку», – засідання «круглого столу»

22 липня в Луганській обласній державній адміністрації відбулося засідання «круглого столу» за темою «Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку».

Учасники обсудили такі питання по напрямам:

Міжнародні фонди виділили $500 тис. на будівництво ЦНАПу у Станиці Луганській

Міжнародними фондами виділені кошти у розмірі 500 тис. доларів США на будівництво ЦНАПу у Станиці Луганській. Крім того, біля КПВВ «Станиця Луганська» планується розгорнути мобільні ЦНАПи, де одночасно буде працювати чотири спеціалісти та відведено зону очікування для клієнтів. Такі ж мобільні центри мають запрацювати у разі відкриття ще двох КПВВ в Луганській області, - про це під час зустрічі очільника Луганщини поінформував керівник Програми ООН з відновлення та розбудови миру Віктором Мунтяну.

За перемогу у конкурсі «Неймовірні села України 2020» дають 100 тис. грн на розвиток сільських територій

Онлайн-видання AgroPortal.ua у партнерстві з Посольством Королівства Нідерландів в Україні оголосило про старт прийому заявок на V Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2020».

Формат конкурсу: відбір неймовірних сіл, акцент на проєкт конкурсанта: розвиток сільських територій, охорона навколишнього середовища, управління відходами, відновлювальна енергетика, зелений туризм, реконструкція історико-культурної спадщини.

Адаптивний карантин в Україні буде продовжено до 31 серпня

Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня 2020 року. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 22 липня.

«У залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях – районах, встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Рівень визначається автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних та затверджується Національною комісією ТЕБ та НС», — зазначив Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 1,6 млрд гривень ПДФО

Протягом січня-червня 2020 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 1 млрд 639,7 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Місцеві бюджети отримали 1 млрд 222,4 млн гривень ПДФО, що перевищує показники за січень-червень 2019 року на 101,5 млн гривень.

До державного бюджету надійшло 417,3 млн гривень ПДФО – на 34,7 млн гривень більше, ніж за шість місяців минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

«Усвідомлення подій липня 2014 року відчувається тільки тут, на Луганщині» - Сергій Гайдай віддав шану визволителям Сєвєродонецька

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистостях, присвячених шостій річниці визволення Сєвєродонецька від незаконних збройних формувань.

Очільник Луганщини разом з громадськістю міста поклав квіти до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському.

До уваги представників ЗМІ!

23 липня 2020 року в рамках Державного візиту в Україну Президента Швейцарської Конфедерації відбудеться спільна робоча поїздка Президента України та Президента Швейцарської Конфедерації до Луганської області.

Запрошуємо представників ЗМІ та просимо пройти акредитацію до 16:00 години 22 липня 2020.

Телефон для довідок – 095-514-74-75.

У Золотому побудують сучасний спортивний майданчик

«Місто Золоте за здоровий спосіб життя» – таку назву має проєкт, що переміг у районному конкурсі «Твоя ініціатива».

Проєкт реалізовуватиметься на ділянці біля клубу шахти Карбоніт. Спортивний майданчик облаштують різними тренажерами та місцями для відпочинку.

Ідея створення Золотому спортивного майданчику належить представникам громадської організації «Жінка за майбутнє».

На конкурс проєктів для місцевих громадських організацій та ініціативних груп «Твоя ініціатива» громадськими активістами Попаснянського району було подано 17 пропозицій.

У п’ятницю розпочинається додаткова сесія ЗНО-2020

Для осіб, які з поважних причин не мали можливості взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, проводиться додаткова сесія.

У 2020 році тестування додаткової сесії відбудуться за наступним графіком:

В області зафіксовано шість нових випадків захворювання на COVID-19

Дві особи зі Станично-Луганського району та одна з Білокуракинського контактували із тими, хто захворів раніше.

Ще три (з Марківського, Сватівського, Попаснянського районів) перебували на самоізоляції після повернення з рф та тимчасово окупованої території.

Наразі вони знаходяться на амбулаторному лікуванні.

За весь час досліджень на Луганщині захворювання на COVID-19 лабораторно підтверджене у 117 осіб.

Президент підписав закон, що дозволяє науково-педагогічним працівникам та лікарям-інтернам надавати медичну допомогу в закладах охорони здоров’я

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань організації освітнього процесу в сфері охорони здоров’я» № 749-ІХ, який Верховна Рада ухвалила третього липня 2020 року.

Закон урегульовує питання надання права науково-педагогічним працівникам закладів вищої освіти та лікарям-інтернам надавати медичну допомогу у закладах охорони здоров’я.