Архів новин

23 июля 2020

Сергій Гайдай наголосив на значимості візиту Президентів для повернення миру на Луганщину

«Міжнародна підтримка України і досягнення української делегації на засіданні Тристоронньої контактної групи є дуже важливими та довгоочікуваними для жителі Луганщини. Це стосується і заходів з посилення режиму припинення вогню, і перемовин щодо відкриття в нашій області ще двох КПВВ», – прокоментував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай значимість візиту.

Візит Президента Швейцарської Конфедерації демонструє підтримку цією країною нашого суверенітету та територіальної цілісності, – Володимир Зеленський

Сьогодні, 23 липня, Президент України Володимир Зеленський та Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга, яка цими днями перебуває в Україні з державним візитом, відвідали КПВВ «Станиця Луганська».

Президенти України та Швейцарії ознайомилися з об’єктом «Великого будівництва» й поспілкувалися з фермерами Луганщини

Президент України Володимир Зеленський і Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга під час робочої поїздки на Донбас ознайомилися з перебігом будівництва автомобільної дороги державного значення Сєвєродонецьк – Станиця Луганська, яке здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».

Підприємниця з Луганщини створює іграшки у вигляді тварин, які купують у США та країнах Європи

Катерина Макогон – підприємниця з Лисичанська. Десять років створює м’які іграшки, які сьогодні успішно продає через онлайн платформи за кордоном.

З травня за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Катерина бере участь у програмі менторської підпримки малого бізнесу. Зараз розробляє навчальні курси для тих, хто хоче навчитися шити такі іграшки.

За матеріалами СБУ судові вироки винесено понад 100 організаторам так званого «референдуму» 2014 року на Луганщині

Служба безпеки України продовжує документувати осіб, причетних до організації у Луганській області антидержавного «референдуму» у 2014 році. Понад 100 із них уже засуджено до різних термінів позбавлення волі. Ще понад 50 матеріалів проваджень знаходяться на розгляді у судах.

За останні півроку співробітники спецслужби затримали на Луганщині п’ятьох зловмисників, які перебували у розшуку. Серед них учасники незаконних збройних формувань, фігуранти, які причетні до їх фінансування, а також організатори так званого «референдуму». 

Вступники можуть отримати відстрочку від призову, – роз’яснення

У зв’язку з карантином, який було введено в Україні через пандемію COVID-19, весняний призов до Збройних Сил України перенесено на травень-липень 2020 року.

Ще на початку липня Міністерство освіти і науки України надало відповідні роз’яснення Приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову.

Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки –відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

Western NIS Enterprise Fund запроваджує новий проєкт з кредитування соціальних підприємств зі сходу України

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) оголосив прийом заявок на кредитування під низькі відсотки для соціальних підприємств зі сходу України. Це новий проєкт WNISEF «Доступні кредити для соціальних підприємств Східної України», який має розмір 100,0 тис. доларів США. Він запроваджується через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках його проєкту «Економічна підтримка Східної України» згідно контракту з WNISEF.  

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 58 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 22 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 2,0623  га території у Новоайдарському, Попаснянському, Старобільському районах і місті Сєвєродонецьк.  

Під час обстеження виявлено та вилучено 55 артилерійських снарядів, 18 мінометних мін, п’ять гранат, а також 3813 набоїв й 21 одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Для вступників на магістратуру проведуть третю сесію єдиного вступного іспиту з іноземної мови

Для вступників на магістратуру спеціально організована третя сесія ЄВІ з іноземної мови, яка відбудеться 31 жовтня.

У ній можуть взяти участь вступники у магістратуру, які не змогли з тих чи інших причин скласти чи бажають перескласти єдиний вступний іспит з іноземної мови. Про це йдеться у відповідному наказі Міністерства освіти і науки України.

Результати третьої сесії ЄВІ можна буде використати для вступу лише на контракт. Третя сесія – платна, вартість окремо визначатиме Український центр оцінювання якості освіти.

Запрошуємо на XXVII Регіональний форум Органічна Україна Сєвєродонецьк

27 липня на платформі Zoom відбудеться XXVII Регіональний форум «Органічна Україна. Сєвєродонецьк»

Метою форуму визначено формування ефективного і сталого політичного діалогу на місцевому, регіональному та національному рівнях для сприяння розвитку органічного сільського господарства; визначення проблем та шляхів спільного вирішення питань; підвищення рівня обізнаності щодо органічного виробництва; збільшення місцевого виробництва органічної продукції та її споживання.

На XXVII Регіональному Форумі Органічна Україна Сєвєродонецьк будуть висвітлені наступні теми:

Президенти України та Швейцарської Конфедерації розпочали робочу поїздку на Донбас

Президент України Володимир Зеленський та Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга, яка перебуває в Україні з державним візитом, розпочали робочу поїздку до Донецької та Луганської областей.

Володимир Зеленський та Симонетта Соммаруга зустрінуться з представниками місій СММ ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного хреста, системи ООН в Україні та керівництвом Донецької обласної державної адміністрації, а також вивчать гуманітарну ситуацію в області.

На Луганщині зафіксовано два нових випадки захворювання на COVID-19. Одна особа одужала

Позитивний тест виявлений у жителя Сєвєродонецька, який захворів на пневмонію.

Другий випадок зафіксовано в Новоайдарському районі із числа встановлених раніше контактних осіб. Особа перебуває на амбулаторному лікуванні.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 119 осіб.

З них одужали – 85; лікуються – 33 (9 – на стаціонарі: 4 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 2 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 3 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 24 – амбулаторно).

Сергій Гайдай привітав військовослужбовців з Днем визволення міста Попасна

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки завітав до Попасної. Там він привітав військовослужбовців з 6-ю річницею визволення міста від незаконних збройних формувань.

Прорив у Мінському процесі: в ТКГ дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня

22 липня 2020 року відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції.

Згідно з ухваленим рішенням, з 00:01 27 липня 2020 року має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Прорив у роботі ТКГ в цьому напрямку є результатом ефективної роботи української делегації за підтримки наших міжнародних партнерів у Берліні й Парижі, а також роботи політичних радників і глав МЗС країн – учасниць Нормандського формату.