Архів новин

28 июля 2020

29 липня Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков здійснить робочу поїздку до Луганської області

У Луганській області Голова Парламенту ознайомиться з роботою 59-го військового мобільного госпіталю та поспілкується з особовим складом аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного Управління ДСНС України в Луганській області.

Він також відвідає село Смолянинове, яке постраждало внаслідок лісових пожеж, Кудряшівську загальноосвітню школу та Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп».

Також програмою поїздки передбачено спілкування із засобами масової інформації. Акредитація журналістів до 10:00 29 липня за телефонами 095 514 74 75, 066 323 85 87.

У сєвєродонецьких та лисичанських школах створюється безбар’єрне середовище

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та Урядовий уповноважений з прав осіб з інвалідністю Тетяна Баранцова відвідали навчальні заклади області. Вони завітали до ЗОШ № 5, 10, 13 у Сєвєродонецьку та ЗОШ № 14 у Лисичанську, на яких виконуються будівельні роботи у рамках реалізації проекту «Великого будівництва».

У навчальних закладах вони ознайомилися із забезпеченням умов доступності учнів, які є особами з інвалідністю.

Проєкт «Єдність ветеранів Луганщини» – у Сватовому

Сьогодні із ветеранами АТО/ООС Сватівського району зустрічалися голова Сватівської райдержадміністрації Валерій Честних, заступник голови Сватівської районної ради Людмила Павлова, представник Мінветеранів у Луганській області Ядвіга Голенач, координатор проєкту «Єдність ветеранів Луганщини» Олександр Свистула, голова відокромленого підрозділу Асоціації ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області у Сватівському районі Юрій Ірха.

Денис Шмигаль про програму «Доступні кредити 5-7-9%»: Ініціатива Президента дає результат

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив позитивну динаміку виданих кредитів за Державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%».
За інформацією Міністерства фінансів, в рамках Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», уповноважені банки за минулий тиждень уклали 196 нових кредитних угод на загальну суму 638 мільйонів гривень.

Президент підписав Указ про утворення військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 297/2020 від 28 липня 2020 року «Про утворення військово-цивільної адміністрації».

У тексті документу йдеться:

«На виконання Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» постановляю:

1. Утворити військово-цивільну адміністрацію міста Сєвєродонецьк Луганської області.

На Луганщині ЮНІСЕФ презентував план роботи на 2020–2021 роки

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся із заступницею голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лорою Білл.

Головною темою зустрічі стало обговореннядіяльності ЮНІСЕФ на сході України в 2020–2021 роках.

На початку заходу очільник Луганщини наголосив: «З боку обласної влади, Фонд може розраховувати на усебічну підтримку гуманітарної місії, а також ми готові дослухатися до пропозицій та рекомендацій представників міжнародної партнерської організації».

Необхідно навести лад у місті, – Сергій Гайдай про уведення військово-цивільної адміністрації в Лисичанську

Голова обласної державної адміністрації надав відповіді на запитання журналістів стосовно утворення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області.

Відповідний Указ учора підписав Президент України Володимир Зеленський.

У вересні відбудеться найбільший фотоконкурс у світі «Вікі любить пам’ятки»

З 1 по 30 вересня відбудеться найбільший у світі міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки». Метою проєкту є зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цього року вже понад 20 країн світу заявили своє бажання провести конкурс.

На Попаснянщині реалізують проєкт з благоустрою Комишуваського навчально-виховного комплексу

Цей проєкт обрано переможцем у конкурсі грантів «Зміцнення громадської безпеки у вибраних громадах Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької та Луганської областей», оголошеному ресурсним центром «ГУРТ» за фінансування Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Загалом буде виділено близько 650 тисяч гривень, з яких 100 – співфінансування з Попаснянського районного бюджету.

Заявку із проєктом «Створення безпечних умов для навчання та розвитку дітей Комишуваського НВК «ЗНЗ-ДНЗ» було подано громадською організацією «КОМРОЗ».

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 36 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 27 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 1,61  га території у Попаснянському, Свтівському та Станично-Луганському районах.  

Під час обстеження виявлено та вилучено 23 артилерійські снаряди, 11  мінометних мін й дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Питання розвитку органічного виробництва області опрацьовані на регіональному форумі

На Луганщині відбувся XXVII онлайн регіональний форум «Органічна Україна 2020».

Учасників заходу, який організували в форматі ZOOM-конференції, про стан розвитку органічного виробництва в регіоні поінформував директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін.

Він зазначив, що агропромисловий сектор Луганської області забезпечує робочими місцями більше 50 % населення. Органічне сільське господарювання сприяє відновленню родючості ґрунтів, збереженню біорізноманіття, зменшує негативний вплив на водні ресурси. 

В області знову у жителя Сєвєродонецька підтверджений COVID-19

Захворілого було госпіталізовано із пневмонією до інфекційного відділення, та після проведення ПЛР-аналізу отриманий позитивний результат.

За весь час досліджень на Луганщині COVID-19 лабораторно підтверджений у 122 осіб.

З них одужали – 90; лікується – 31 (9 – на стаціонарі: 3 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 5 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 1 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 22 – амбулаторно).

Оновлено довідник про центри надання адміністративних послуг Луганської області

Довідник розміщено на сайті облдержадміністрації (http://loga.gov.ua/oda/about/depart/economy/dsystem/info) у розділі «Адміністративні послуги» (підрозділ «Про центри надання адміністративних послуг»).

До оновленого довідника про ЦНАПи області увійшла інформація про їх контактні дані, режим роботи тощо.