Архів новин

30 июля 2020

Представник ОРДЛО у Тристоронній контактній групі Вадим Горан запропонував Сергію Гайдаю створити умови для ведення транскордонного бізнесу на Луганщині

Очільник Луганщини Сергій Гайдай зустрівся із представником ОРДЛО у Тристоронній  контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, головою  «Луганського  земляцтва» у м. Києві  Вадимом Гораном.

Вони обговорили перспективи впровадження проєкту «Розвитку вільних економічних зон у Луганській області».

За добу піротехніками вилучено 44 вибухонебезпечні предмети

Протягом минулої доби, 29 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2,1100 га у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 17 артилерійських снарядів, 17 мінометних мін, 6 гранат та 4 інші вибухонебезпечні предмети.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Кремінній 2 серпня вшановуватимуть пам'ять ромів, які стали жертвами геноциду під час Другої світової війни

2 серпня об 11:00 у Кремінній біля Пам’ятного знаку «Геноцид ромського народу» відбудеться обласний меморіальний захід з нагоди відзначення Міжнародного дня голокосту ромів, які стали жертвами геноциду під час Другої світової війни

Передбачено проведення богослужбової відправи та покладання квітів до Пам’ятного знаку.

Пам’ятний знак «Геноцид ромського народу» встановлений у квітні цього року за організаційного сприяння управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації.

Адаптивний карантин може стати більш дієвим для контролю поширення коронавірусної інфекції – нарада під головуванням Президента

Адаптивний карантин може стати більш дієвим для контролю поширення коронавірусної інфекції в країні. Про це повідомили під час традиційної селекторної наради під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини перевищили 500 мільйонів

За перше півріччя 2020 року юридичні особи та фізичні особи –підприємці регіону перерахували до державного бюджету 549 млн 521,4 тис. гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ поточного року перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2019 року на 148 млн 55,2 тис. гривень або на 36,9 %.

Лише у червні 2020 року до державної скарбниці спрямовано 99 млн 196,8 тис. гривень ПДВ, що на 26 млн 107,9 тис. гривень більше, ніж у червні 2019 року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Сергій Гайдай: у Станиці Луганській працюватиме мобільний пункт для охочих пройти ПЛР-тестування

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У Станиці Луганській має запрацювати мобільний пункт, де можна буде добровільно здати матеріал для проходження ПЛР-тестування. У разі отримання негативного тесту це дозволить не перебувати на самоізоляції», – наголосив Сергій Гайдай.

За підсумками засідання вирішено залишити без змін раніше прийняті послаблення протиепідемічних заходів.

Вперше в житті я тримаю у руках сніп пшениці з мільйонного врожаю, – Сергій Гайдай привітав хліборобів Луганщини

Символічний сніп та коровай із зерна нового урожаю урочисто вручили очільнику області Сергію Гайдаю заступник генерального директора ПрАТ СВФ «Агротон» Олександр Карпенко та директор ТОВ «Сєвєродонецьк хліб» Надія Кушинова.

У Сєвєродонецьку підтверджені три нових випадки захворювання на COVID-19. В Україні – 1197

Позитивні тести виявлені у трьох жителів міста Сєвєродонецьк.

Два – з кола раніше встановлених контактних осіб, один перебував на самоізоляції.

Зараз захворілі проходять лікування амбулаторно.

За минулу добу в області одужало п’ять осіб.

За весь час досліджень на Луганщині COVID-19 лабораторно підтверджений у 126 осіб.

Мінсоцполітики розпочинає реалізацію пілотного проекту по монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Урядом прийнято рішення розпочати з 1 вересня реалізацію пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020–2021 роках».

Зазначений проект передбачає:

- запровадити цільову грошову компенсаційну виплату замість натуральної допомоги «пакунок малюка» у розмірі 5 тисяч гривень;

- забезпечити із залученням АТ «Комерційний банк «ПриватБанк» відкриття громадянам, у яких народилась дитина, рахунку із спеціальним режимом використання та видати їм спеціальну соціальну картку;

Реєстрація електронних кабінетів для подання заяв на вступ до вишів розпочнеться 1 серпня

У суботу, 1 серпня, о 10:00 розпочнеться реєстрація електронних кабінетів вступників до закладів вищої освіти.

Вступники зможуть подати заяви з 13 до 22 серпня. Зареєструвати електронний кабінет можна протягом всього періоду подання заяв.

Однією з новацій вступної кампанії цього року є можливість подання електронних заяв для вступників з магістратури на основі ОР бакалавр для тих абітурієнтів, які складали ЄВІ/ЄФВВ.