Архів новин

03 августа 2020

У воєнному госпіталі вперше відбулась спільна планова операція цивільного та військового судинних хірургів

Відповідний захід був проведений для молодих хірургів, випускників військової медичної академії.

«Співпраця судинних хірургів вже триває декілька років, але планова операція – вперше, – зазначив командир військової частини А 0206, полковник медичної служби Андрій Телефанко. – У подальшому заплановано створити робочі прикомандирування військових лікарів-хірургів на базі Сєвєродонецької міської клінічної лікарні, або обласної лікарні, де вони зможуть отримати певний досвід».

На стадіоні в Станиці Луганській будують поле для гри в міні-футбол

У рамках проєкту «Велике будівництво» триває реконструкція споруд КУ «Стадіон «Нива» у Станиці Луганській.

Будівельники вже демонтували старе покриття бігових доріжок для подальшого укладання плитки та працюють над будівництвом міні-футбольного поля зі штучним покриттям.

Під час реконструкції також облаштують нове баскетбольне поле та укладуть бігові доріжки навколо футбольного поля новим сучасним гумовим покриттям.

Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Для уникнення лиха не рекомендується відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.

Президент вимагає від Кабміну чіткої комунікації щодо карантину, економічних програм для подолання бідності та створення всіх умов для виготовлення вакцин в Україні

Президент України Володимир Зеленський вимагає чіткої комунікації уряду щодо умов адаптивного карантину, які починають діяти сьогодні. Про це Глава держави сказав під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу у відповідь на інформацію уряду щодо епідемічної ситуації в Україні. Нарада відбулася під головуванням Президента.

За користування надрами платники податків Луганщини перерахували понад 86 мільйонів

У січні-червні 2020 року до зведеного бюджету України надійшло 86,5 млн гривень рентної плати за користування надрами.

Крім того, за цей час до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 9,3 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 2,9 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 142,6 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

На Луганщині нових випадків захворювання на COVID-19 не зафіксовано

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 129 осіб.

З них одужали – 103; лікуються – 25 (9 – на стаціонарі: 1 – у КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня», 7 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 1 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 16 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 5,45 %.

На Луганщині вшанували пам'ять жертв нацистського геноциду ромів

З нагоди відзначення Міжнародного дня голокосту ромів вчора, 2 серпня,  у місті Кремінна біля Пам’ятного знаку «Геноцид ромського народу» відбувся обласний меморіальний захід.

Вшанувати пам'ять представників ромської національності, які стали жертвами геноциду під час Другої світової війни, прийшли представники обласної влади, представники ромської спільноти Кремінського району і члени громадської організації «Ромаї дума».

Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел

Президент Володимир Зеленський підписав Закон № 810-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії», який Верховна Рада ухвалила 21 липня 2020 року.

Закон є першим кроком на шляху вирішення наявних проблем на ринку електроенергії та спрямований на забезпечення енергетичної стабільності країни.