Архів новин

04 августа 2020

Уряд встановив доплату до пенсії родинам загиблих під час участі в АТО/ООС

Із 1 серпня члени родин загиблих військовослужбовців отримуватимуть державну адресну допомогу до пенсійної виплати.

Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні Уряду за ініціативи Президента України.

Допомога виплачуватиметься тим членам родини, які втратили годувальника і розмір пенсії яких не досягає 7800 гривень. У разі, якщо пенсія призначається на двох і більше членів сім'ї, адресна допомога до пенсії встановлюється у сумі, що не досягає до 6100  гривень на кожного із зазначених членів сім’ї.

Максим Степанов дав роз'яснення щодо положень та правил дії адаптивного карантину в країні

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов дав детальні пояснення щодо правил дії адаптивного карантину в країні.

Він зазначив, що Центральна комісія з ТЕБ та НС поділила регіони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19 на “зелену”, “жовту”, помаранчеву” та червону “зони”.

Зміни на краще ви побачите у найкоротший термін, – Сергій Гайдай представив керівника військово-цивільної адміністрації Лисичанська

Сьогодні у Лисичанську голова облдержадміністрації Сергій Гайдай представив керівникам структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, силових структур, громадськості, журналістам керівника військово-цивільної адміністрації міста.

Ним став Олександр Заїка. Він має досвід роботи в органах прокуратури та податковій, наразі перебуває на військовій службі.

«У Лисичанську склалася політична криза. Певні рішення не приймалися швидко або взагалі не приймалися, від чого страждали жителі міста. Тому цей крок вимушений», – наголосив Сергій Гайдай.

Запроваджено механізм автоматичного, без особистого звернення людини, призначення пенсій за віком

Також під час апаратної наради начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова розповіла про впровадження нових електронних сервісів в роботі відомства.  

Вона нагадала, що у листопаді минулого року Постановою Кабінету Міністрів України затверджено Порядок обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

Так, зараз ці відомості про працівника накопичуються та зберігаються у  персональній обліковій картці у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Сергій Гайдай вручив ключі від службових автомобілів для медиків трьох сільських амбулаторій

Це – Кремінська міська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 3 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської районної ради», Валуйська сільська лікарська амбулаторія  загальної практики – сімейної медицини та Широківська сільська лікарськоа амбулаторія КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Станично-Луганської районної ради».

Завдяки масштабній роз’яснювальній кампанії постраждалі від домашнього насильства частіше звертаються по допомогу

Під час апаратної наради заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Гарькавець поінформувала про реалізацію державної політики з питань запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми на Луганщині.

Цьогоріч в області вже намолочено понад 1,2 мільйона тонн зернових

Сьогодні, 4 серпня, на апаратній нараді в облдержадміністрації йшлося про підсумки збирання ранніх зернових культур та сівбу озимих культур під врожай 2021 року.

Захід провела заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романенко.

Так, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін зазначив, що у 2020 році на проведення весняно-польових робіт аграріями області спрямовано 4,1 млрд гривень. До збирання врожаю задіяно 1006 одиниць зернозбиральних комбайнів.

У Сєвєродонецьку зафіксовано ще два випадки захворювання на COVID-19. Дві людини в області одужали

Захворілі зараз перебувають на амбулаторному лікуванні. Вони – члени родини, де раніше був встановлений цей діагноз.

За весь час досліджень в області COVID-19 лабораторно підтверджений у 131 особи.

З них одужали – 105; лікуються – 25 (9 – на стаціонарі: 1 – у КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня», 7 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 1 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 16 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 5,45 %.

Виші зможуть прийняти майже на 6 % більше бакалаврів на бюджет у порівнянні з минулим роком

У 2020 році загалом по Україні державне замовлення за освітнім ступенем «Бакалавр» складає 84,6 тис. місць (в тому числі за денною формою – 77,6 тис.), що на 5,9 % більше, ніж у 2019 році.

Крім того, за ОС «Магістр» на основі ПЗСО обсяг держзамовлення складає 6,04 тис. місць (магістри медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування).

Державне замовлення на підготовку бакалаврів у вишах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, збільшено, зокрема, на такі галузі технічного та освітнього профілю як: