Архів новин

05 августа 2020

Створено промо-ролик «Луганщина. Гостинний край великих можливостей»

Під час створення ролику, що стало можливим завдяки підтримці Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України», використано графічний дизайн, 2-D анімацію та 3-D графіку.

Його зробили у Департаменті міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин облдержадміністрації.

Відео має на меті просування потенціалу та привабливості Луганської області. Зміст ролику охоплює ключові сфери, за допомогою графіки окреслено перспективи розвитку кожної з них.

Алгоритм отримання доплати ЄСВ сімейним фермерським господарствам роз’яснено міністерством

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький провів ZOOM-конференцію, де розглянуто порядок отримання доплати ЄСВ відповідно до Постанови КМУ від 22 травня 2019 року № 565 (зі змінами). До участі у заході долучилися представники структурних підрозділів облдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку.

П’ять апаратів штучної вентиляції легенів SkanRespiroPlus отримали обласні лікарні

Сьогодні голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай передав обласній клінічній лікарні три апарати штучної вентиляції легенів SkanRespiroPlus (виробник Італія), а його заступник Катерина Безгинська – два аналогічних апарати обласній дитячій лікарні.

Потрібно врятувати місто від колапсу, – Сергій Гайдай під час представлення керівника військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька

Це – діючий співробітник Служби безпеки України Олександр Стрюк. Очільник Луганщини представив його сьогодні, 5 серпня, в Сєвєродонецьку.

«Роботи дуже багато. Бо, на жаль, в міськраді через політичні непорозуміння виникла криза. Сєвєродонецьку, де я народився, та діяльності керівника місцевої військово-цивільної адміністрації приділятиму особливу увагу. Я не можу підвести це місто», – наголосив Сергій Гайдай.

Для початкових шкіл Станично-Луганського району придбали нові сучасні меблі

Для учнів початкових класів закуплено 300 комплектів одномісних меблів відповідно до вимог освітнього проєкту «Нова українська школа», які складаються з парти та стільця.

Меблі вже доставили до навчальних закладів району. Наразі їх розподілили між навчальними закладами та збирають й розташовують у кабінетах.

Нові парти та стільці для першокласників покликані забезпечити кожній дитині максимальний комфорт під час навчання. Тому меблі антисколіозні та анатомічні, тобто розраховані на особливості будови тіла та розвитку організму початківців.

Жителі Смолянинового отримали чергову допомогу, на цей раз – школярі

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай та Командувач ООС, генерал-лейтенант Володимир Кравченко взяли участь у передачі гуманітарної допомоги у Смоляниновому, яке в липні постраждало від пожежі.

Сергій Гайдай, насамперед, нагадав, що перші сім’ї, які втратили через цю надзвичайну ситуацію житло, вже отримали виділені державою кошти.

Піротехніками на Луганщині виявлено 20 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,62 га території у Попаснянському, Станично-Луганьскому районах й смт Сиротине Сєвєродонецької міськради.

Під час обстеження виявлено та вилучено п’ять артилерійських снарядів, шість реактивних снарядів і три гранати.

В області зафіксовано п’ять нових випадків захворювання на COVID-19. В Україні – 1271

З підтвердженим діагнозом виявлені три людини у Сєвєродонецьку: дві прибули з ОРДЛО та перебували на самоізоляції (зараз лікуються амбулаторно); одна була госпіталізована з пневмонією.

У Старобільському районі захворіли два жителя, один з них повернувся з рф. Перший також був госпіталізований з пневмонією; інший планував лікуватися у стаціонарному відділенні, та після ПЛР-дослідження у нього був зафіксований коронавірус (зараз лікується амбулаторно).  

Слід зазначити,  що одна особа  в області одужала.

Пільговики можуть підтвердити свої спеціальні права на вступ у будь-якому виші

Цього року в Єдиній державній електронній базі з питань освіти реалізовано новий модуль «Особи зі спеціальними умовами вступу», завдяки якому вступникам пільгових категорій надано можливість подання електронних заяв.

Місцеві бюджети Луганщини отримали майже 10 мільйонів від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-липень до казни Луганської області спрямовано 9,7 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Станом на 1 серпня на Луганщині здійснюють діяльність 1290 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У січні-липні видано 2151 ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, 722 ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.