Архів новин

07 августа 2020

Таку кількість ремонтів доріг жителі області не бачили десятиріччями, – Сергій Гайдай на Сватівщині

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай проінспектував відремонтовану ділянку дороги державного значення Н-26 Чугуїв – Мілове між містами Сватове та Старобільськ.

Об’єкт увійшов до ініційованого Президентом України Національного проєкту «Велике будівництво».

Зроблено поточний середній ремонт 10 км дороги. Сьогодні її прийнято в експлуатацію.

Днями розпочнеться ремонт на ділянці біля села Містки, де відбудують ще 6 км. Підрядник той самий – ТОВ «БК ЄВРОДОР» (місто Дніпро).

У наступному році побудуємо дорогу від Троїцького до Рубіжного, – Сергій Гайдай на зустрічі з жителями району

У Троїцькому районі голова облдержадміністрації Сергій Гайдай перебував сьогодні, 7 серпня.

Під час зустрічі з місцевим активом його багато запитували про стан автошляхів регіону.

«Хто-небудь із вас їздив новою дорогою від Сєвєродонецька до Станиці Луганської? Таку ж якісну ми побудуємо у 2021 році сполученням Троїцьке – Рубіжне. Необхідні документи вже оформлюють, у вересні вони мають бути готові», – наголосив Сергій Гайдай.

До уваги власників пасажирського автотранспорту Луганської області

Управління промисловості, транспорту та зв’язку Луганської обласної державної адміністрації як організатор оголошує конкурс з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), який відбудеться 18 вересня 2020 року.

Детально з умовами та переліком маршрутів можна ознайомитись за посиланням.

На Луганщині організовують безкоштовні бізнес-тренінги зі стратегічного розвитку та практичних аспектів підприємницької діяльності

З метою зміцнення потенціалу та підвищення підприємницької активності ВПО та місцевого населення Луганської області відбудеться серія бізнес-тренінгів зі стратегічного розвитку та практичних аспектів підприємницької діяльності для осіб, які розглядають можливість відновлення чи розвитку підприємницької діяльності.

А саме:

Завершено капітальний ремонт Міловської ДЮСШ

На капітальний ремонт та закупівлю необхідного інженерно-технічного обладнання та спортивного інвентаря для Міловської дитячо-юнацької спортивної школи з районного бюджету виділено майже 400 тисяч гривень.

Ремонтні роботи проводяться комплексно та в декілька етапів.

Під час проведення зовнішніх робіт було здійснено утеплення (термоізоляція) стін.

На етапі внутрішніх робіт проведено заміну вікон, пофарбовано стелю та стіни, змонтовано захист системи опалення спортивної зали.

Андрій Єрмак: Сподіваємося на остаточне погодження на найближчих засіданнях ТКГ списків для взаємного звільнення утримуваних осіб

Україна сподівається, що на найближчих засіданнях Тристоронньої контактної групи буде остаточно узгоджено список для взаємного звільнення осіб, незаконно утримуваних на окупованих територіях Донбасу. Таке погодження можливе протягом кількох тижнів, повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час робочої поїздки Глави держави на Донбас.

Піротехніками на Луганщині виявлено 44 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 6 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України в Луганській області перевірено 1,5 га місцевості у Попаснянському районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено 39 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін і сім гранат.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру розпочинає грантовий конкурс для підприємців Луганської, Донецької та Запорізької областей

Програма Організації Об'єднаних Націй із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу, урядів Королівства Данія та Японії запрошує місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб, які проживають на підконтрольних українській владі території Луганської та Донецької областей, та  районах і містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря, взяти участь у конкурсі на здобуття грантової підтримки на започаткування, відновлення чи розширення мікро, малих та середніх підприємств.

Жителі Попасняського району отримали гуманітарну допомогу від Червоного Хреста

Онкологічні хворі, інсулінозалежні та самотні пенсіонери, які прикуті до ліжка отримали гуманітарну допомогу від Товариства Червоного Хреста України.

Жителі Попасної, Комишувахи та Олександропілля отримали 380 продуктових і гігієнічних наборів.

Проєкт, спрямований на підтримку вразливих верств населення вздовж лінії розмежування, був розроблений Луганської обласною організацією Товариства Червоного Хреста України за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Держпідтримка-2020: Аграріям компенсовано близько 716 млн грн за придбану техніку і обладнання

Загальна сума виплат за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» складає 716 млн гривень. З них 47,4 млн грн було направлено сільгосптоваровиробникам, які придбали техніку та обладнання вітчизняного виробництва у червні 2020 року.

11 нових захворювань на COVID-19 зафіксовано в області. В Україні черговий антирекорд – 1453 випадки за добу

Три людини, в яких виявлене це захворювання, з кола раніше визначених контактних осіб. Інші дві – перебували на самоізоляції після повернення з рф.

Ще чотири особи були госпіталізовані з пневмонією. 

Інші дві – планували лікуватися у стаціонарному відділенні, та після ПЛР-дослідження в них був зафіксований коронавірус.

Географія виявлених нових випадків COVID-19: міста Сєвєродонецьк та Лисичанськ, Кременський, Новоайдарський, Новопсковський та Попаснянський райони. 

Слід зазначити, що на сьогодні одужали ще дві особи.

В українських вишах з’явиться курс з інноваційного підприємництва

У вересні стартує пілотний проєкт «Підприємницький університет», у межах якого в українських вишах викладатимуть курс «Інноваційне підприємництво та управління стартаппроєктами».

Його запроваджує Стартап-інкубатор YEP спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством цифрової трансформації, Дія. Бізнес та Українським фондом стартапів.

Головна мета проєкту – розвиток підприємницької освіти та стартап руху в університетах України.