Архів новин

10 августа 2020

На Луганщині чотири випускники отримали 200 балів за ЗНО

Про це йшлося на нараді з підбиття підсумків проведення основної та додаткової сесій ЗНО-2020.

Захід проведено заступником голови облдержадміністрації Катериною Безгинською.

Вона зазначила, що за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, 4 випускники закладів загальної середньої освіти отримали найвищий бал за ЗНО.

Зокрема, з історії України – 2 особи; з біології – 1; з хімії – 1.

Нагадаємо, що основна сесія зовнішнього незалежного тестування відбулася з 25 червня до 17 липня.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (-88,66 %) в області

За 32 тиждень 2020 року, станом на 10 серпня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (-88,66 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 60,7 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 403 особи, з них 232 (57,6 %) дитини віком до 14 років. 

Госпіталізовано 37 хворих, у тому числі 23 дитини віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

Декан Луганського медуніверситету став переможцем регіонального відбору Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»

У номінації «Взірець служіння суспільству» регіонального відбору Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» перемогу здобув Олександр Гудзенко, декан фармацевтичного факультету ДЗ «Луганський державний медичний університет».

Це вже четвертий конкурсний відбір на присудження медичних Відзнак «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона», який традиційно 9 серпня, у день Святого великомученика та цілителя Пантелеймона (якого в Україні вшановують як символ зцілення і милосердя) завершується відзначенням найкращих українських та зарубіжних медиків.

Біля КППВ у Станиці Луганській запрацював мобільний пункт для тестування на COVID-19

Нещодавно на зустрічі з підприємцями голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай анонсував ідею щодо створення в Станиці Луганській мобільного пункту для жителів тимчасово окупованих територій області пройти ПЛР-тестування.

Представники компанія «Фармбіотест» з Рубіжного відгукнулися на цей заклик і розмістили мобільний пункт біля КПВВ у Станиці Луганській. Відтепер  усі охочі протягом 48 годин можуть отримати результат тесту на COVID-19.

Кремінська районна бібліотека для дітей стала учасником проєкту «Розумна бібліотека «Беzмеж»

У рамках ініціативи бібліотеку облаштують меблями, створять зони коворкінгу для відвідувачів, де можна буде навчатися та проводити зустрічі.

Також передбачено облаштування лаунж- і дитячої зони для відпочинку та ігор.

Після оновлення всі бажаючі зможуть відвідати «Живу  бібліотеку» та клуб програмування «Код клуб» для дітей.

Також до бібліотеки можна завітати на уроки комп’ютерної грамотності для дорослих та людей похилого віку.

Українці можуть змінити виборчу адресу онлайн

Центральна виборча комісія запустила е-сервіс для зміни виборчої адреси онлайн.

До 9 вересня кожен українець, який постійно проживає не за місцем реєстрації (в тому числі внутрішньо переміщені особи), зможе змінити місце голосування онлайн.

Так, усі українці зможуть проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання.

Для того, щоб змінити виборчу адресу, потрібно подати заяву через особистий кабінет виборця. А також завантажити один з документів:

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС

Обговорювалися, зокрема, питання зміни стратегії боротьби з COVID-19, збільшення тестування населення, посилення контролю за дотриманням умов самоізоляції та відслідковування можливих контактів.

У понеділок, 10 серпня, під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Денис Шмигаль зазначив, що, у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації, Уряд запроваджує щоденну роботу державної комісії ТЕБ та НС та посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину. 

У Новопсковському районі побудують нову амбулаторію

У селі Піски Новопсковського району заплановано будівництво нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини на два лікаря з житлом.

У липні були проведені тендерні процедури щодо визначення підрядної організації з виконання будівельних робіт.

На цей час вже укладено договір на будівництво амбулаторії з переможцем тендеру.

Будівництво триватиме протягом 2020-2021 років. Роботи заплановано розпочати вже в серпні-вересні. Орієнтовна дата введення в експлуатацію – грудень 2021 року.

У Станично-Луганському та Новоайдарському районах відновлено соціальні (безоплатні) перевезення

Благодійна Організація «Благодійний Фонд» АДРА Україна» спільно з Луганською обласною державною адміністрацією за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проєкту «Інклюзивний доступ до психосоціальної підтримки, захисту та питного водопостачання для людей, які постраждали внаслідок конфлікту на лінії розмежування на Сході України» відновлює  соціальні (безоплатні) перевезення жителів населених пунктів, розташованих вздовж лінії розмежування у Станично-Луганському та Новоайдарському районах.

Право на користування соціальним транспортом мають:

Два нових випадки COVID-19 зафіксовано в області

Захворілі – жителі Попаснянського району та міста Лисичанськ, з кола раніше визначених контактних осіб. Наразі вони лікуються амбулаторно.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 156 осіб.

З них одужали – 117; лікуються – 38 (15 – на стаціонарі: 7 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 5 – КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 2 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня», 1 – КНП «Лисичанська БЛ»; 23 – амбулаторно).

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 3,5 млрд гривень податків і зборів

У січні-липні 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 3 млрд 529,5 млн гривень. Це на 229,8 млн гривень більше, ніж у січні-липні 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 562,7 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 89,6 тис. гривень.

Серед основних платежів до державного бюджету надійшло: 632,8 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору; 649,2 млн гривень податку на додану вартість; 76,9 млн гривень податку на прибуток підприємств; 15,3 млн гривень акцизного податку.