Архів новин

12 августа 2020

В області збільшується кількість захворювань на COVID-19, тому дотримання протиепідемічних заходів є обов’язком кожного, – Наталія Романенко

Луганська область однією з перших прийняла «жорсткі» карантинні обмеження. Зокрема, навесні було призупинено транспортне сполучення з іншими регіонами, обмежена робота деяких закладів тощо.

Понад мільярд гривень державної субвенції для реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури перерозподілено на області, які прийняли найбільшу кількість переселенців

Кошти у сумі 1,1 млрд гривень будуть розподілені місцевим бюджетам на реалізацію 243 проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України на 2020 рік.

Відповідне рішення Кабінет Міністрів України підтримав на засіданні 12 серпня.

Програма орієнтована перш за все на області, які прийняли найбільшу кількість переселенців, тому кошти здебільшого будуть спрямовані на місцеві бюджети в Луганській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській та інших областях.

За інформацією Урядового порталу

Розпочалися ремонтні роботи на мосту в Новоайдарі

Капітальний ремонт мосту через річку Айдар виконується в рамках ініційованого Президентом України «Національного проєкту «Велике будівництво».

Відновленням мосту через річку Айдар на км 42+533 автомобільної дороги державного значення Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар займається підрядна організація ТОВ «Мостстройком» (місто Дніпро).
Загальна довжина мосту – 210 м. Загальна ширина – 10,8 м.

Триває будівництво медичної амбулаторії у селищі Широкий Станично-Луганського району

Приміщення амбулаторії будується за проєктом європейського типу, який обрали для всіх аналогічних новобудов в Україні.

Будівельники вже заклали фундамент нової амбулаторії. Наразі повним ходом йде зведення стін та заливання армувального поясу поверх останнього ряду.

Вартість будівництва становить близько 5,7 млн грн на умовах співфінансування з місцевих бюджетів (5 % коштів з бюджету селища Широкий, це 287,5 тис. грн та 5% коштів районного бюджету, теж 287,5 тис. грн). З державного та обласного бюджетів – 90% коштів.

У будівлі облдержадміністрації на 14 днів запроваджені заходи із запобігання розповсюдження COVID-19

Про це йдеться в розпорядженні голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 548 від 12 серпня 2020 року «Про невідкладні заходи протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Так, у зв’язку з реєстрацією випадків захворювання у будівлі за адресою проспект Центральний, 59, м. Сєвєродонецьк з 12 серпня 2020 року на 14 календарних днів в облдержадміністрації запроваджені відповідні запобіжні заходи.

У Луганській області зафіксовано шість нових випадків COVID-19

Троє захворілих із Сєвєродонецька: двоє були госпіталізовані з пневмонією; ще один – з кола раніше визначених контактних осіб та перебував на самоізоляції після повернення з рф.

Також COVID-19 виявлений у трьох жителів Старобільського району. Один – з кола раніше визначених контактних осіб; ще одна особа була госпіталізована з пневмонією, інша – планувала лікуватися у стаціонарному відділенні, та після ПЛР-дослідження в неї був зафіксований коронавірус.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 167 осіб.

Запрошуємо взяти участь у громадських обговореннях заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки проєкту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2021-2023 роки

Пропозиції та зауваження приймаються до 26 серпня 2020 року на електронну пошту economy@loga.gov.ua або за адресою: 93406, м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, кабінет 503.

Піротехніками на Луганщині виявлено 35 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 11 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,22 га території у Біловодському, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 27 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, дві гранати, один інженерний боєприпас й один інший вибухонебезпечний предмет.

Президент: Уже є приклади, коли українці беруть іпотеку під 10 %

Громадяни України повинні мати можливість придбати житло в кредит під доступні відсотки – хоча б під 10 % річних, тому що банківські ставки за іпотекою, які існували досі, – просто непідйомні для багатьох українських сімей, заявив Президент Володимир Зеленський. 

За словами Глави держави, одне з основних завдань нинішньої владної команди – щоб іпотека в Україні була під 10 % річних і менше.