Архів новин

13 августа 2020

За минулу добу в області вилучено 41 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 12 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 2,6 га території області у Попаснянському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено 15 артилерійських снарядів, 16 мінометних мін, 2 гранати та 1 інший вибухонебезпечний предмет.

Також у рамках реалізації спільного проєкту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини обстежено 0,1561 га у Попаснянському районі.

У закладах освіти Попаснянського району тривають ремонтні роботи

Так, наразі у Тошківському навчально-виховному комплексі «ЗНЗ – ДНЗ» Попаснянського району тривають ремонтні роботи з відновлення м’якої покрівлі на даху шкільної майстерні, ремонтується парадний вхід та сходинки, укріплюється фундамент будівлі, на господарських приміщеннях замінюється шифер.

Крім того, планується повністю завершити ремонт шкільної спортивної зали. Будівельні матеріали для проведення ремонтних робіт були придбані за рахунок коштів районного бюджету.

Відсьогодні можна подати електронні заяви для вступу на бакалавра

Із 13 серпня розпочато прийом електронних заяв на вступ до вишів на  бакалавра після 11 класів. Подання заяв здійснюється онлайн через електронні кабінети та триватиме до 22 серпня (до 16 серпня для вступників, які проходять творчі конкурси або складають вступні іспити замість ЗНО у виші, але не зробили цього у період з 1 по 12 серпня).

Загалом можна подати до 5 заяв на бюджет у будь-який виш без обмеження щодо кількості спеціальностей. Кількість поданих заяв на контракт не обмежується.

В Ощадбанку запрацювала електронна черга для ВПО

«Ощадбанк» створив сервіс реєстрації в електронній черзі для отримання карток на зручний час.
Банк розробив декілька шляхів запису:
А) через офіційний сайт ощадбанку https://appointment.oschadbank.ua/VPO
Б) у чат-боті додатків Telegram чи Messenger після проведення реєстрації картки в них;
В) через Контакт-центр за безкоштовним номером 0 800 210 800.

Україна звертається до білоруської влади щодо звільнення українських правозахисників і журналістів Рєуцького та Васильєва – Андрій Єрмак

Україна звертається до влади Республіки Білорусь з вимогою якомога швидше звільнити незаконно затриманих у Мінську українських правозахисників і журналістів Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

За його словами, громадяни України Костянтин Рєуцький та Євген Васильєв були затримані білоруськими правоохоронцями без будь-яких законних підстав.

Президент підписав закон щодо сільськогосподарської кооперації

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон № 819-ІХ «Про сільськогосподарську кооперацію», який Верховна Рада ухвалила 21 липня 2020 року.

Документ урегульовує правові відносини щодо утворення, діяльності та припинення сільськогосподарських кооперативів з урахуванням міжнародних стандартів і найкращих світових практик.

У Луганській області зафіксовано чотири нових захворювання на COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 1592 випадки за добу

Двоє захворілих із Попаснянського району: одна особа була госпіталізована з пневмонією; ще одна перебувала на самоізоляції після повернення з тимчасово окупованої території.

Також коронавірус виявлений у жителя Сєвєродонецька, який раніше контактував із захворілим.

У Рубіжному одна людина була госпіталізована з пневмонією.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 171 особи.

З них одужала – 121 (за останню добу 3); лікуються – 49 (21 – на стаціонарі; 28 – амбулаторно).

У Новопскові триває капітальний ремонт лікарні

У КНП «Новопсковське територіальне медичне об`єднання» наразі відбуваються роботи з капітального ремонту будівлі лікувального корпусу.

Кошти на ці цілі виділено з обласного бюджету у сумі 6800,0 тис. грн.

Так, вже в усіх відділеннях лікувального корпусу проведена заміна старих вікон на нові віконні блоки.

Також закуплено 500 кв. м утеплюючих матеріалів й наразі ведуться активно роботи з утеплення стін.

Потім буде утеплено горища, ремонт системи опалення, облаштування пожежної сигналізації тощо.

Розпочато ремонт шляхопроводу в Щасті на дорозі до Станиці Луганської

На Луганщині завершують відбудову автошляху Станиця Луганська – Сєвєродонецьк, який є одним із головних цьогорічних об’єктів Національної проєкту «Велике будівництво».

Цей маршрут складається з чотирьох ділянок, одна з них – дорога Н-21.

На цьому автошляху поблизу міста Щастя триває капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю.

Об’єкт розташований на км 68 + 910 автомобільної дороги державного значення Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк.

Роботи проводить ТОВ «Укртрансміст» (місто Київ).

Платники Луганщини перерахували до бюджету майже 2 мільярди гривень ЄСВ

У січні-липні 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 1 млрд 946 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб – підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Найбільш значні суми надійшли від платників, зареєстрованих у Сєвєродонецьку (663 млн гривень) та Лисичанську (517 млн гривень).