Архів новин

14 августа 2020

Cкан-копію трудової книжки можна подати онлайн через вебпортал електронних послуг ПФУ

Скористатися новим сервісом «Надання скан-копій трудової книжки» роботодавці стосовно працівників та громадяни мають можливість через особисті кабінети на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/) із використанням кваліфікованого електронного підпису.

Таким чином, до Реєстру застрахованих осіб буде внесено інформацію щодо стажу застрахованих осіб для призначення пенсії у майбутньому або проведення допризначення.

Піротехніками на Луганщині виявлений 71 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 13 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,9 га території у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 27 артилерійських снарядів, 24 мінометні міни, дев’ять гранат, один інженерний боєприпас й чотири підривника.

У Міловському районі ремонтують заклади охорони здоров’я

Тривають відновлювальні роботи у поліклініці та хірургічному відділенні КНП «Міловська центральна районна лікарня».

Ремонт виконують за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Так, в будівлі хірургічного відділення виконано заміну віконних та дверних блоків, тривають внутрішні оздоблювальні роботи, утеплення стін та ремонт підлоги. Розпочато заміну покрівлі. Проведено демонтаж старого покриття та укріплено опори даху для закріплення металочерепиці.

У Луганській області зафіксовано п’ять нових захворювань на COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 1732 випадки за добу

Четверо захворілих з міста Сєвєродонецьк: троє з кола раніше встановлених контактних осіб; ще один пройшов ПЛР-дослідження з профілактичною метою.

У Новоайдарському районі людина була госпіталізована з пневмонією.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 177 осіб.

З них одужала – 121; лікуються – 55 (25 – на стаціонарі; 30 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 15 %.

З 17 серпня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування

Таке рішення було прийнято вчора, 13 серпня, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, до червоної зони буде віднесено:

Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області;

місто Самбір Львівської області;

місто Біляївка Одеської області;

міста Дубно, Костопільський та Рівненський район Рівненської області;

Кіцманський район Чернівецької області.

До помаранчевої зони:

Луцький та Любешівський райони Волинської області;

Президент: Підвищення мінімальної зарплати – це крок у напрямку цивілізованого рівня життя в Україні

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що збільшення з 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн, яке передбачене президентським законопроектом, – це перший етап. Впродовж 2021 року мають бути реалізовані наступні етапи підвищення.

В Біловодській громаді запроваджено послугу патронату над дитиною

На території Біловодської селищної ради 30 липня 2020 року згідно з рішенням виконавчого комітету № 336 запроваджено послугу патронату над дитиною.

Ухвалення даного рішення стало можливим завдяки спільній роботі суб’єктів соціальної роботи з сім’ями з дітьми-членів міждисциплінарної команди, які працюють в рамках проекту «Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді». Проєкт реалізовується на території громади за підтримки Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації СОС Дитяче містечко.

Платники Луганщини перерахували понад 135 мільйонів військового збору

За січень-липень 2020 року платники податків перерахували до бюджету 135,4 млн гривень військового збору.

Це на 16,3 млн гривень (або на 13,7 %) більше надходжень за аналогічний період минулого року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області