Архів новин

18 августа 2020

Увага! 19 серпня відбудеться перевірка системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях

У середу, 19 серпня, з 13:45 до 14:00 буде проведено перевірку системи оповіщення області із запуском електросирен в навчальних цілях. Просимо дотримуватися спокою.

Дії населення за сигналом «Увага всім!»

Головний спосіб оповіщення населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій - це доведення відповідних повідомлень органів управління цивільного захисту за допомогою вуличних та пересувних гучномовців, мереж радіомовлення всіх діапазонів частот і видів модуляції та телебачення.

Мобільний ЦНАП запрацює на Попаснянщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у презентації мобільного ЦНАПу, який найближчим часом буде доправлено до Попасної.

Центр слугуватиме не лише місту, а й іншим віддаленим населеним пунктам району.

Оглянувши технічне устаткування ЦНАПу Сергій Гайдай зазначив, що такими мобільними комплексами будуть забезпечені й нові пункти перетину лінії розмежування, а саме – у Золотому та Щасті.

Проєкт USAID надаватиме бізнес-консультації малому та середньому бізнесу Луганської, Донецької та Запорізької областей

Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» (Проєкт USAID) пропонує консультаційну підтримку підприємствам Донецької, Луганської та півдня Запорізької областей для розширення бізнесу та адаптації його до  сьогоднішніх економічних умов ринку.

Бізнес-консультації надаватимуться мікро-, малим та середнім компаніям та приватним підприємцям, які працюють у таких сферах:

Кремінська дитяча бібліотека відкрилася у новому форматі «Розумна бібліотека «BEZмеж»

Сьогодні, 18 серпня, відбулось урочисте відкриття оновленого приміщення Кремінської районної бібліотеки для дітей по звершенню реалізації проєкту «Розумна бібліотека «BEZмеж».

Вона стала більш сучасною, цікавою та комфортною, яка представляє новий інформаційний, культурний та громадський центр для проведення різноманітних заходів.

Участь у відкритті оновленого закладу взяли керівники району і міста. Вони вважають, що з таким облаштованим освітнім простором і додатковими умовами бібліотека стане центром комунікації з будь-якої теми не тільки для дітей, а й для дорослих.

Піротехніками на Луганщині виявлено 22 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 17 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,4 га території у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 17 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін, одну гранату й один інший вибухонебезпечний предмет.

Десять нових випадків COVID-19 зафіксовано за добу в області. Одужало чотири людини

Географія виявлених захворювань:

Сєвєродонецьк – 4 особи (3, які перебували в контакті з раніше захворілими, 1 хвора на ГРВІ з тяжким перебігом);

Лисичанськ – 1 (хвора на пневмонію);

Новоайдарський район – 1 (хвора на пневмонію);

Станично-Луганський район – 1 (хвора на пневмонію);

Білокуракинський район – 1 (з кола раніше визначених контактних осіб);

Міловський район – 1 (перебувала на самоізоляції після повернення з тимчасово окупованих територій);

Опубліковано рейтинги вступників у виші за широким конкурсом

Міністерством освіти і науки України підготовлено поточний рейтинг вступників, які цього року беруть участь у широкому конкурсі на молодшого бакалавра, бакалавра та наскрізного магістра, а також магістра на основі бакалавра за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право».

Переглянути його можна на сайті МОН в розділі «Вступна кампанія 2020»Широкий конкурс 2020».  

Контррозвідка СБУ затримала на Луганщині бойовика незаконних збройних формувань

Контррозвідники Служби безпеки України у районі проведення операції Об’єднаних Сил виявили та затримали бойовика незаконних збройних формувань, який брав участь в обстрілах позицій українських військових підрозділів.

Оперативники спецслужби встановили, що він чинив збройний опір силам антитерористичної операції, перебуваючи на посаді стрілка так званої «Козачої Національної Гвардії Всевеликого війська Донського Перевальського гарнізону» та «4 бригади 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР».

У Станично-Луганській школі ремонтують спортзал

У рамках Національного проєкту «Велике будівництво» у смт Станиця Луганська триває капітальний ремонт спортивної зали КЗ «Станично-Луганська ЗОШ №1».

Кошти на ремонт виділені з обласного бюджету у сумі 4,3 млн гривень.

Наразі тривають підготовчі роботи, вирівнювання стін, заміна системи опалення, електропроводки.