Архів новин

19 августа 2020

Сергій Гайдай визначив точки економічного зростання Марківщини

Перебуваючи з робочою поїздкою на Марківщині, очільник області Сергій Гайдай ознайомився зі станом робіт на об’єктах, які увійшли до державної  програми Президента України «Велике будівництво», та відвідав потенційні точки економічного зростання району – ТОВ «Марківський сирзавод» і позаміський  дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова галявина».

Я знаю усі проблеми Луганської області і вирішую їх! – Сергій Гайдай під час зустрічі з громадою Марківського району

«Я знаю усі проблеми Луганської області і вирішую їх! Моя єдина мета – розвиток нашої малої батьківщини. Мене призначив Президент і я буду працювати так, щоб його не підвести», - заявив очільник області Сергій  Гайдай під час зустрічі із представниками бізнесу та громади Марківщини.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 37 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,97 га території у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 10 артилерійських снарядів, 18 мінометних мін і три гранати.

Увага! Оголошення

Оголошення щодо відбору кандидатур від громадських організацій у сфері культури для включення до складу конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора – художнього керівника Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру

Мінреінтеграції планує впровадити Е-послуги для ВПО

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України разом з Міністерством цифрової трансформації обговорили та затвердили план співпраці щодо цифрового розвитку Мінреінтеграції.

Основними цілями є доступ внутрішньо переміщених осіб та громадян України, що вимушені жити в умовах тимчасової окупації Росією територій України, до всіх державних електронних послуг.

Оголошення про проведення конкурсу на посаду директора – художнього керівника Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру

Луганська обласна державна адміністрація відповідно до Закону України «Про культуру», враховуючи Порядок проведення конкурсного добору кандидатів на заміщення вакантних посад керівників закладів культури, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області, затверджений розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 19.08.2016 № 483, зареєстрований у Головному територіальному управлінні юстиції у Луганській області 01.09.2016 за № 44/1554, оголошує про проведення конкурсу на посаду дир

В Новопсковській громаді підписано перший договір з патронатним вихователем

Перший Договір про надання послуг з патронату над дитиною між органом опіки і піклування Новопсковської селищної ради підписано з патронатним вихователем Інною Нестеренко.

Ця подія відбулася завдяки спільній роботі суб’єктів соціальної роботи з сім’ями з дітьми та участі у Проєкті «Спільно. Соціальні послуги для сімей в громаді» за підтримки Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації СОС Дитяче містечко, яке провело навчання кандидатів у патронатні вихователі та їх помічників.

Шість нових захворювань на COVID-19 зафіксовано в області. В Україні черговий антирекорд – 1967 випадків за добу

Географія виявлених захворювань:

Сєвєродонецьк – дві особи (одна контактувала з раніше захворілим; одна госпіталізована з пневмонією);

Лисичанськ – дві особи (одна госпіталізована з пневмонію; одна хвора на ГРВІ з тяжким перебігом);

Станично-Луганський район – дві особи (перебували на самоізоляції після повернення з тимчасово окупованої території області).

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 201 людини.

З них одужали – 134 (за останню добу – 5); лікуються – 66 (27 – на стаціонарі; 39 – амбулаторно).

Вступну кампанію до закладів профосвіти продовжено до 1 листопада

Заклади професійної освіти зможуть приймати документи та зараховувати вступників до 1 листопада. Лист із рекомендацією продовжити терміни вступу був розісланий 18 серпня обласним управлінням освіти і науки.

Однією із новацій цьогорічної кампанії є те, що вступники можуть подавати копії документів у кілька закладів одночасно. А далі, визначившись із закладом і професією, подавати оригінали.
Для вступу у заклад профосвіти вступник має подати:

Триває капітальний ремонт опорного закладу освіти «Троїцький ліцей»

У рамках реалізації Урядової Програми «Спроможна школа для кращих результатів» продовжуються ремонтні роботи в опорному закладі освіти «Троїцький ліцей». Участь у програмі ініціювала Троїцька селищна рада.

Відповідно до умов програми, фінансування проєкту здійснюють районні ради і ОТГ (бюджетні кошти – 90%, місцевий бюджет – 10%). Так, із місцевого бюджету Троїцької ОТГ було витрачено 10% від загальної суми витрат на капітальний ремонт опорного закладу освіти, що становить 2 млн гривень. Ремонтні роботи в Троїцькому ліцеї планується завершити до кінця 2020 року. 

СБУ виявила на території Кремінського лісогосподарства плантацію марихуани на 2,5 мільйона гривень

На Луганщині у межах заходів з протидії наркобізнесу співробітники Служби безпеки України виявили масштабні посіви канабісу.

Плантація була розташована у важкодоступній лісовій хащі на території Кремінського лісогосподарства. Правоохоронці виявили на культивованій ділянці майже 2,5 тисячі кущів канабісу, майже 600 зрізаних рослин та засоби обробки посівів. На чорному ринку вартість вилученої наркосировини становить 2,5 мільйона гривень.