Архів новин

24 августа 2020

Сергій Гайдай: мрію запросити всіх на святкування Дня незалежності України на найбільшій площі області

Обласні урочистості до Дня Незалежності України відбулися сьогодні в Сєвєродонецьку.

Вітаючи присутніх у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі з 29-ю річницею незалежності, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай, зокрема, зазначив, що Україна – сучасна країна, де живуть видатні спортсмени, конструктори, які виробляють одні з кращих в світі транспортні літаки та озброєння, елементи космічних кораблів, програмісти, які виконують замовлення провідних компаній.

Дитячі мрії мають здатність збуватися! Зроблю все, щоб вони здійснилися, – діти передали Сергію Гайдаю побажання щодо подальшого розвитку України та Луганщини

Це відбулося сьогодні під час дитячої акції – онлайн-флешмобу «#КраїнаМрії».

Її організували біля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру в Сєвєродонецьку до Дня незалежності України.

Запропонувати власні ідеї щодо майбутнього України діти та молодь мали змогу, створивши символічні паперові долоньки мрій.

Серед побажань багато разів зустрічалося слово: «Мир». Та були і сподівання стосовно відбудови інфраструктури області, зокрема, відновлення Льодового палацу спорту.

Луганщина зустріла світанок Дня Незалежності молитвою за Україну

Зранку з нагоди Дня незалежності голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у молебні за Україну.

Першим богослужіння розпочалось у храмі на честь Різдва Христового Сєвєродонецької єпархії Української Православної Церкви, яке очолив Уповноважений представник Сєвєродонецької Єпархії Архімандрит Мелетій.

Промова Президента з нагоди Дня Незалежності України

Шановні громадяни України!

Рік тому я розповідав про те, як кожний мій ранок починається з смс-повідомлення від Генерального штабу України. Смс про кількість поранених і загиблих за минулу добу на передовій. Цифри бувають різними, та тільки одне повідомлення робить ранок добрим. Поранених – нуль. Загиблих – нуль.

Сьогодні, 29-й день поспіль, у мене і всієї нашої України ранок дійсно добрий. Так, перед нами постало багато нових викликів. Але сьогодні – 29 днів, як на сході України в нас немає бойових втрат.

На Луганщині зафіксовано один новий випадок COVID-19

Захворювання виявлене в людини в Рубіжному, яка повернулася з тимчасово окупованої території. Вона лікується амбулаторно.

За весь час досліджень на Луганщині діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 245 людей.

З них одужали – 154; лікуються – 90 (32 – на стаціонарі; 58 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 19,39 %.