Архів новин

25 августа 2020

Сергій Гайдай: спрямовані на розвиток територій кошти необхідно використовувати стовідсотково

Сьогодні голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів чергове засідання робочої групи з координації субпроєктів у рамках реалізації Проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Очільник Луганщини наголосив на важливості стовідсоткового використання коштів, виділених для розвитку територій Луганщини, особливо при обмеженості коштів обласного бюджету.

Незважаючи на зусилля лікарів упродовж тижня, врятувати життя захворілій на COVID-19 людині не вдалося

«Із сумом повідомляю: в області від захворювання на COVID-19 померла ще одна людина. Це вже другий летальний випадок у нас. Тому, знову звертаюся до усіх жителів! Будьте пильними, обов’язково дотримуйтеся правил карантинної безпеки. Бо це може врятувати здоров’я та життя не тільки вам та тим хто поруч», – зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 245 осіб (за останню добу нових захворювань не зафіксовано).

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації карантин пропонується продовжити до листопада – селекторна нарада під головуванням Президента України

В Україні за минулу добу зафіксовано понад 1,6 тис. нових хворих на COVID-19, у зв’язку з чим Кабінет Міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі на сьогодні області – Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська.

Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету про підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень із 1 вересня

Сьогодні, 25 серпня, Верховна Рада Україна підтримала в цілому ініційований Президентом України Володимиром Зеленським проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік».

Проєктом передбачено поетапне збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня 5 000 гривень у місячному розмірі (зростання на 5,9 %).

Ознаки для визначення регіону зі значним поширенням COVID-19

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» залежно від епідемічної ситуації в регіоні або районі чи місті обласного значення може бути встановлений рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

«Жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

За минулу добу на Луганщині вилучено 26 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3,5 га території області у Попаснянському районі.

Загалом виявлено та вилучено 15 артилерійських снарядів, 11 гранат, а також 5 одиниць набоїв.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Луганщина перерахувала до бюджету понад 89 мільйонів податку на прибуток

Упродовж січня-липня 2020 року платники Луганської області спрямували до Зведеного бюджету України 89,2 млн гривень податку на прибуток.

Так, державний бюджет отримав 76,9 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 12,3 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Пишаємося: наші земляки – серед відзначених державними нагородами до Дня незалежності України

Президент України Володимир Зеленський своїм Указом № 335/2020 відзначив державними нагородами з нагоди Дня незалежності багатьох українців.

Серед них – і жителі Луганщини.

Зокрема, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня відзначено голову ради адвокатів Луганської області Олександра Мельнікова.