Архів новин

26 августа 2020

Сергій Гайдай допоможе у завершенні реконструкції найстаріших навчальних закладів та Попаснянської районної лікарні

Під час робочої поїздки до Попаснянського району голова облдержадміністрації Сергій Гайдай відвідав  ЗОШ № 21, гімназію №20, центральну районну лікарню та вагоноремонтний завод.

Президент призначив мене, щоб бачити виконання поставлених ним завдань та чути від мене пропозиції щодо розвитку регіону – Сергій Гайдай на зустрічі із громадськістю Попаснянщини

Очільник Луганської області Сергій Гайдай в рамках робочої поїздки до Попаснянського району, зустрівся із представниками місцевої влади та громадськістю.

Уряд підвищив посадові оклади працівникам бюджетної сфери

Сьогодні Уряд прийняв рішення щодо підвищення з 1 вересня 2020 року посадових окладів (тарифних ставок) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери у зв'язку з підвищенням на законодавчому рівні розміру мінімальної заробітної плати з 4 723 до 5 000 гривень.

Дванадцять нових випадків COVID-19 зафіксовано в області за минулу добу

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – п’ять осіб (три з кола раніше визначених контактних осіб; одна госпіталізовані з пневмонією; одна с тяжким перебігом ГРВІ);

місто Лисичанськ – три (дві с тяжким перебігом ГРВІ; одна госпіталізована з пневмонією);  

Новоайдарський район – одна (перебувала на самоізоляції після повернення з тимчасово окупованої території);

Новопсковський район – одна (з кола раніше визначених контактних осіб);

Сватівський район – одна (госпіталізована з пневмонією);

У роботодавців перевірятимуть правильність оформлення трудових відносин

З 1 вересня 2020 року в Україні заплановано проведення інспекційних заходів у роботодавців, які мають найвищий ризик застосування незадекларованої праці.

Це суб’єкти, у яких обсяг наданих послуг (виконаних робіт) не відповідає фактичній чисельності найманих працівників, у яких відбулося зменшення кількості найманих працівників під час карантину, а також ті, хто приховує трудові відносини, замінюючи їх іншими видами цивільних або господарських відносин.

На Луганщині СБУ викрила підпільних виробників контрафактної горілки на мільйони гривень

Діяльність підпільного цеху із виробництва контрафактного алкоголю на мільйони гривень блокувала Служба безпеки України на Луганщині.

За даними досудового слідства, організував нелегальний бізнес приватний підприємець із міста Гірське разом із діючим співробітником Державної служби із надзвичайних ситуацій.

З 1 липня державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям призначається за новими умовами

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020  № 632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги» розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом малозабезпеченої сім’ї.

Розмір прожиткового мінімуму для сім’ї залежить від її складу і визначається як сума прожиткових мінімумів, розрахованих і затверджених відповідно до Закону України «Про прожитковий мінімум» для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення.

Фінансування пенсій за серпень в області завершено в повному обсязі

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 25 серпня 2020 року у регіоні в повному обсязі завершено фінансування виплати пенсій серпня 2020 року.

Центр поштового зв’язку та установи банків профінансовано на 1437,2 млн гривень.

Школу та дитячий садок відремонтують у Попаснянському районі

Ці два об’єкти відбудують у рамках Проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Зокрема, заплановано реконструкцію та утеплення огороджувальних конструкцій Попаснянської загальноосвітньої школи № 24 та капітальний ремонт Попаснянського закладу дошкільної освіти № 1.

Так, у загальноосвітній школі вже зроблено капітальний ремонт покрівлі та незабаром розпочнеться утеплення самої будівлі.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 38 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,8 га місцевості у Новоайдарському та  Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 11 артилерійських снарядів, 19 мінометних мін і дві гранати.

Відновлюють дорогу із напрямком до школи в Марківському районі

На Марківщині триває реалізація проєкту Президента України «Національна програма «Велике будівництво».

Зокрема, наразі там відновлюють 5-кілометрову ділянку (км 12+300 – км 17+300) на автомобільній дорозі О130701 «Красне Поле – Марківка».

Роботи фінансуються з обласного бюджету. Підрядною організацією визначено ТОВ «Євро-Буд Компані», яке зробить поточний середній ремонт цієї дороги з під'їздом до школи № 2.

Наразі тривають роботи з укладання першого вирівнюючого шару асфальтобетону.