Архів новин

27 августа 2020

Сергій Гайдай привітав із Днем шахтаря працівників державних підприємств «Первомайськвугілля» та «Лисичанськвугілля»

Одразу два вугільні холдинги ДП «Первомайськвугілля» та ДП «Лисичанськвугілля» вшанували своїх працівників напередодні професійного свята – «Дня шахтаря».

Якби такий формат форумів діяв би з моменту нашої незалежності – війна ніколи би не прийшла на східну Україну, – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у міжнародному форумі «Програма партнерства та обміну між містами».

На обласній конференції директорів закладів початкової мистецької освіти обговорені варіанти організації навчального процесу

Сьогодні, 27 серпня, відбулася обласна онлайн-конференція директорів закладів початкової мистецької освіти.

Захід проведено заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською.

Під час конференції підбито підсумки роботи закладів спеціалізованої мистецької освіти у 2019-2020 навчальному році.

Зокрема, обговорювались форми організації освітнього процесу у школах області в умовах реформування мистецької освіти.

Також визначені основні пріоритети подальшої роботи мистецьких шкіл Луганської області.

Оновлений Реєстр міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області

З оновленим Реєстром міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області можна ознайомитися за посиланням.

Вісімнадцять нових випадків захворювання на COVID-19 зафіксовано в області за минулу добу

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – вісім осіб (шість з кола раніше визначених контактних осіб; одна з підтвердженим діагнозом COVID-19 перед плановою госпіталізацією; одна прибула з тимчасово окупованої території);

місто Лисичанськ – одна (госпіталізована з пневмонією);  

Кремінський район – одна (госпіталізована з пневмонією);

Марківський район - одна (прибула з тимчасово окупованої території);

Міловський район – п’ять (с тяжким перебігом ГРВІ);

Новопсковський район - одна (з кола раніше визначених контактних осіб);

Батьки можуть спокійно працювати, знаючи, що їх діти у такому прекрасному садочку, – Сергій Гайдай відкрив дитячий садок на Старобільщині

Очільник Луганщини Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки на Старобільщину, взяв участь у відкритті дитячого садку «Колосок» у селі Бутове Чмирівської ОТГ. Ремонт здійснено згідно з реалізацією ініціативи Президента України «Національна програма «Велике будівництво».

Піротехніками області вилучено 24 мінометні міни

Протягом минулої доби, 26 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 5 га території області у Попаснянському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено 9 артилерійських снарядів, 23 мінометні міни, 1 гранату та 2 одиниці набоїв.

Сьогодні – оприлюднення результатів конкурсного відбору вступників на місця державного замовлення

27 серпня – оприлюднення рекомендацій на навчання на місця державного або регіонального замовлення для здобуття ступеня бакалавра (наскрізного магістра). В електронних кабінетах вступників навпроти тієї заяви, за якою буде рекомендація на бюджет, статус має змінитися на «Рекомендовано до зарахування».

Відтепер жителям Сєвєродонецька, Лисичанська та Новоайдара доставлятимуть пенсії листоноші всіх відділень поштового зв’язку

Із 1 вересня поточного року через реорганізацію доставку пенсій у вищезазначених населених пунктах здійснюватимуть листоноші всіх відділень поштового зв’язку.

Про це повідомляють у Головному управлінні Пенсійного фонду України в Луганській області.

Зазначено, що Луганська дирекція акціонерного товариства «Укрпошта» разом з керівництвом Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області прагнуть забезпечити доставку пенсій, максимально дотримуючись вже існуючих графіків, та звертаються до пенсіонерів з розумінням поставити до можливих змін виплатних дат.

На Луганщині до освітніх центрів «Донбас – Україна» та «Крим – Україна» цьогоріч звернулося понад 1700 осіб

До освітніх центрів «Донбас – Україна» та «Крим – Україна», розміщених у закладах освіти області, за консультацією вже звернулися 1733 особи.

З них:

Уряд подовжив адаптивний карантин до 31 жовтня

Адаптивний карантин в Україні подовжено до 31 жовтня. Таке рішення Кабінет Міністрів ухвалив 26 серпня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зауважив, що документ передбачає посилення низки обмежувальних заходів.

«Карантин в Україні подовжується до 31 жовтня 2020 року. Також посилюються обмежувальні заходи на території регіонів. Це пов’язано з різким зростанням кількості випадків коронавірусної хвороби. Нам необхідно зрозуміти, що всі ми опинилися в новій реальності і вона диктує нові правила та необхідність суворо дотримуватися заходів безпеки», - заявив очільник МОЗ.