Архів новин

28 августа 2020

Першу створену лікарями Луганщини медаль «Допомога Милосердя Благодійність» отримав Сергій Гайдай

Лікарі інфекційного відділення Рубіжанської центральної міської лікарні, яка серед інших, отримала сьогодні п’ять кисневих концентраторів, запросили Сергія Гайдая, щоб продемонструвати у дії усе нове обладнання, придбане за сприяння очільника області.

«Коли ми починали, було лячно. Але тепер усе по-іншому: ми ніби потрапили з ХХ сторіччя у ХХІ. Ми маємо всю необхідну надсучасну медтехніку та комфортні умови праці – завдяки вашій підтримці», – звернулась до голови облдержадміністрації завідувач інфекційним відділенням Ольга Мартиненко.

На Луганщині СБУ заблокувала збут контрафактних цигарок на мільйони гривень

Незаконний збут контрафактних тютюнових виробів заблокували співробітники Служби безпеки України у районі проведення операції Об`єднаних сил.

Двадцять нових випадків захворювання на COVID-19 зафіксовано в області за минулу добу. В Україні черговий антирекорд – 2438

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – десять осіб (сім з кола раніше визначених контактних осіб; одна з підтвердженим діагнозом COVID-19 перед плановою госпіталізацією, одназ тяжким перебігом ГРВІ, одна госпіталізована з пневмонією);

місто Рубіжне – три (з тяжким перебігом ГРВІ);

місто Лисичанськ – дві (з кола раніше визначених контактних осіб);

Міловський район – дві (із тяжким перебігом ГРВІ);

Новоайдарський район – дві (з кола раніше визначених контактних осіб);

Новопсковський район – одна (госпіталізована з пневмонією).

Сергій Гайдай вручив відзнаки вчителям, вихованці яких набрали 200 балів з ЗНО

Це відбулось під час традиційної Серпневої конференції працівників освіти.

Лікувальні заклади Луганщини отримали 50 кисневих концентраторів

Їх передали для лікарень Луганської області від ПРООН сьогодні, 28 серпня, в Сєвєродонецьку.

Дякуючи за підтримку, голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай зазначив, що обладнання розподілене для 19 лікувальних закладів – тих, де не вистачає концентраторів.

«Вдячні допомозі, яку ми регулярно отримуємо від поважних міжнародних та українських організацій. Це надважливо у складний для країни і Луганщини час. Упевнений, спільними зусиллями світової спільноти ми зможемо подолати наслідки пандемії COVID-19, зберегти здоров’я та життя людей», – наголосив він.

Розпочато ремонт автошляху від Старобільська до Новоайдара

На 20-кілометровій ділянці дороги Н-21 Старобільськ – Луганськ – Донецьк розпочато фрезування зношеного дорожнього покриття.

Загалом в 2020 році планується відновити 39 км маршруту, який має велике значення для сполучення Луганської та Харківської областей.

Роботи ведуться від початку дороги у Старобільськудо межі села Штормове. Ремонт планується завершити у 2020 році.

Підрядником виступає ТОВ «Ростдорстрой».

Щодо другої, 19-кілометрової ділянки від Штормового до Новоайдара, очікується підписання договору із підрядником.

Інформація щодо отримання допомоги від Фінсько-українського трастового фонду на реалізацію проєктів енергоефективності та відновлюваної енергетики

Держенергоефективності проводить збір заявок на отримання допомоги від Фінсько-українського трастового фонду на реалізацію проєктів енергоефективності та відновлюваної енергетики (http://saee.gov.ua/uk/content/finland-ukraine-trust-fund).  

Діяльність Трастового фонду в основному зосереджена на Технічну допомогу, реалізацію Демонстративних проєктів, розробку Проєктно-кошторисної документації (поставка, будівництво та встановлення обладнання) для проєктів у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики.

В Україні встановлено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 – рішення комісії ТЕБ та НС

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 27 серпня, затверджено рішення про встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Так, із 00 год. 00 хв. 31 серпня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування протягом 14 днів.