Архів новин

31 августа 2020

Для лікарні в Новопскові придбали нове медичне обладнання

КНП «Новопсковське ТМО» за рахунок залишків коштів державної медичної субвенції закупило сучасне медичне обладнання.

Так, придбано ІФА-аналізатор, що дасть змогу медикам визначати, хто з пацієнтів перехворів коронавірусом та має антитіла до цього захворювання.

Придбаний ІФА-аналізатор може виконувати дослідження одразу 96 проб.

Майже 650 мільйонів гривень склали надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини

У січні-липні 2020 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці  перерахували до державного бюджету 649 млн 192,5 тис. гривень податку на додану вартість.

Надходження ПДВ у поточному році перевищили цей показник за аналогічний період минулого року на 172 млн 610,3 тис. гривень.

Лише у липні до державної скарбниці спрямовано 99 млн 196,8 тис. гривень ПДВ, що на 24 млн 555,1 тис. гривень більше, ніж у відповідному місяці 2019 року.

Чотири нових випадки захворювання на COVID-19 зафіксовано в області за минулу добу

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 317 осіб.

З них одужали – 191 (три за останню добу); лікуються – 124 (44 – на стаціонарі; 80 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 26,7 %.

Велике будівництво: у Станиці Луганській триває ремонт спортзали та реконструкція стадіону

У рамках проєкту «Велике будівництво» у смт Станиця Луганська триває капітальний ремонт спортивної зали КЗ «Станично-Луганська ЗОШ №1» та реконструкція КУ «Стадіон «Нива».

Так капремонт спортивної зали виконано вже на 40 %. Наразі  тривають підготовчі роботи, а саме: тинькування, вирівнювання стін, залиття підлоги, вирівнювання стін та залиття підлоги у роздягальнях.

Незабаром учні отримають змогу займатися фізичною культурою та спортом у залі, що обладнаний за останніми вимогам.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ (-88,74 %) в області

За 35 тиждень 2020 року, станом на 31 серпня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у Луганській області не перевищено (-88,74 %).

При епідемічному пороговому рівні 535,0 захворюваність склала 60,2 на 100 тисяч населення.

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 400 осіб, з них 193 (48,2 %) дитини віком до 14 років. 

Госпіталізовано 49 хворих, у тому числі 29 дітей віком до 14 років.  

За матеріалами Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України

На Луганщині контррозвідка СБУ виявила чергові спроби вербування громадян України спецслужбами країни-агресора

Спецслужби країни-агресора не полишають спроб залучення громадян України до конфіденційної співпраці на шкоду державної безпеки нашої країни. СБУ щотижня виявляє факти агресивної роботи з вербування українців, які перетинають державний українсько-російський кордон або перебувають на території Росії.

Нещодавно у межах раніше відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України співробітники контррозвідки СБУ задокументували факт вербування представниками ФСБ РФ директорки готелю одного з прикордонних селищ на Луганщині.

Пишаємося: Президент України нагородив шахтарів Луганщини

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 367/2020 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня шахтаря».

Серед нагороджених шахтарів – жителі Луганської області.

За вагомий особистий внесок у зміцнення енергетичного потенціалу держави, забезпечення сталої роботи вугільної промисловості, високий професіоналізм орденом «За доблесну шахтарську працю» ІІІ ступеня відзначено працівників державного підприємства «Первомайськвугілля».

Володимир Зеленський підписав закон про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5 тисяч гривень

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 822-ІХ, який парламент ухвалив на позачерговій сесії 25 серпня 2020 року.

Глава держави ініціював цей закон з метою покращення якості життя громадян за рахунок підвищення рівня доходів працюючого населення.

Документ передбачає збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня поточного року на рівні 5 тисяч гривень на місяць.