Архів новин

02 сентября 2020

Сергій Гайдай особисто контролює ліквідацію пожежі у Станично-Луганському районі

«Для координації та перерозподілу сил і засобів, які працюють на локалізації осередків загоряння  поблизу населених пунктів Болотенне, Артема Станично-Луганського району, а також у Безгиновому, Лобачевому та Кримському – Новоайдарського, створений оперативний штаб. До штабу стікається уся інформація про пожежну ситуацію в області, адже на всій території тримається висока температура повітря. Ситуація ускладнюється тим, що пожежі спалахнули фактично у «сірій зоні», де можуть знаходитись вибухонебезпечні предмети.

Удосконалюючи свій бізнес, ви розвиваєте Луганщину, – Сергій Гайдай підприємцям області

«Коли ви покращуєте власний бізнес та більше заробляєте, то розвивається й Луганщина – зростають економічні показники, відрахування до бюджету та інше. Це дає змогу органам влади спрямовувати більше коштів на відбудову області. Малим та середнім бізнесом реалізовано майже 77 % продукції від загального обсягу та забезпечено роботою понад 86 тисяч осіб», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай під час зустрічі з нагоди прийдешнього Дня підприємця.

Двадцять вісім нових випадків COVID-19 зафіксовано в області. В Україні черговий антирекорд – 2495 за добу

Географія виявлених захворювань: місто Сєвєродонецьк – 16 осіб, місто Лисичанськ – четверо, Біловодський район – двоє, Новоайдарський – двоє, Сватівський – одна, Старобільський – троє.

Серед них: 15 з раніше визначених контактних осіб, чотири прибули з тимчасово окупованих територій, шість хворих на пневмонією, три – самозвернення у зв’язку з клінічними ознаками.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 357 осіб.

З них одужали – 199 (вісім за останню добу); лікуються – 155 (43 – на стаціонарі; 112 – амбулаторно).

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 55 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 1 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 4,1 га місцевості у  Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 49 артилерійських снарядів, 23 мінометні міни і 24 гранати.

Апаратна нарада під головуванням Сергія Гайдая: це буде перший опалювальний період, коли ми працюватимемо, маючи незалежне джерело живлення, – Кремінську електропідстанцію

Також на апаратній нараді облдержадміністрації розглядався стан підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення та закладів освіти області до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

Одним із спікерів з цього питання виступив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він зазначив: «Це буде перший опалювальний період, коли ми працюватимемо, маючи незалежне джерело живлення, – Кремінську електропідстанцію».

Діяльність облструктур агропромрозвитку в умовах адміністративно-територіальної реформи розглянута на всеукраїнському рівні

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький провів нараду за участі керівництва Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації.

Під час заходу у Черкаській області обговорене питання організації роботи відповідних департаментів в умовах адміністративно-територіальної реформи.

В облдержадміністрації обговорили роботу клубних закладів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду облдержадміністрації. Під час заходу начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук розповіла про стан, проблеми та перспективи розвитку клубних закладів у містах та районах області.

На Луганщині СБУ виявила схрон з гранатометами та артилерійськими снарядами

На Луганщині співробітники Служби безпеки України виявили схрон з великою кількістю військових засобів ураження.

Арсенал був розміщений у підземній схованці неподалік житлових будинків у селі Колядівка Новоайдарського району. Оперативники спецслужби вилучили зі схрону два гранатомети РПГ-22, 66 артилерійських снарядів, вісім протипіхотних гранат різних модифікацій, протитанкову міну ТМ-62 (вага тротилу – 7,5 кілограма) та понад сім тисяч набоїв різного калібру.

На Луганщині відзначили 75-ту річницю закінчення Другої світової війни

«Увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшанування пам’яті загиблих героїв та жертв нацизму – наш священний обов’язок. Адже ніколи знову це не має повторитись! Принципова відмінність між Україною та країною-агресором саме в цьому, бо їх теза – «можєм повторіть». Саме заради того, щоб вони не змогли, наші військові віддають свої життя», – про це очільник Луганщини Сергій Гайдай зазначив під час покладання квітів до братської могили «Меморіал Слави» у Сєвєродонецьку з нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни.