Архів новин

03 сентября 2020

Майже 75 відсотків від загального обсягу продукції реалізовано малими та середніми підприємствами Луганщини, – брифінг

Про розвиток та підтримку малого та середнього бізнесу в області на пресбрифінгу розповіла заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Людмила Ахтирська.

Вона зазначила, що загалом у цьому сегменті зайнято 86,4 тисяч осіб, тобто 28,4% до кількості зайнятих у регіоні або 89,6 % в підприємництві.

В області за добу зафіксовано 17 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – три особи, місто Лисичанськ – дві, місто Рубіжне – одна,   Білокуракинський район – одна, Кремінський – одна, Міловський – сім, Попаснянський – одна, Станично-Луганський – одна.

Серед них: шість з раніше визначених контактних осіб, три прибули з тимчасово окупованих територій, п’ять хворі на пневмонію, три – з клінічними ознаками тяжкого перебігу ГРВІ.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 374 людей.

За зруйноване на Донбасі житло виплачуватимуть компенсації: затверджено порядок

Кабінет Міністрів України на засіданні 2 вересня 2020 року затвердив порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для здійснення грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

Урядова делегація разом із Сергієм Гайдаєм вирушає безпосередньо на місця пожеж на Луганщині для визначення обсягу допомоги

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час спілкування з журналістами сьогодні, 3 вересня, в Сєвєродонецьку.

Перед цим відбулася нарада із Президентом України Володимиром Зеленським за участі Віце-прем'єр-міністра України Олексія Резнікова, Міністра оборони України Андрія Тарана та голови Луганської обласної державної адміністрації Сергія Гайдая.

Уряд погодив залучення 100 мільйонів доларів США від МБРР на відновлення інфраструктури Луганщини

Кабінет Міністрів України погодив залучення позики у розмірі 100 мільйонів доларів США від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) для реалізації проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження» та визначив склад делегації України для участі у переговорах з банком.

Також Уряд уповноважив Віце-прем'єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова підписати з МБРР Угоду про відповідну позику.

Допомога на дітей одиноким матерям призначається за новими умовами

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги», з 1 липня допомога на дітей одиноким матерям надається в розмірі, що дорівнює різниці між 100 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням допомоги на дітей одиноким матерям.

Допомога на дітей одиноким матерям не призначається, якщо:

Оперативна інформація щодо ліквідації пожежі у двох районах Луганщини

Станом на ранок, 3 вересня, у Новоайдарському районі площа пожежі склала 950 га, з яких сухостою – 500 га, молодого лісу – 150 га, трави – 300 га.

Унаслідок пожежі у с. Лобачеве пошкоджено три житлових будинки, у с. Райгородка – також три будинки.

До гасіння пожежі задіяно 29 одиниць техніки, долучилися 142 особи особового складу. 

У Станично-Луганському районі площа займання встановлюється.

За попередньою інформацією, згоріли будинки по вул. Москва-Донбас у Станиці Луганській, які були зруйновані ще у 2014 році.

Урядом урегульовано питання діяльності будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю

Урядом урегульовано питання, пов’язані з діяльністю будинків-інтернатів для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. А саме, прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового положення про будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю» з метою забезпечення конституційних прав і свобод громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які проживають у будинках-інтернатах.

Сергій Гайдай: вчора було зафіксовано 32 осередки загоряння. Підрозділи, задіяні на гасінні пожеж, зробили усе, щоб не дати вогню охопити житлові будинки. Постраждалих серед населення немає. З опіками госпіталізовано двох військовослужбовців ЗСУ

«Пожежі у Станично-Луганському та Новоайдарському районі локалізовані. Вчора було зафіксовано 32 осередки загоряння. Наразі ситуація контрольована. Постраждалих серед населення немає. На жаль, з опіками госпіталізовано двох військовослужбовців ЗСУ.

Вони отримують усю необхідну допомогу», - повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Наразі гасіння пожеж на території Станично-Луганського та Новоайдарського районів триває.