Архів новин

04 сентября 2020

Електронний підпис впровадять у мобільному застосунку «Дія»

Міністерство цифрової трансформації розпочало роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису «Смарт-Дія» у мобільний застосунок «Дія».

Постанову, що дала старт реалізації експериментального проєкту, ухвалив Кабінет Міністрів України.

Це передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян за допомогою мобільного застосунку «Дія» для отримання кваліфікованого електронного підпису «Смарт-Дія». Тож користувачі «Дії» зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та онлайн.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 4 вересня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 244,78 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 7 вересня та 12 % 8 вересня;

- установи банків – по 6 вересня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

В області зафіксовано 22 нових випадки COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 2723 за добу

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 12 осіб, місто Лисичанськ – три, місто Рубіжне – одна,  Новоайдарський район – дві, Сватівський – одна, Станично-Луганський – три.

Серед них: сім з раніше визначених контактних осіб, п’ять прибули з тимчасово окупованих територій, вісім хворих на пневмонію, дві – з клінічними ознаками тяжкого перебігу ГРВІ.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 396 людей.

З них одужали – 216 (тринадцять за останню добу); лікуються – 177 (51 – на стаціонарі; 126 – амбулаторно).

В об’єднаних територіальних громадах запроваджуються семінари з розвитку сімейних фермерських господарств

За ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Департамент агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації започатковує проведення в об’єднаних територіальних громадах щотижневих семінарів з питань розвитку сімейних фермерських господарств, впровадження земельної реформи та державної підтримки аграрного сектору.

Перший захід організовано для Біловодської об’єднаної територіальної громади.

Ситуація контрольована, критична небезпека минула, – Сергій Гайдай щодо лісових пожеж на Луганщині

Сьогодні рятувальники продовжують працювати у Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

«Вони завершують гасіння окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметру, – повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. – Пожежники доклали максимум зусиль, щоб вогонь не потрапив на житловий сектор. Наразі рятувальники допомагають на місцях ліквідовувати осередки тління».

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 10 мільйонів гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-серпень 2020 року казна області поповнилася на 10,5 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Станом на 1 вересня 2020 року на Луганщині здійснюють діяльність 1 тис. 292 суб’єкта господарювання, які мають ліцензії на право цієї діяльністю.

Було видано 2 тис. 315 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, 725 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.

Заходи для протидії пожежам у Луганській та Харківській областях доручила невідкладно розробити Державна комісія ТЕБ і НС

За дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянуто питання ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Луганській та Харківській областях, пов’язаної з пожежами в природних екосистемах.

За підсумками засідання Луганській та Харківській облдержадміністраціям доручено:

Комісія ТЕБ та НС оновила рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в регіонах

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 3 вересня, затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 7 вересня 2020 року. 

«Червоний» рівень буде встановлено в:

Івано-Франківській області: м. Івано-Франківськ, м. Коломия, м. Калуш та у Косівському, Тисменицькому районах;

Одеській області: містах Біляївка, Ізмаїл та Болградському районі;

Рівненській області: м. Дубно та у Костопільському районі;